Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Emulze, výměna těsnění motoru

Od: olej odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, u auta se mi na víčku od oleje objevuje opakovaně emulze. Zaregistroval jsem ji hlavně během zimních měsíců a četl jsem že se to týká také kratších vzdáleností - denně jezdím tak 10 km. Jenže teď už je celkem teplo a emulzi jsem objevil nejen na víčku, ale i na konci měrky (opravdu minimálně jen na hraně toho drátu). Zajímá mě jestli je potřeba okamžitě měnit těsnění hlavy motoru nebo mám počkat a řešit to až při pravidlné výměně oleje (navrhnuto i v servisu). Ten jsem spolu s filtrem měnil právě letos. Předem děkuji za odpověď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

1x

Je to třeba řešit okamžitě, protože voda znehodnutila olej a ten má horší mazací schopnosti. Takže na motoru se to bohužel už mohlo i projevit. Nechápu, kdo vám takový nesmysl v servisu poradil.

Šlem pod víčkem být nesmý, ať jezdíte jakkoliv. Sám víte, že na webu se píše kdejaká blbost.

HK - Vy píšete také nesmysl neboť ten šlem se běžně objevuje pod víčkem mnoha modelů vícero značek a to zejména po lrátkých cesta kdy se olejová náplň neprohřeje a pak se tvoří onen šlem a někdy to dokonce dopadá tak,že ucpe i odvětrání motoru a následně se vytlačí díl oleje měrko ven! za všechny bud jmenovat třeba škodu Fábii I.gen s motorem 1,4i16V, nebo osmnáctistovky od PSA,jak 8V tak i 16V a sposta dalších!

Tazatel - především byste si měl všimnout kolik ubývá chladicí kapaliny neboť toto bude pak směrodatné-neubývá-li-nemůže být v oleji a pak je to šlem jen a pouze z ovzdušní vlhkosti ! Což ovšem neznamená raději okamžitou výměnu oleje a ftru!

doplněno 30.04.16 16:19:

Právě že zrovna s touto fabií mám pravdu-osobně se nám to na ní stalo, na firemní-nám jednou ale předtím šéfovi pobočky asi 3x (nebyl náročný a proto měl jen fábii ale za to v plný palbě)

hk

Minimálně s tou Fabií nemáte pravdu, nic takového jsem si nevšiml a ten motor se 74 kW jsem měl 3 roky.

hodnocení

0x

pod víčkem je šlem normální zvláště u benzínů když se jezděj krátký trasy,takže pokud auto netlakuje,normálně topí a nelítá mu teplota neni třeba se bát

pokud je však emulze i v oleji pak je to malér a je třeba to řešit může bejt špatný těsnění pod hlavou nebo ruplá hlava

karel1234
hodnocení

0x

Slem je normalni,pokud neubyva voda,nebo nepribyva olej tak neresit

hodnocení

0x
Slem jsem mel jen v mrazech jak jsem jezdil do 5km. Kdyz do prace a z prace celkem 30km byl porad slem , olej byl viditelne ridky a zacal motor klepat (hydrostely) tak jsem vedel , ze je zle. Mel jsem prasklou hlavu , takze zavareni , vybrus hlavy , nove tesneni , novy olej... Nyni najeto 10tisic km po oprave. Vse ok a slem nyni nemam vubec ani v mrazech jizdy 30km. (Fabia 1,4mpi 8v)

tycoon*
hodnocení

0x

Takhle od stolu těžko rozhodnout.

Když jsem kdysi jezdil krátké trasy, tak jsem to míval taky, šlem na víčku a když jsem vytáhl měrku, tak na jejím konci byl nalepený světle zelený "sliz". S příchodem léta to zmizelo. Teď už jezdím jen dlouhé trasy a už jsem to několik let neviděl.

V horším případě to může být to vadné těsnění hlavy. Pokud by ubývala chladicí kapalina a v expanzní nádobce by byly vidět stopy oleje, tak do servisu.

asd1
hodnocení

0x

U krátkých tras je emulze běžná. Podle popisu bych to nedramatizoval, sledoval bych typické příznaky netěsnosti = ubývání chlad. kapaliny, bublinky v ní, tlakování motoru (fouká z díry pro měrku), bílý kouř z výfuku, vzhled svíček atd.

Jestli je šlemu víc a olej není úplně "nový", tak nic nezkazíš výměnou oleje a filtru... Lepší dát tisícovku za výměnu než za pár tisíc km řešit opotřebený motor (začne žrát olej atd.)

Být aktivní a hned sundavat hlavu a vrtat se v tom taky nemusí prospět.

olej
hodnocení

Hladina chladící kapaliny je myslím pořád ve stejné výši, pokud ubyla, tak opravdu minimální množství. Bublinky se v ní netvoří. Co se týče výfuku, bílý kouř nebo jeho větší množství jsem si všiml pouze občas v zimě. Problém je ale s topením, protože v autě začne foukat takový poloteplý vzduch tak za 5 minut a i při delší jízdě se to moc nezlepšuje (někdy ano, někdy ne). Zimu jsem s tím sice přežil protože se aspoň přestávaly mlžit skla, ale že bych se tam ohřál... Nepomohlo ani vyčištění soustavy čistícím roztokem, výměna chladící kapaliny a není problém ani s ucpaným radiátorem. Dostal jsem radu že může být špatný ventil na odvzdušnění a nebo to těsnění hlavy. Té emulze jsem si ale všiml později a doteď jsem to už neřešil.

amidamaru*

Pokud ti to netopí,tak je but zasraný termostat,nebo špatný průtok topením.Taky jsem mněl takový problém.Ale vyřešil to následně.Vypojil hadice a skusil profouknout.Šla těžce.Vytáh jsem to otevíraní,rozebral,a to by jste mněl vidět,kolik bordelu jsem vystříkal a vyklepal.Pak vytáh termostat,rozchodil pod teplou vodou,a nalil novou kapalinu.Celou zimu topení jelo jak z pícku.Prostě otevřel jsem velký okruh.A co se týče té emulze,pokud se nestrací olej a voda,tak bych si z toho hlavu nedělal.

To otevíraní jsem myslel šoupátko/u mne je to kolečko ovládaní lanka topení/Na topení

asd1

Zkontroluj termostat, stačí "rukoměrem" - za studena musí být hadice k chladiči studená, až po ohřátí motoru termostat otevře a pustí teplou vodu do chladiče (hadice se náhle ohřeje). Pokud se hadice ohřívá plynule od začátku tak je vadný termostat (propouští když má být zavřený)

Ta emulze s tím může souviset - motor nemá správnou provozní teplotu, je chladnější než má být...

Bílý kouř v zimě je normální (hlavně za studena), pokud žere vodu tak ten bílý kouř vypadá jinak...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]