Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hloubka dezénu na zimních pneumatikách

Od: vikin* odpovědí: 7 změna:

Nevíte někdo, jestli musí být na vozidle do 3,5t (osobní), na zimních pneumatikách hloubka dezénu min. 4mm i v letním období? Nebo stačí pouze 1,6mm?

Děkuji za případnou odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

2x

Zdravím, nemusí, proto lidé dojíždějí zimní gumy v létě.

vikin*
hodnocení

Díky za odpověď. Takže když nyní, v květnu, půjdu na STK se zimními pneu a mám tam hloubku dezénu 3mm, tak to závada nebude?

Díky

Zavada to nebude.
Jenom cekam kdy zaclou lobovat abychom v lete nejezdili na zimnich, kdyz predtim jim vadily letni gumy v zime.

luke18*
hodnocení

2x
I v zimě můžete mít hloubku vzorku menší než 4 mm. Ale pokud je na silnici souvislá vrstva sněhu nebo se dá předpokládat, že během jízdy bude sněžit, tak musí být min. 4mm hloubla vzorku. Pokud by Vás chytla PČR například o letošních Vánocích a Vy jste měl pneu, kde je vzorek 2 mm, nic Vám nemohou.

hodnocení

0x

Zimné dúfam v lete nezakážu.Majú označenie M+S resp."MUD and SNOW" a tak si dovolím povedať že v horšie prístupnom blatitom teréne (alebo mokrá tráva) sa zimný dezén vyškriabe oveľa ľahšie.Je to overené na jednej prístupovej ceste k nemenovanej chate v Tatrách...aj keď má menej ako 4mm.Akurát v lete píska v každej zákrute,trhá sa dezén a plave to.

Gumárska Lobby je tak silná že by boli najradšej keby sme mali aj jarné a aj jesenné gumy*smich*

hodnocení

0x

stačí pouze 1,6mm

mp*

To je běžná praxe - dojezd v létě na zimních gumách (1,6 mm - a ještě mě to nikdo nikdy za 30 let neměřil). Pozor ale na vlastnosti. K moři jsem se zimními pneu už několikrát dojel. Já mám spíše problém, že mě gumy na autě dříve zestárnou, než je ojedu. Je to asi stylem jízdy (rychlé, ale klidné). Taky používám zásadně Michelin.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]