Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou pneumatiku?

Od: astik odpovědí: 14 změna:
Letní pneumatiky typu: 155 / 80R 13 - 79T . Potřebuji nové letní pneumatiky. Je značka Barum od čs. výrobce dobrá? Na netu vidím cenu okolo 700,-Kč. Cena se mi líbí, ale nemá cenu šetřit na úkor kvality. Díky za radu.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

ca střed, hlavně za mokra patří k těm horším.

V tomhle rozměru bych vzal Dunlop Streetresponse. Cenově ve výsledku vyjdou levněji než ta Barumka - zaplatí se na spotřebě.

Na velký nájezd Michelin Energy, opět výsledek je nejlevnější pneu - vydrží klidně 2x tolik. Ovšem je nesmysl dávat jí na auto které na nich pojede 5000 km ročně - než se ojedou tak auto dávno nebude..

astik
hodnocení

Děkuju. Je pravda, že zas tak moc nejezdím. Spíše po městě a cca 5x za rok 150km, či 2x za rok 500km tam a 500km zpět. Nejsem žádný závodník, snažím se jezdit podle předpisů. Zkrátka žádné kvílení brzd se nekoná. Preferuji bezpečnost a žádné zbytečné vyhazování peněz za levné šmejdy - pokud možno žádné čínské pneu! :)
Taky se přidam s dotazem. Jaké pneu na auto s ročním nájezdem do 10 000 , dražší či ty levnější barumy?
asd1

Jaké auto, varianty rozměru pneu, styl jízdy, po jakých silnicích jezdí, velikost peněženky - pro každou variantu vyjde jako nejvhodnější něco jiného...

ctenar*
hodnocení

0x

Levněji.

Země původu: Rumunsko *bum* *zed*

úspora paliva: E (zhruba 3- jako ve škole)

astik
hodnocení

Jaké Rumunsko? Prý jsou české!
ctenar*

Značku Barum vlastní německá firma Continental, která má továrny v mnoha zemích světa.

Jakou pneumatiku?
ctenar*

Taky ale mohou být vyrobené v Číně nebo Malajsii.

Prý česká značka ... :-D *haha*

*zed* *bum* *plac*

astik
hodnocení

A teď babo raď. Tak jsou české, německé, rumunské či čínské...? :o
A pak si mám vybrat :)
Taky jsou prý dobrý ContiEcoContact 3? 175/65R 14 82T

EcoContact nééééé !

Jednoduchá poučka praví, že jak je něco euro, eko nebo bio, tak to vždy stojí za ho*no.

Což o těchto pneumatikách platí do písmeně. Je sice pravda, že možná by se daly označit eko - jsou tvrdé jak štolverk, takže skutečně vydrží dost kilometrů. Problém, pro který jsem je neměl rád, byl ten, že za mokra klouzaly jaxviňa.

hodnocení

0x
S pidi nájezdem a poklidnou jízdou bych to tak nehrotil. Samozřejmě ne protektor nebo čína, ale jestli barum, sava a podobné značky je celkem jedno. Mám barumky zimní a rozhodně nejsou špatné, jak se někdo bude snažit namluvit. Pravda, testy nevyhrávají, ale cena je vzhledem k kvalitě dobrá.
fik

Jak někdo říká že zaprší a zabiješ se na tom tak to je samozřejmě kec,když přizpůsobíš jízdu tomu že je to levnější a rozhodně ne závodní pneumatika tak není problém. Dneska ani protektory nejsou tak špatný,to už se dávno nedělá tou metodou kdy se nalepil jenom ten vršek,dneska se dělají celoprotektory a už jsou celkem dobrý. Na pracovní dodávce jsem měl protekory 3 zimy,výdrž stejná,vyvážit to šlo v pohodě a rozhodě se nikde nic nerozlepilo nebo něco podobnýho

repkin*
hodnocení

0x
Mam Barum letni i zimni na octavii a OK ;)
doplněno 23.04.16 06:50: Ja mam tusim Brilantis na leto, Polaris na zimu, zatim na letnich najezd 20k a jsou porad jako nove. Je to taky o udrzbe, stylu jizdy, husteni a geometrii.

fik
hodnocení

0x

Pro méně náročné ježdění klidně,pokud najedeš pár tisíc ročně tak je to skoro jedno,v tom segmentu levných pneumatik je to cca na stejno,a jestli koupíš barum,sava,matador nebo nějakou podobnou značku tak rozdíly tam jsou minimální nebo vůbec žádné. Pokud by jsi najezdil hodně tak tam platí že nejsi tak bohatý aby jsi si mohl kupovat levný věci,ten rozdíl v jejich nájezdu může být klidně i trojnásobný,zatímco nějakou levnou gumu oholíš za 20 tisíc kilometrů,opravdu kvalitní klidně za 50 tisíc kilometrů,ve výdrži se mě hodně osvědčily micheliny

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]