Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Parkování před garáží

Od: zuhud® odpovědí: 25 změna:

dobrý den,

jdu si pro radu. Nustále mi tu parkují lidé před vjezdem do garáže. Prostranství je sice veřejné, ale je tu jenom oddělené místo před garáží a příjezdová cesta 1 směr. Když zajíždím, vyjíždím, nemám šanci vyjet, nebo s hodně velikýma problémama. Při vjezdu si prostě musím couvnout, abych se do garáže nasoukala a i vysoukala. Dělá to tu hlavně jeden, co je arogantní a hlavně si troufne, protože jsem ženská. Chvíli byl klid, ale už je to tu opět zase. Prosím Vás, jak se bránit? Volat zase policii? Než přijedou, on si to pohlídá a rychle autem popojede. Vypustit kola? není to trestný čin? Mám strach, že dostanu na budku, protože tomu dotyčnému docvakne, že jsem to byla já, protože stojí před mojí garáží.

Prosím zoufale - PORAĎTE! Děkuji.

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mopet*
hodnocení

1x
A co pořídit si za pár korun auto co majitel chce nechat zlikvidovat a sem tam vyjet tak že ho lehce škrknete, takový ten sídlištní lišaj " jeee pardon, víte já teď mám jiné auto a ještě ho nemám moc v ruce, no a když vy tu tak blbě stojíte..."
asd1

Chytrý nápad - být viník, dostat pokutu za způsobení nehody a přijít o bonusy na pov. ručení ;)

mopet, to fakt myslíte vážně, nebo si pletete datum Apríl již byl.

hodnocení

A ještě se může stát, že mu JÁ budu platit škodu, protože ON tu nemá co dělat. ON je viník, ne já. Proč to mám já neustále odnášet a já neustále někoho shánět atd. Proč?

ferko*
Dobrý den,na vratech od garáže mám 2Krát velký nápis a nepomáhá to,leda to tam napsat arogantně.auta tam stávají dál a jako naschvál když jedu na čas.ze začátku jsem volal,Police.změna byla ta že parkovali ještě blíž k vratům,ani skútr a kolo už vůbec .došla mi trpělivost.všechny kola jsem vypustil.pár týdnu klid.jednou při velkém spěchu do porodnice jsem vytekl,jako hermelín stal tam zase,už to bylo osobní,vzal jsem sův do lesa,lano a odtáhl ho.ps.neměl tam rychlost.od té doby žádný problém.

dommm
hodnocení

0x

ceduli zákaz parkování ve vjezdu a jak tam zaparkuje tak okamžitě volat policajty.. a žádné scény venku u auta a jakože že volám policajty...

hodnocení

0x

Před garáží se parkovat nesmí. Pokud Vám to opravdu vadí, musíte volat policii.

Jak může popojet, když neví, že voláte policii? A co fotodokumentace. Nebo co si promluvit s dotyčným?

doplněno 21.04.16 21:29:

Nějak Vás nechápu, stojí tam vozidlo, vy nemůžete projet, zavoláte policii, oni přijedou a budou konat. Nebo proč musíte být venku?

Nebo je jinak situace?

hodnocení

Protože mne vidí venku, musíte na policii počkat. Mluvila jsem milonkrát, je drzej - jsem ženská on chlap.

jmhad*
hodnocení

0x

Podle mne záleží na tom, kdo vlastní pozemek před garáží a podle toho jednat s majitelem o vyhrazení parkovacího místa.

hodnocení

Je to veřejné - v KN je zapsáno ostatní komunikace.

Je to příjezdová cesta. Já když parkuji před vraty, svojí garáží, mám za zadkem akorát jeden pruh, aby se ostatní vlastníci garáží projeli. Takže když si postavím auto před vrata, nikdo již neprojede, protože on tam stojí.

Je to tu sice veřejné, ale není tu vyhrazené parkoviště a pruh slouží jako komunikace ke garážím. Takže?

Já musím podle vyhlášky parkovat své vozidlo tak, aby ostatní projeli. Abych umožnila příjezd k ostatním garážím.

Pokud je to cesta, musí tam být 6 metrů na projetí vozidel. Jinak se tam nesmí stát..

doplněno 22.04.16 06:22:

Trestný čin to určitě není, ale co tím dokážete? Že budet horší jak on?

Klid a pěkný víkend

hodnocení

Prosím Vás, a když mu vypustím kola, nebo rozplácnu vajíčko na čelní sklo - je to trestný čin? Moc děkuji. Dochází mi trpělivost.

Hlavně mne sere ta arogance a drzost a hulváctví.

ladinpraha*

Každá akce vyvolává reakci. Ale možná chceš každý den volat zámečníka, aby ses dostala do/z garáže. Tvůj slovník napovídá, že zřejmě těm opravdu adekvátním radám nebudeš ochotna naslouchat.

majsterjoe*

Nikomu nic nevypouštěj a volej policii. Klidně denně, než si najde jiné parkování.

hodnocení

Policii už jsem volala, a je to tu zase. Ono se neustále něčeho domáhat atd. je taky namáhavé. Jakým právem, on mne takto obtěžuje? Navíc vědomě? Proč já mám být ta lepší? K čemu mi to bude a k čemu mi to je? K ničemu.

Jestliže mu to vysvětlovala policie čr, ale on to drze dělá dál, tak co s ním? ON obtěžuje, ne JÁ. Ne nadarmo se říká, že na hrubý pytel, hrubá záplata.

vilik*
Ráno vstanete, kouknete z okna, zavoláte. V poledne kouknete z okna, bude tam zas, zavoláte. Večer si uděláte čaj, než se uvaří voda, zavoláte. Prostě máte potřebu často vyjíždět a on vám brání.
Jednou to ty policajty naštve tak, že si najde parkování rychle jinde.
hodnocení

Já si spíš myslím, že to skončí tak, že ti policajti nepřijedou potom vůbec nebo si dááááj secsakramensky na čas.

Je fakt, že je ten bodový systém, takže když to udělá takhle 6x (je to za 2 trestné body) je bez řidičáku.

dokážete si představit přijedete - aha, někdo tu zase stojí, voláte policajty, čekáte, a modlíte se, aby někdo, vám nenaboural auto, protože kvůli jednomu hňupovi, nemůžete zajet do garáže. jedete pryč, a opět to stejné jenom naopak. Zase nemůžete vyjet z garáže. Potřebujete nechat auto venku, protože jedete za chvíli pryč, ale nemůžete, protože za vámi někdo prakuje, nemá tam co dělat, takže stojíte kdovíkde, protože máte vlastní garáž, kterou nemůžete používat. neustále někde zvoníte, čí to vozidlo je, aby milostivě uhnul, ale on neuhne, nechá vás čekat 10 minut, voláte policii, viník odjíždí. Vysvětlujete policii, co se stalo, že jsou tu pozdě, policii se omluvíte. A takhle to máte pořád, dokolečka dokola. Domluvy nepomáhají atd. A na co mi je, že jsem lepší?

asd1

Nepřijedou nebo za dlouho bez vážného důvodu = mají problém.

Na nikoho zvonit nemusít, najde si ho policajt, když nenajde tak mu to odtáhnou a naopak on bude hledat auto.

atd. aneb názor že to policie nemusí řešit nebo na to nemá páky je omyl.

vilik*
Podívejte, oni přijet musí.
Volejte preventivně, hned, jak zaparkuje. Vy nemusíte čekat, až budete chtít jet. Proč voláte policii a zároveň zvoníte na souseda? To je jasné, že stihne odjet. Oni taky musí nejdřív dojet k vám a to chvíli trvá. Pak se nedivte, že mají pocit, že prudíte vy.
Rady jste dostala, ale jediné, co děláte, že píšete na poradnu a stěžujete si.
Dělá to na mě dojem, že vy vlastně nechcete věc vyřešit, ale stěžovat si, hledat, proč to nejde. Už jste DNES koukla z okna a volala PČR?

Zahud, mne je divné, čeho chcete dosáhnout, zdali boj, nebo dobrý průjezd.

Ještě byste mne mohla poučit, za jaký přestupek mu přidělí 2 body?

Děkuji

pěkný víkend

hodnocení

Za špatné parkování. Dostal tu jeden 2 trestné body a 500 pokutu. Vím to přímo od jednoho zabedněnce, který si přišel dokonce stěžovat, a nadávat mi. Varovala jsem jej ne jednou.

zuhud, máte špatné informace, páč za špatné parkování nejsou body.

12bodu.cz/...

asd1

Znovu a znovu volat policii. Pokud ho odchytnou aby přeparkoval tak ho můžou skásnout za přestupek, pokud ho neodchytnou tak nařídí odtah - překážka bránící provozu. Ono ho to brzy přestane bavit.

Policajty to taky brzy přestane bavit a začnou ho kasírovat pořádně. Řešit to musí - nesmí odmítnout řešit oznámený přestupek...

Volte časy kdy nebude po ruce a auto mu odtáhnou, nebo kdy mu bude nepříjemné jít ven přeparkovat... Např jestli sleduje fotbal tak 20 minut před koncem zápasu aby musel od televize...

jarinek*
hodnocení

0x

na takové týpky funguje bohužel jen někdo, kdo má nad ním fyzicky navrch. Nemáte ve svém okolí někoho, kdo má nad ním zjevnou převahu a byl by ochoten s ním hodit řeč a být na Vaší straně, aby sklidnil hormon?

Osobně jsem proti poškozování apod. Pokud je to idiot, tak okamžitě provede i něco Vám a sprirála akcí a protiakcí nebude mít dobré zakončení.

hodnocení

dfens-cz.com/...

Přečtěte si to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]