Zdravim. V pondeli jsem si koupil ojetinu (dovoz z Nemecka). Podepsali jsme kupni smlouvu, ze jsme byli obeznameni o vsech zavadach atd a spolecne jsme odvezli auto na STK (50km od meho bydliste). Tam vsak zjistili, ze je spatne lozisko na PP kole a na jedno ze zadnich kol nedoleha (?) rucni brzda. Dostali jsme 30dni na napravu. Prodavajici slibil, ze se o vse druhy den postara a zjistene zavady odstrani a ze da vedet. Jsou to tri dny, volal jsem na STK, auto tam porad stoji, takze prodavajici si ho nevyzvedl. Nebere mi telefony, az dnes prisla zprava, ze je v Nemecku, ze se k tomu dostane az zitra. Penize uz ma (jsem kokot ja vim). Veskere smlouvy, TP, zaznam z STK a mereni emisi mam u sebe. Jak mam postupovat? Auto registrovat, jet si pro nej, na sve naklady opravit, znovu ho tam odvest na STK, nebo (buh vi jak dlouho) cekat co ten prodavajici, ci mam odstoupit od smlouvy a pozadovat vraceni penez (i kdyz jsem vlastne podepsal ze o zavadach vim),pripadne jak postupovat? Muzu po nem chtit proplaceni oprav? Jak by jste postupovali?
dobrý den, na to už není pomoci. stalo se mi něco podobného, ale vemte si aspon poučení, že si vše musíte nejdřív zjstit, než podepíšete, že ste si to zjistil.
shaleman*
Dobrý den, takže odvést, na své náklady opravit a do 30dnů se tam vrátit... njn, drsné ponaučení.
Dobry den Jaky to je auto lozisko neni zas takova palka a rucni brzdu seridite byly jste seznameni se zavadami a podepsaly jste to Kazdy si mysli ze dostane top stavu Mely jste si vzit mechanika sebou
Asi takhle-podepsal jste v KS že jste byl obeznámen o všech závadách!A nevíc byť je brána nefunkní ručka brána jako těžká závada (Tudíž TK ne na 30 dnů ale odjezzd jen na odtahovce nikoliv po vlastní ose!) ve skutečnosti je to mnohdy banalita (zarezlé lanka ,neseřízené) ,ložisko není závada na TK na 30 dnů-teda pokud je to poznat při provedení TK!
Tudíž reklamací byste asi neuspěl.doporučují odstranit závadu (brzdu! ) dokončit úkon a pak teprve vyměnit ložisko.Jinak zkusit vymoci část nákladů na opravu a opakovanou TK? Proč ne ,ale spíše myslím že neuspějete!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.