Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Traktůrek nejede

Od: minda® odpovědí: 12 změna:

zdravím všechny - dneska jsem začala poprvé po zimě sekat trávu, ale v půlce se traktůrek zaseknul a nejel - baterii měl nabitou, benzínu dost, oleje taky - pak jsem zjistila, že je jedna pneumatika poloprázdná, dofoukla jsem ji, ale stejně nejede - nastartuje, ale nerozjede se ani dopředu, ani dozadu, a zvuk je trochu divný - raději jsem ho odtlačila pod střechu... poradíte mi, co by to mohlo být? co ještě zkusit? děkuji...

doplněno 20.04.16 20:54:

je to traktor MTD, manuál mám - Strejci, díky za radu, už ho studuju... problém by mohl být ve svíčkách, vida... nastuduju si to a zítra prověřím :)

výtka
Upozornění od sys strejc 20. 04. 2016 20:28:42
Upřesněte, o jaký se vlastně jedná traktůrek! Manuál k němu není?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mopet*
hodnocení

2x
S největší pravdepodobnosti vám spadl pojezdovy řemen. Patrně byl povoleny nebo nějak poškozený. Je to ten řemen co je až nahoře jakoby schovaný za rámem vede přes celý stroj od motoru až dozadu k převodovce.
Ten divný zvuk může být to že řemen jenom vlivem poškození vypadl z nějaké kladky, takže se točí, ale protože není napnuty tak to nejede.
hodnocení

děkuji za radu - ale jak nahoře píšete, že mám nastartovat a kouknout do motorové části, tak to bohužel nepůjde - jsem tu sama a jakmile sesednu ze sedačky, motor se automaticky vypne... ale zkusím to nějak vykoumat, nebo někoho sehnat, aby mi pomohl - vypadá to opravdu na ten řemen... díky

doplněno 21.04.16 08:00:

tak jsem to byla zkontrolovat a řemen je na převodech, jak má být...

doplněno 21.04.16 08:01:

... ale je pravda, že když na něj sáhnu, není úplně napnutý...

mopet*
A točí se když je traktor nastartovany? Máte převodovku manuální, nebo hydraulickou?
Není řemen spadly v předu na motoru? Je to tam špatně vidět, spadne z řemenice hned pod ní a je jenom na osce. To samé se může stát i vzadu. Vypadá že je nasazeny, ale není.
hodnocení

jak jsem už psala - jestli se točí, to sama nezkontroluju, protože jak slezu se sedátka, motor zhasne - to je z bezpečnostních důvodů tak nastavené... dík za rady, ale vzdávám to - poloposekaná zahrada bude muset počkat, až seženu pomoc, šikovného chlapa ;)

hodnocení

0x

Mindo sorry,ale jestli si myslíte že když nafoukáte kolo tak se traktor rozjede tak to opravdu né:)(senzory tlaku a řídící jednotku to určitě nemá) ,tak že asi servis nebo nějaký kutil.Nevím jak má řešen pohon nápravy ale asi bude zespod klínovým řemenem tak se můžete mrknout jestli není poškozen nebo neupad jinak může být opravdu problém kdekoliv-řemenice,náprava,převodovka...chce to vidět

doplněno 20.04.16 21:59:

Jo a když ho nastartujete a motor běží tak ten pojezd ve svíčkách opravdu nebude

doplněno 20.04.16 23:12:

nehledejte problém v motoru ten šlape ale netočí se kola(nebo néé?),to co tam rachotí bude nějaká řemenice nebo nedejbože přímo převodovka.V tom motoru je klika přímo na hřídel takže kdyby rachotil motor tak se to musí i rozjet.Nastartujte, zařeďte (jestli to má klasickou převodovku) a mrkněte ze spod jestli se točí na převodovce řemenice

vypadá nějak takto

Traktůrek nejede
hodnocení

nojo, svíčky to asi nebudou, to máte pravdu - nastartuje, ale zvuk je divný... ale s tím vyfouklým kolem pravdu nemáte, s ním jezdit fakt nejde - traktor si sedne na ten železnej kryt s noži, který má správně být nad zemí, a je po sekání...

uska*
hodnocení

0x

Značka MTD je hrozně mál informací. . Pod touto značkou jsou vyráběny sekačky, křovinořezy, fukar na listí a mnoho dalších. Chce to upřesnit co vlastně doma máte.

hodnocení

je to travní traktor MTD J 115

ad*
hodnocení

0x
U zadniho leveho kola mam takovou pacicku, ktera musi byt v urcite poloze, myslim, ze vytahla. Pokud si zejtra vzpomenu, zkusim to popsat lepe.

Po zimě bude přicpaná tryska v karburátoru,pokud máte šikovného opraváře/doma/ není to problém.

hodnocení

to je právě ten problém, že nemám... ale díky za tip :)

tomasjedn0
Pokud není převodovka v háji což je až poslední možnost, pokud motor nastartuje a běží, ale přesto nejde popojet dopředu či dozadu bude namozeny nebo prasklý řemen pohonu ( vedený ze spod přes celou délku traktoru nad sekacim bubnem) nebo máte někde, já mám třeba po levé straně když sedim pod sedačkou kovovou tyčinku která když je povytahla směrem nahoru, lajcky řečeno pohon je vyřazen pokud tyto věci nepomohou převodovka je v čoudu. Ps: první bych zkontroloval tu tyčinku, lehčí varianta

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]