Nejste přihlášen/a.
Čauky
Mám nově koupeno Auto z autobazaru ale je na něm SPZ Prahy . Což se mi nelíbí ale auto mám na splátky a velký tech. průkaz v autobazaru . Takže , když jim napíšu , že mi někdo poničil SPZ a že potřebuji Velký tech. průkaz , tak by mi to měli bez problémů poslat ne? A já bych pak zašel na úřad a oni by mi změnili SPZ za poplatek a napsali by to do Velkého TP , říkám to dobře nebo ne?
TP jistě obdržíte dle smluvních podmínek. Např. TK musíte zajistit jistě sám a proto si na vyžádání TP necháte TK zapsat - že? Jakákoliv podobná věc také bude mít tento postup. Tj. zažádáte si, že potřebujete TP pro změnu SPZ. Obdržíte TP, zajdete na úřad a přinesete si značky, které budou deformované! - Z důvodu deformace po zaplacení poplatku získáte nové SPZ.
krádež musíte hlásit PČR - deformace je prostě znehodnocení na parkovišti někým s koulí... vypadla z úchytů a je pokrčená, musíte ji vyměnit
Zapůjčení TP pro opravu nebo změnu je naprosto běžná praxe. Většinou mají nějaký časový limit na vrácení TP - např. 30dnů. Každý majitel typu leasingové společnosti prostě nebude jezdit na každou TK - to by se zbláznili... Změny jako montáž LPG nebo tažné zařízení jsou také běžné. SPZ je v podstatě nutná a jiná možnost prostě není.
Faktem je, že SPZ bude mít číslo podle sídla firmy - tj. zřejmě PHA - pokud ovšem nebudete požadovat speciální SPZ ... To bych ale už měl strach, že bude nutný písemný souhlas společnosti-majitele. Ona SPZ s textem UZ NIKDY GE asi neprojde.
Takže v tom nebude problém OKA. a nebo je lepší říct , že mi je někdo ukradl? Opravdu nechci jezdit na přažských SPZ 5 let co budu splácet auto
vocko, nic proti tobě, ale ani se nedivím, že jsi koupil auto v bazaru, ještě mu nasypeš pěknej ranec navíc. Víc než pražská RZ by mně točilo, kolik nasypu "poctivcům" z bazaru! Být tebou, radši si šetřím korunky na to, až se ti to začne sypat..a věř, že začne.. auto z bazaru a ještě z Práglu.. děkuju pěkně
@danys Auto je z Kladna ale i kdyby z Prahy , tak mi to nějak nevadi . Tohle auto je v perfektním stavu . Ford f , 2011, 77 kw nemůžu si stěžovat
Ale je pravda , že přeplatím , stím se počítá ale zase za celou tu dobu je vtom započítáno havarijní pojištění , který za nějakých 6 let dává 80 000 kč . A já v podstatě za auto přeplatím asi 70 000 kč . Ale když jsem auto potřeboval , tak jsem si ho koupil . Doufám , že ho splatím tak max . za 4 roky. Dávám si peníze stranou , abych měl vždy rezervu na zaplacení + šetřím .
"...nechci jezdit na přažských SPZ..."
No to jste si holt neměl kupovat auto v Praze, jistě byste ho sehnal i tam někde u vás. Pak byste nemusel řešit takové strašné problémy.
Nekupoval jsem ho v Praze ale na Kladně Je to zatím spolehlivé auto i moji rodině se líbí i známým, jsem spokojený až na tu SPZ .
Je v tom problém,protože pokud je majitel bazar tak Vy nemáte jakékoliv právo cokoliv na autě měnit ,např ona výměna RZ nebo třeba změna barvy!
OK, Já to udělám teda takhle , že mi ji někdo na parkovišti zdeformoval . Oni by mi teda měli poslat velký TP je to jejich povinnost teda? stou poničenou SPZ už jen zajdu na úřad i s velkým TP a oni to do něj nějak jen přepíšou a nebo budu muset čekat pár dní než mi vystaví nový velký TP a ten pak zase pošlu autobazaru? což vím , že musím udělat jak tohle vyřídím .
Ted jsem si uvědomil , že ten TP nebude mít Autobazar ale Ge Money Auto - Ale v malém TP jsem uveden jako provozovatel vozidla.
Zkusím jim napsat dopis , o tom , že mi někdo zdeformoval SPZ při parkování ať mi pošlou velký Techničák . Máme známýho na tom dopravním úřadě , kde se dělají tyhle věci , tak to zkusím přes něj . Uvidíme držte palce : )
Nechci prostě jezdit na pražškých číslech , aby každej říkal hele pražák :D no znáte to ty kecy . radějí svůj kraj .
Tu poslední větu si říkají jen takový lidé, jako jste Vy, páč mnoho lidí již dávno ví, že se nepozná ze značky, odkud je majitel, či řidič.
Vy to furt nechápete! Nejste majitel auta, tudíž se s Vámi nikdo o výměně značky nebude bavit. O výměnu musí požádat majitel, zapsaný ve velkém TP, on musí požádat o výměnu. Na základě plné moci byste asi mohl i Vy, ale pokud je auto stále registrované v Praze, dostane současný majitel (ne Vy) znova pržskou značku. TP Vám nikdo posílat nebude, proč by to dělal? Ani to není dovolené. Riskoval by, že už Vás, peníze ani auto nikdy neuvidí.
@magdon" P Vám nikdo posílat nebude, proč by to dělal? Ani to není dovolené. Riskoval by, že už Vás, peníze ani auto nikdy neuvidí"
Proč by to měli riskovat , že už auto nikdy neuvidí? Určitě na úřade , kde přepisují veký TP by chtěli doklad o tom , že jsem vůz splatil , protože by viděli , že majitel je někdo jiný a já bych po nich chtěl přepsání na sebe. ( Tohle jsem napsal čistě teoreticky jako příklad , protože tady se nedá nic riskovat )A navíc mám u té společnosti GE Money zařízený trvalý příkaz každý měsíc splátka , takže rozhodně by neměli důvod se něčeho bát . Za rok se bude muset udělat Technická kontrala , takže stejně budu muset poslat žádost o vydání velkého TP.
Komnečně to pochopte Vy nemůžete žádat o změnu RZ nejtse majitel-zatím! Pokud by To nějak šlo,jakože nejde,pak OPĚT bude nová RZ PRAŽSKÁ.Až splatíte-automaticky by lízíngovka /banka měla podstoupit TP a umožmit převod na Vás!Zatím -asi smolík,neměl jste kupovat auto s pražskou RZ ale s jinou!Až bude akutní periodická kontrola STK tak zažádáte o TP a velmi pravděpodobně Vám sdělí kam a kdy máte dojet na TK a kde bude čekat někdo od oné společnosti a nechá udělat TK (pravděpodobně toto nevím ale z výměnou RZ je to jasné!)
Vocko, odkud je vlastník vozidla? Myslím ten, kdo je zapsán v registru vozidla. Z toho kraje budete mít i značky, bez ohlednu na Vaše bydliště.
Původní majitel byla nějaké firma v Praze , která to prodala do Autobazaru , který je na Kladně .
Takže kdykoliv , když budu žádat o velký TP kvůli technické kontrole , tak mi musejí poslat plnou moc Autobazar + velký TP? ( Vím , že v tomhle případě mi to musí poslat )
Co kdyby se mi to stalo doopravdy , teda já to beru jako kdyby mi doopravdy někdo na parkovišti zdeformoval značku .
Tak jak to je? Ono nestačí napsat dopis autobazaru , že mi někdo poničil SPZ , že potřebuji poslat od nich TP? A já bych si to pak vyběhal v mém kraji , kde mi udělí novou registrační značku? Proč bych musel mít znova nějakou Pražskou? Sice nejsem majitel vozu ale jeho provozovatel a jako provozovatel vozidla nemám nárok , když se mi stane tahle věc , aby mi změnili SPZ na čísla mého kraje?
RZ budou podle toho, kde je vozidlo hlášeno. No čekej jak ti bude bazar posílat TP a ověřenou plnou moc! oni potřebují prodat ne se s tebou jebat, protože ty něco potřebuješ! a až bazar změní pole působnosti nebo zanikne, tak si to užij.
Pokud je vlastník Pražák, tak když oznámíš poškozenou značku tak musí buď on nebo přes plnou moc ty pořádat o výměnu, a tu novou dostaneš zase pražskou (protože vlastník pražák a auto registrované v Praze). = Zaplatíš poplatek a budeš mít to samé. To se vyplatí :D
Neřeš značku, radši si na zadek vylep nápis "nejsu pražák ale Kolín" nebo tak něco...
Sis měl koupit za hotový něco na co máš, byl bys vlastník a značku bys změnit mohl na kraj, nebo na přání...
Technická kontrola je něco jiného, týká se pouze vozidla a to může na kontrolu odvést kdokoli. Mně ji několikrát objezdil švagr či známý automech, který mi auto před ní dával dohromady. Na technickou kontrolu tedy plnou moc jistě nebudete potřebovat. Značky se týkají auta I majitele, jelikož majitelem nejste, budete plnou moc potřebovat.
nejrychlejší a nejlevnější řešení - google.cz/...
Je hodně lidí s firemními auty, které mají pražskou značku a v praze nikdy snad ani nebyli... - prostě je tam sídlo firmy kvůli menší pravděpodobnosti kontroly od FÚ.
Praha, předměstí Kolín
No to by meli. Jen nechapu proc ma TP autobazar, kdyz jsi vlastnik. Nebo nejsi vlastnik? Jak jsi auto prihlasoval?
@godfrey Jsem provozovatel vozidla do doby než splatím auto Ale třeba sestra si taky od samého autobazaru koupila auto ale o 50 000 levnější , taky na splátky ale ji Velký TP nechali .
Výměna RZ se nedá udělat pokud nejste v registru jako majitel a to i když budete mít TP! Nejprve si pročtěte smlouvu a zjistěte jaké jsou podmínky bazaru,dával jste jim ověřenou PM na zapsání změny byla provedena technická či evidenční kontrola na Vaše jméno?
RZ či postaru SPZ se mění jen při ztrátě nebo poškození jedné tabulky za poplatek 400Kč osobě psané v TP.
Mal som posledné auto na lízing. Prihlášku do evidencie som muse vybaviľ ja, ako užívateľ. Liz. spoločnosť mi dala papiere, kde sa rozlišoval majiteľ - lízingová spoločnosť, a užívateľ, ako klient lizingovej spoločnosti. Po splatení lízingu som dostal splnomocnenie, že si môžem zapísať auto ako moje vlastníctvo. Myslím, že podobný postup bude aj v autobazároch.
souhlasím s tím že se tady řeší zbytečné hlouposti, od 1.1.2015 se při převodech značky nemění, platí to už rok a půl tak by to snad motorista mohl vědet...
Značky lze vyměnit z důvodu 1.) odcizení (dokládá se policejním protokolem )
2.) ztráty ( musí se oznámit - vrací se druhá "neztracené" tabulka )
3.) poškození ( vrací se značky poškozené)
Když se někomu značky nelíbí, může si za 5000,- Kč/tabulku OBJEDNAT ZNAČKU DLE SVÉHO PŘÁNÍ - ZNAČKY NA PŘÁNÍ. Tato možnost také funguje od 1.1.2015.
Pokke chcete jiné značky než značka na přání, a nevzutahuje se na vás bod 1, 2 ani 3, budete muset porušit zákon a LHÁT.
Ale LEŽ, to je typická česká vlastnost.
Tak jak to čtu vidím že skoro nikdo nechápe proč nechce pražskou značku a všichni se do něj obouváte.
Je to jednoduché - taky jsem po přestěhování jezdil na HK s pražskou značkou dlouhou dobu , ale protože venkovský policajti a městská nebo co to dneska je , jsou alergičtí na pražáky tak mne daleko častěji zastavovali ke kontrolám v podstatě jenom kvůli té značce.
Tak jen na vysvětlenou .Zdarec.
Resim podobny "problem". Evidetne je pitomcu, co nevi o zmene stale dost. Jezdim po stredoceskem kraji temer kazdy pracovni asi 7 let. Posledni tyden s novym autem s SPZ s "U". Za ten tyden uz me trikrat zdalky problikaval nejaky retard na dalnici. Podotykam, ze za predchozich 7 let tak maximalne jednou dvakrat. Ze bych za ten posledni tyden jezdil jinak?
To, ze me hned prvni den staveli policajti v mestecku, kde byvam tak jednou tydne a nikdy nic, ani neresim.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.