Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ford mondeo

Od: kuba665 odpovědí: 12 změna:

zdravím, uvažuji o koupi tohoto vozu. Myslíle že vydrží pár let bez nějakých větších investic? a hlavně na to si dám při koupi tohoto modelu pozor. Ještě bych potřeboval poradit kolik zhruba stojí montáž tažného. Díky

autoqualt.cz/...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

4x

Záleží na stavu, kdo a kde s tim jezdil. Dá se čekat čerpadlo, vstřiky, dvouhmota, turbo a podobné radosti, počítej rezervu 50k, tj. tohle auto neni za 150, ale za 200k. Pak by pár let bez investic mělo vydržet. Pozor čerpadlo = musí se měnit všechno včetně nádrže a vedení paliva (jsou tam jemné špony které projdou filtrem = problém by se opakoval)

Tažné je to nejmenší = zanedbatelná položka.

Sebou zkušeného mechanika s diagnostikou.

hodnocení

3x

Za tu cenu by měl mít tak o 100 000 km méně najeto.

hodnocení

2x
Treba to projit a zjistit co je vse pred smrti.
Turbo , vstriky , dpf , cerpadlo , dvouhmota.
Cokoliv z tohoto ti vysaje penezenku.

joudic*
hodnocení

2x
Mondea byvaji vylagrovane, kor s takovym najezdem, bez zkuseneho mechanika bych tam ani nepachnul ;)

hodnocení

1x
Tak vstřikovače a do budoucna aspoň repase turba.
Plus olej v motoru, převodovce, chladící a brzdovou kapalinu a jako bonus rozvody vč. vodní pupmy. Vše za cca 50 000Kč.
Jako bonus plánujte výměnu filtru pevných částic.
Když to všechno vyměníte je tu šance že pár roků to bude bez investic.
Vyberte si raději 1,8TDCi ta je bez filtru...

karel1234
hodnocení

0x

Puvodni majitel jiste vedel,proc ho prodava.270 000 km najeto,brzy se muze projevovat opotrebeni drahych komponentu,spojka,drazsi podvozkove dily,vstriky...

Zajed pred koupi do fordu na prohlidku.

honzmalatny*
hodnocení

0x

Zdravím,měl jsem úplně stejné, ghia, 2 litr, nalítáno kolem 200 tis, půl roku v pohodě, krásně se jezdilo, pohodlné,super jízda a pak začalo...najednou bác ho a startér-odtah servis, čerpadlo- odtah servis, spolkové ložisko- odtah servis,egr-odtah servis. A pak šlo. Kromě startéru, každá sranda kolem 15000 kč, a to jsem měl štěstí, že čerpadlo opravil jeden šikovný pán. V servise chtěli hned měnit za nové...Na laně to nešlo- příliš těžké, poprvé jsme urvali dvě lana. Možná jsem měl pouze smůlu na kus, nehaním celou výrobu. Ale já do forda už nejdu, děkuji.

danys*

Pokud jste urvali dvě lana, chybu bych nehledal v lanu, ale v tom, co sedělo za volantem! *smich*

Jinak záleží co koupíte! Takhle vám to nikdo neřekně, jestli koupíte vrak na kolečkách nebo poctivě servisované auto!*bzum*

kuba665
hodnocení

A Škoda Octavia RS je spolehlivější?

aaaauto.cz/...

ladza*

Každý auto je spolehlivý, když se o něj dobře staráš, nekterý víc, nekterý míň. Mezi Škodou a Fordem bych šel asi do Škody. Zrovna od aček mám taky auto (punto 1.2 8V), nezapomeň ale pořádně prohlídnout někde mimo bazar u známýho nebo v servisu ;)

asd1

No, mezi průměrnou Oktávkou RS a průměrným Mondeem bych volil jednoznačně Mondeo ;)

harley

125 kW je dost poruchový .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]