Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DRL - zapojení

Od: dejv111® odpovědí: 4 změna:
Zdravíčko!Prosím o radu ty, kteří mají zkušenosti se zapojením těchto světel pro denní svícení. Dva dráty do krabičky (asi relé?), potom tři - červený, bílý a černý. Jak to, prosím Vás, zapojit? Mám tip, že červený na spínané +, bílý na kostru a černý na + k parkovaččce? Nebo bílá na parkovačku a černý na kostru? Bohužel v balení nebyl žádný návod... Je to nějaká čína z aukra pod 400 Kč, ale zpracováním nevypadají zle a mají překvapivě hliníkové tělo...Děkuji všem za rady.doplněno 27.04.16 12:03: Díky za odpověď, mám Xsaru II ročník 2002, motor 1.4i. A je fakt, že na ebay nebo aliexpresu se dají světla sehnat levněji, ale bez homologace.
DRL - zapojení

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

přesně tyto jsem měl - zapojil jsem je jak jsem v jiném vláknu uváděl a vy jste se toho bál... tj. odstřihnul krabičku, tuším červený drátek dal do té pojistkové skříňky a bílý na parkovačku. Nicméně ta chytrá krabička má udělat právě to, že změní příjem při sepnutí parkovačky - proto neimprovizujte a zapojte podle tohoto návodu :

xsara.cz/...

místo žlutého máte červený

doplněno 27.04.16 14:14:

vedle té označené zelené zásuvky je vpravo kostřící šroubek - tam dáte kostru... když už se to tahá, ať to není na motoru...

doplněno 27.04.16 14:34:

no vychází mi to logicky - černý kostra, bílý kostra plus přes parkovačku, červený klíček... zkuste, řekl bych, že to jde jen tak v ruce s těma prodlužkama, které jste jistě dostal v balení.

Nicméně upozorním znovu na vodotěsnost - i tyto "vodotěsné"měly do půl roku vodu na ledkách a skle! - vezměte si nějakou pásku - srovnanicen.cz/... - a přelepte spáru mezi sklem a kovem! Je tam minimální těsnění, které jistě do půl roku odejde.

hodnocení

Díky jmlc. Pokud se ale dívám na ten plánek, co uvádíte na xsaraforu, tak spíš mi přijde, že místo žlutého drátku je v mém případě ten černý. Dnes ještě zkusím proměřit dráty, třeba něco zjistím. Každopádně po prodejci požaduji návod - ten už ho poptává po distributorovi.

doplněno 27.04.16 15:03:

Díky za upozornění, určitě spáru něčím napatlám. Medvědí hovno zrovna doma mám. :)

doplněno 28.04.16 22:26:

Pane "Jmlc" měl jste pravdu. Dnes jsem zkusmo připojil světla na 12V baterii, co mám jako náhradní. Černý kabel je kostra (-), červený + na klíček a bílý nejspíše na parkovačku. Takže Vám děkuji a jakmile budu mít čas, montuji je na auto. :)

Na fóru Xsara se řešil jako dobrý drát pro napojení tuším přívod proudu k větráku. Je pod napětím od otočení klíčkem a při startování ho řídící jednotka odpojuje aby nezatěžoval odběrem baterku při startu. Jinak ale doporučuju projít si patřičné vlákno na fóru, protože dvojkové xsary mají většinou z fabriky už zabudované automatické zapínání denních světel, jenom je softvérově v počítači vypnuté.

mzxy*
hodnocení

0x

na aliexpresu to občas koupíte i za 100 Kč s dopravou zdarma

ze světla vedou 2 kabely , pokud máte jedničkovou nebo dvojkovou Oktávku nebo Passata 3BG s unifikovaným koncernovým přepínačem světel pod kterým je svorkovnice T17a s volnou pozicí na PIN, do které teče prout od nastartován í do zapnutí jakéjhokoliv světla, montáž je jednoduchá a napíšu Vám návod. Pokud máte jiné auto, bude dobré specifikovat jaké

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma medvedi hovno

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]