Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké auto byste mi doporučili?

Od: sonia* odpovědí: 7 změna:

Hezký den, velice ráda bych Vás poprosila o radu ohledně auta. Od roku 2006 mám Peugeot 106 1,0, r.v. tuším 1997. Nyní má najeto něco kolem 150 000 km. Denně ježdění po okolí HK pracovně, tedy max. do 50 km za den. 1x za 14dní za rodinou cca 70km tam, 70km zpět (směr HK, Vysoké Mýto, Svitavy apod). Jinak běžně občas výlet, vše v ČR. Celé roky běžné opravy, jsem žena - takže napíšu jen co vím, olej, kapaliny, světla, brzdy, převodovka...r. 2012 odešel motor, koupili jsme zánovní. A občas mi odešel výfuk. Jinak nic.

Požadavky na km zůstávají, jen jsem toužila jet jednou do roka třeba do Chorvatska, což nevím, zda je reálné. Auto je na mě pomalé, takže určitě potřebuji rychlejší, vyježděná jsem hodně i v jiných autech (Renault, Škoda, Ford, Audi atd...). Nejvíc postrádám posilovač řízení a 5 dveří. Děti prozatím nejsou v dohlednu, takže nepotřebuji řešit kočárek apod., v autě mám zadní sedačku pro svého psíka - parson russell teriér :) vedle sebe partnera. Chtěla bych benzín, najeto nevím kolik hledat, cenu bych ráda cca kolem 80 000 Kč, ale jsem ochotná jít na 90 000 Kč. Klimatizace výhodou, vyhřívaní přední sklo, elektrická okna, centrál, posilovač by mělo být samozřejmosti. Tíhnu k Peugeotům - 206, ale myslím, že náhradní díly jsou drahé? Dále vede Ford Fiesta, možná i Fusion, a asi bych si zvykla i na Škodu Fabii.

Snad jsem napsala vše potřebné. Poradí mi někdo dle zkušeností jako ženě, která neví přesně co hledat? Byl mi doporučen Combik, ale je to zbytečné. Ten kufr by byl pořád prázdný, nevyužiju ho. A čekat na děti a umístění kočárku? To už třeba bude zase jiné auto :-D

Poraďte mi prosímmmmmm, velice Vám všem děkuji.

Sonia

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těch 150 tisíc na té stošestce z devadesátého sedmého je asi tak nejmíň už potřetí. To jen na upřesnění. Výbavu, kterou požadujete snad už mají dnes všechna i bazarová auta (pro vaši informaci: přední sklo nemá speciální vyhřívání-je ofukováno). No a za ty peníze koupíte buď nějakého dobrého slaboučkého jarýska nebo silnější vylítanej střep. Nebo něco mezi tím, například genithálii. Tak teď babo radˇ. Každopádně si sebou vezměte někoho, kdo tomu rozumí a vyzkoušejte při koupi i tu klimu.

sonia*
hodnocení

Děkuji za odpověď, to já vše vím, co píšete, psala jsem pro upřesnění a chtěla vědět názor na mnou vybraná auta, jinak s Peugeotem už jezdím jen na nákup a občas přejedu do práce, bohužel nebyly peníze...tak proto zatím auto není už někde sežvejklé :D S sebou rozhodně vezmu známého, ale jak jsem psala, pořád někdo vnucuje Combi a já nevím co ještě a já vím, že to nepotřebuji, nákup se mi vejde i do 106 a půlka kufru je ještě prázdná :) moc děkuji za tak rychlou odpověď. Hlavně prostě Váhám mezi 206 a Fiestou. Škoda mi nikdy moc neseděla...

ij52

Přední vyhřívané sklo má plno aut, jen ale většinou vyšší modely. Např. já ho mám ve Volvu V50.

V zimě obrovská výhoda. *palec*

asd1

Ernie asi nikdy neslyšel o vyhřívání předního skla ;) U Fordů je dost často, na zimu to je výborná věc.

Fusion je šikovný auto. Akorát u Forda se hodí mít nachystáno 30k na "Fordí vychytávky"tj. pokud je k dispozici 90k tak auto kupovat za 60...

Nebo Focus - je levnější než Fusion. Akorát starší jsou dost zrezlý tak to chce dát si na to pozor...

doplněno 21.04.16 09:27:

Nebo Punto příp. Grande Punto. Za tuhle cenu se dá kdykoliv okamžitě sehnat luxusní stav... Akorát vyhřívaný okno nedělají (pokud vim). Prostorově lepší naž Fabka, poruchy ca nastejno, díly spíš levnější, cenově o třetinu levnější za stejný stav...

doplněno 21.04.16 14:30:

Sice kombík, ale na nákup se to hodí, i na kočárek v budoucnu ;) Tohohle bych se nebál:

suchen.mobile.de/...

hodnocení

0x
Chcete peugeot? Kouknete na peugeot 207 v benzinu. Techto aut jezdi hodne a ND nejsou nikterak zavratne drahe. A do chorvatska klidne jet muzete. Vzdy zalezi na technickem stavu auta. Lidi porad jezdi i se starou fabii k mori.
Jinak jak chcete muzete klidne fabii (nedoporucuji htp motor 1,2) , nebo octavii.
Kupte za 80tisic a 10tisic si nechte na prvotni opravy.

user
hodnocení

0x
Nejlevnější náhradní díly jsou ve většině případů na Škodovky. Psala jste, že kombi by bylo pro Vás zbytečné, takže Octavii bych nevolil. Okolo 80-90 tisíc Kč a s najetými km i do 90-100 tisíc se dají sehnat Fabie 2.generace s karoserií hatchback. Podle počtu km co najezdíte bych volil spíš benzínový motor. Výbava, jako je klimatizace, el. okna, el. zrcátka, se liší i podle roku výroby. S Peugeotama zkušenosti nemám, ale co se týče Škodovek (ND, jízdní vlastnosti) mohu je doporučit.

hodnocení

0x

Ako čisto ženské auto a navyše spoľahlivé odporúčam jednoznačne yaris (Toyotu).Akurát zoberte 1,33 objem motora.Je to už poctivý 4-valec narozdiel od 1,0 WWTI čo je 3-valec dobrý do mesta a okolo "komína",keď už chcete aj to Chorvátsko.

P-206-nič proti ale chcete kúpiť len o 5 rokov mladšie auto (oproti 97)-tak ja teda neviem.150.000km je aj na takú 106-ku porcia km pri ktorej je to podľa mňa v pohode .Mal som tú česť s týmto vehiklom kúsok a pri 189.000km tiež nevypadal že by sa mal už zajtra rozpadnúť,uznávam však už morálnu zastaralosť.

K tým starým Fábiám čo to tu bolo popísané...nevidím dôvod prečo by aj dnes v pohode nedali Chorvátsko.MPi bol konštrukčne zastaralý motor,ale spoľahlivý.Vyrábať sa prestal kvôli emisným normám.Aktuálne sa s týmto motorom blížim ku 260.000km.

doplněno 21.04.16 09:26:

Vyhrievanie predného skla je záležitosť dosť rozšírená u Fordov.Neviem ako Fiesta,ale Mondeo má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]