Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GUMY neslušné chování k zákazníkovi

Od: charger® odpovědí: 25 změna:

Ahoj

Koupil jsem si auto v AAA , jsem sním naprosto spokojen. Ale jde tu o něco jiného .

U dokladů , kde je servisní knížka a manual byl i Skladištní list , kde nyli napsány 4 pneu .

Takže jsme tam zavolali a oni po nás chtěli číslo sklad. listu a abychom jim odeslali kopii toho sklad. listu .

Odeslal jsem to poštou a týden se nic nedělo a už mě to přišlo divný. Tak jsem napsal email, kde se mi ozval ten člověk , který vystavil tuhle fakturu na gumy , že prý musí napsat té firmě ,která to auto vlastnila přede mnou . Je to firma zabývající se půjčováním aut.

Jak je možné , že tam nechají fakturu na gumy a pak napíšou tohle? Opravdu jsou pořád jejich? když jsem to auto odkoupil i stím papírem? nějaký rady?

Dožadujete se něčeho co Vám nepatří. Pneumatiky jste si od nás nekoupil. Ty jsou i nadále naším majetkem!

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
To snad nemyslíte vážně, že si děláte nárok na ty pneu!? Takže kdybych v autě co jsem prodal nechal výpis z účtu, tak by jste chtěl ty peníze? Je mě blbě!

majsterjoe*
hodnocení

1x

No otázka je co máte prostě v kupní smlouvě, ne nějakém skladničním listu.

hodnocení

1x

Nejhorší práce je práce s lidmi.

Když jsem toto vysvětlovat kdysi synovi, nevěřil, teď když má pod sebou lidi, dává mi za pravdu.

Proč to píšu, páč tazatel si nemyslí, ale trvá na něčem, co prokazatelně není jeho, přesto se toho dožaduje a nevěří ostatním, že to jeho není, páč si to nekoupil, ale on jediný si to myslí, že to koupil.

To je ta hrozná práce s lidmi.

Milé kolegyně a milý kolegové, nikdo mu to nevysvětlíme, páč to nechce slyšet. Kdyby se našel někdo, kdo zalže a sdělí mu, že má právní nárok na pneumatiky, tak ho tazatel pochválí.

Pracuju s lidma a můžu potvrdit, že tvdohlaví lidé, kteří se "domnívají" jsou úplně nejhorší *zed*.

Budu za blba, ale musím se zeptat. Fakt se jenom ptám, protože jsem v tomhle velký laik, a očividně dle této otázky věci nejsou tak, jak bych je intuitivně brala. Takže se malinko divím, snad prominete.

Koupím-li si auto a v kupní smlouvě nebudou vyjmenovány gumy, tak ty gumy, které na autě mám, nejsou moje? Nebo to funguje tak, že gumy jsou VŽDY součástí kupní smlouvy, případně pokud nejsou, tak mi prodávají auto bez gum?

doplněno 03.05.16 17:51:

Milane, děkuji. Mě samozřejmě napadlo, že jde o gumy navíc, ale z textu jsem to na 100% nepochytila, tak jsem usoudila, že jde o gumy, které jsou na autě *zed*

naufrado, nejste za blba, to je někdo jiný.

Páč tazatel má na vozidle gumy, ale našel doklad na další pneumatiky a myslel si, že mu patří další pneumatiky. Sice má špatný názor, ale osočí jiné, že mají pitomé komentáře. Nehledá chybu u sebe, ale u druhých. Klidně mohl napsat i hrubší slova. Třeba mu to kamarádi u piva vysvětlí lépe, nežli mi zde.

hodnocení

Já na tom netrvám a chápu to , že ty gumy nejsou moje a chapu co ostatni napsali. Ale prostě jsme si mysleli , že ty gumy ktomu patří . Nikdo není dokonalej .. takze nechapu ten vas pitomej komentar a muzete si ho nechat pro sebe.

vilik*
Neprodáte mi krabici od bot s fotkou vašeho baráku? Ale rodný list manželky si raději vyndejte. Jednu už mám.

Měl jste rozvést ten duševní pochod, který vás k té domněnce vedl. Kdyby třeba vyhlásili "Ke každému vozu koupenému na narozeniny našeho šéfa 4 gumy zdarma". Nebo "Každému, kdo v u nás koupeném autě najde zapomenutou fakturu, dáme zdarma to, co na té faktuře je". Tak jak jste to popsal je to opravdu nepochopitelné.

karel1234
hodnocení

1x

Clovece charger,dekuj bohu ze ti to auto z AAA vubec jezdi a neprud jeste z gumama.

mzxy*
hodnocení

0x

jiná zákazník našel místo skladištního listu při výměně akumulátoru v autě zapadlý lístek, který servisy upevňují do motorového prostoru při výměně oleje a filtrů a zjistil, že výměna oleje před rokem byla provedena při stavu tachometru, kterého by s jeho průměrným ročním nájezdem dosáhl tak za 10 let...Buďte rád...

hodnocení

domnivali jsme se , že ty gumy jsou zdarma k vozu , když tam nechaji fakturu . Takze nevim radek o co vam jde? nic spatneho jsme neudelali , to odnich je to hnusny ze to tam nechaji a pak ti gumy ktomu nedodaj

Rozhodující je, co máte v kupní smlouvě. Papír o uskladnění pneumatik náhodně nalezený v autě je naprosto bezpředmětný.

ladinpraha*

"domnivali jsme se ..."

Pokud jsi se domníval, tak proč jsi ty gumy nevyžadoval při převzetí auta?

Pokud jsi papír našel později, tak jsi se nemohl domnívat. *nevi*

Jdu blejt!
A ta faktura je na Vaše jméno?
hodnocení

ten papír se našel pozdějí , když jsem prohlížel všechny papíry k vozu. Tak vás by to nezklamalo , že nakonec je nedostanete? jsou to blbci , že to tam nechavali

asd1

Kdybys tam našel fakturu na další auto tak bys chtěl i to další auto?!

Pokud nebyly v kupní smlouvě tak jsi koupil auto bez gum, nechápu proč se čertíš za něco co tam ani být nemělo...

sebod*

a proč by měli být oni blbci? Asi je ani nenapadlo, že nějaký kupující by mohl být takový blbec a myslet si, že gumy jsou jeho.

hodnocení

až si budeš kupovat auto a najdeš tam , že možná máš ktomu autu zdarma gumy . chci vidět , že bys jim nezavolal nebo nenapsal. takže klid :) jedine co mi zbyva koupim si je ... ale zamrzi to no

Nechápu! Mohl by jste prosím sdělit Váš věk, vzdělání a kde pracujete. Pořád nechápu jaký typ člověka si může myslet že ty pláště jsou jeho?

Jak "možná máš k tomu autu zdarma gumy"? Na faktuře je snad napsáno, kdo od koho co kupuje a za kolik. Jste tam napsaný vy? Kolik jste zaplatil?

hodnocení

0x

Máte v kupní smlouvě 1.automobil, 2.čtyři pneu, 3.výbava - lékarnička,...atd? Pokud mezi tím chybí čtyři pneu, prostě jste je nekoupil, nejsou vaše. Jiná věc je ta, že v AAA něco koupí a mnohdy předraženě prodají...ale když někdo další koupí? Pokud ovšem máte gumy na dokladu o zaplacení, pak o ně bojujte a nenechejte se obrat...

fex
hodnocení

0x

Neřekl bych že se jedná o neslušné chování. Prostě tam někdo nechal lístek o uskladnění gum, které pak prodali nebo dali na nové auto. Pokud měli v inzerátu a v kupní smlouvě že předmětem prodeje jsou i náhradní gumy, pak toto má smysl řešit.

To je stejné jak kdyby jste vy prodával někomu auto a v kufru zapomněl fakturu od koupeného přísvěsného vozíku. Dotyčný by od vás koupil auto a pak by vám volal proč jste mu jako neprodal i ten vozík, když tam máte na něho fakturu.

Chápete jak to myslíme?

hodnocení

Já chapu jak to myslite. Ale tak se vžijte do mě , prostě si koupíte auto a tam doklad o tom , že byste měli mít gumy někde na sklade. Tak si člověk myslí , že ty gumy jsou ktomu zdarma . Takže jsem tam zavolal .

A navic v ty dobe jsem po par dnech co jsme koupili to auto v AAA , se dozvedel , ze ke kazdemu vozu davali zdarma zimni gumy , takze jsme si mysleli , ze nam je nedali , protoze tam byli tyhle gumy .

Ale to je jedno . Musím si koupit za svoje :) a jinak vsem preju hezky den .

hodnocení

0x
Koupil jsem si auto, a v prihradce byl účet od benzinky na 50 l a představte si že nádrž byla skoro prázdná. Volal jsem na benzinku že chci ten benzín, že se na to podívají. Tak snad jo, těším se na to!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]