Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolísání otáček Oktavia 1.6.i

Od: winki* odpovědí: 5 změna:

Přátelé. Už jsem jednou tuto otázku dával. Mám Škodu octavii rv.2004 jedničkové řady a má najeto 175 tis.km.

Z ničeho nic mi začali kolísat otáčky motoru z normálu až na 1 500 ot.

Vyměnil jsem - svíčky ,snímač otáček,škrtící klapku,filtr a zaslepil jsem egr ventil zkontroloval všechny hadice.

Nic nepomáhá. Ještě mám takový tip jestli to nemůže být ve vstříkování paliva.

Jaký máte názor?

Dík za radu. Winki

doplněno 20.04.16 20:50:

čidlo teploty jsem také měnil.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ještě by to mohlo bejt čidlo teploty

trakajol
hodnocení

0x
A co vaha vzduchu

tycoon*
hodnocení

0x

Předpokládám, že diagnostiku motoru jste dělal a v paměti nebyly žádné chyby.

Začal bych od toho nejjednoduššího: Špatný benzín. Dojeďte nádrž skoro do prázdna a natankujte aditivovaný benzín nebo obyčejný benzín a přidejte aditivum.

Dále to můžou být úsady v sání. Řešení je úplně stejné, ale je potřeba více nádrží toho aditivovaného benzínu.

Teprve pak bych prověřoval snímače a akční členy. Funkčnost některých z nich lze prověřit diagnostikou. Vstřikovače bych z toho nepodezíral, to už by spíše byla nějaká "blbost" typu elektromagnetický ventil nádobky s aktivním uhlím nebo čerpadlo sekundárního vzduchu.

vernon
Zrovna tyhle motory trpěly netěsnícími vstřikovači...

kdyby to někde sálo vzduch, tak by to šlo vidět na lambdě.. pokud je ovšem OK

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]