Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokuta přišla po půl roce

Od: svoba odpovědí: 16 změna:

zdravim, dneska (28.4.2016) mi přišla pokuta 1000kč za překročení rychlosti..zarazilo mě to že jsem byl vyfocen dne 25.9.2015 a přišlo mi to až dneska..jen se chci zeptat jestli je to normální že mi to přijde o 7 měsíců později..díky moc za odpověd

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Ano, je to normální (i když ne časté). Pokuta se promlčuje snad až po roce.

doplněno 28.04.16 19:13:

dota - Je v to snad nějaký rozdíl *sok*? Rychlost obvykle měří PČR, takže je úplně jedno, kde Vás vyfotí.

Jo,jo mají na to rok,takže raději zaplatit

dota*

Důvod proč jsem se ptal byl ten, jestli to tak dlouho trvalo obci a nebo městu poslat pokutu. Myslel jsem na "obecní" radar a radary, co jsou ve městech, to že to mohlo být měřeno i policii mně nedošlo.

dota*
hodnocení

0x

Odpověd neznám, ale chci se Vás zeptat, kde k vyfocení došlo. Stačí jestli město a nebo nějaká vesnice.

svoba
hodnocení

byl jsem vyfocen v obci Bílina

kovpal

kolik jsi prekrocil?

svoba
hodnocení

jel jsem 85km/h kde byla max 70

tam je ale úsekové měření. prokázali vám, kde jste tu rychlost překročil? *frajer*

albatros498022*
hodnocení

0x

Pokud se jedná o přestupek je doba promlčení 1 rok, tedy vše je zcela v pořádku.

hodnocení

0x

V souvislosti se zeptám na další otázku. Dejme tomu, že někudy jezdím pravidelně, a několikrát jsem tam překročil rychlost. A zrovna v tom místě je radar, o kterém nemám ani tušení. Co kdyby mě tam pravidelně každý týden vyfotili? To se dozvím po půl roce, až mi přijde deset složenek a "vezmou" mi rovnou řidičák, nebo jak tohle funguje?

Ptám se jen hypoteticky, ikdyž netvrdím, že vždy rychlostní limity dodržuji :) Jestli můžu být trestán vícekrát za přestupek, který jsem spáchal třeba nevědomky a nebyl jsem na něj nikdy upozorněn?

danys*

mikihans: Ano můžeš být trestán několikrát! Ono jsou právě mimo jiné i kvůli té rychlosti u silnice takové plechové bazmeky, které ti přikazují kolik můžeš max. jet. Značky se jim myslím říká..

pro tazatele: ANo můžou i po takhle dlouhé době - mají na to 1 rok. ale zas to máte bez bodu;)

"Jestli můžu být trestán vícekrát za přestupek...",

Za 1 přestupek víckrát trestán být nemůžete, jenže v tomhle případě by to nebyl 1, ale 10 přestupků, i když stejných. Jestli jste je spáchal vědomě, či nevědomě nehraje roli. Navíc těžko někdo uvěří, že jste si 10x za sebou nevšiml, že jedete moc rychle.

Ještě je to složitější, přestupky za určité období jdou sloučit..

ladza*

Nemůžeš se odvolávat na to, že jsi o radaru nevěděl, protože víš, kolik max. můžeš v daným místě jet a pokud to porušuješ, tak musíš brát v úvahu, že se za porušování platí :)

svoba
28.04.16 21:51
hodnocení

Pokuta přišla po půl roce

Je legágální i po tak dlouhé době zaslat tento dopis. Právo tomu nijak nebrání.

Vaše právo je buď uhradit, nebo se bránit.

Přestupek je nově promlčen až po dvou letech. (Úřad se ale musí ozvat do roku)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]