Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí jiné ET u disků na STK?

Od: lukas94 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, hledám disky na mé auto a v TP mám udáno 8jx17 ET20. Chci se zptat, bude nějaký problém když budu mít jiné ET, ale vše ostatní bude sedět? Jde mi hlavně o STK a v případě nehody, abych byl krytý pojistovnou.. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

0x

ET kol nikdo neřeší, pokud to vyloženě nějak nebije do očí - tj v tomto případě kolo nevyčuhuje z blatníku ven.

lukas94
hodnocení

Super, děkuji za rychlou odpověď.

stonek*
hodnocení

0x

Já to vidim jinak, shoduje se typ kol s předepsaným? Shoduje = vyhovoje. Neshoduje = nevyhovuje, vozidlo je nezpůsobilé provozu. Nic mezi. Ještě že nejsem likvidátor, co :)

mzxy*
hodnocení

0x

ale řeší to, pokud je zális zapsán výrobcem do TP, vše co je zapsáno ,musí technik STk zkontrolovat

netěšil bych se, TP dostanete na 30 dnů :-P

fik

Taky mám kola s jiným ET než je uvedeno v techničáku a v životě se na to nikdo nedíval,ani policie,ani STK ani evidenčka prostě nikdo,vždycky se kouknou jen jestli má pneumatika správný rozměr a tím to hasne. Doufám že chvíli ještě bude vítězit zdravý rozum nad bu*erací

mzxy*
hodnocení

0x

Buzerací jsou už samotné "evidenční kontroly"

Obdobné administrativní kontroly při každém převodu - změně majitele mají snad jen na Slovensku

nechápu, co má STK "vykontrolovat", když je auto pravidelně přistavováno na STk např. každé 2 roky, a nákla%dáky každý rok...

Technická prohlídka obsahuje i eviečníé kontrolu a pokud je TP platná, nevidím žádný racionální důvod / z pohledu opbčana/ přistavovat auto v této 2-leté lhpt zniovu...a platit STK 3 - 4 stokoruny

Napsal jsme to i svému poslanci a jsem zvědavý jak dopadne hlasování o novel zákona 56, dnes parkament projenával v 1. čtení novelu...

Podle toho, kdo jak hlasoval budu já hlasovat při dalších parlamentních volbách

stonek*

Jde o eliminaci případů "ja o tom nevim, já už jsem to takhle koupil", proč to asi ve světě nemají je na zamyšlenou...

mzxy*

odpověď je jednoduchá, někdo povolil provoz 360 stanic technické kontroly a ty se musí uživit, a uživíme je my občané, včetně úředníků, kteří o těchto "počtech" rozhodují

Navíc nadbytečné evidenční kontroly zbytečně zatěžují občany, protože se často na pravidelnou technickou prohlídku nešdostanou kdy se jim to hodí,m protže je linka STK plná aut kvůli "evidenčnce"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]