Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

STK zkončí pár dní před kontrolou

Od: tomaas odpovědí: 16 změna:

Dobrý den, jsem pracovně odjetý a práce se neplánovaně protáhla. Doma mám auto, kterému končí 23.4. technická, ale zpět budu až 26.4., kdy budu moct auto zavést na pravidelnou kontrolu STK.

Kdyby mě stavěla policie tak to nezjistí, že mám pár dní propadlou technickou, že?

Hrozil by mi nějaký postih ze strany stanice STK?

Děkuji za rady

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Policie to zjistí snadno. Hrozí postih blokově do 2000,-

Na STK postih nehrozí.

solenza*
hodnocení

2x
Neresil bych to a risknul to. Kazdy den jsem nedavno dojizdel do prace s 2 mesice propadlou technickou. Asi 45 tam a zase zpatky.

hodnocení

2x

Vezmi kámoše co má auto a papíry v pořádku a ať jede před tebou a dělá ti "návnadu", jeďte podle předpisů a dojedeš, jestli to nemáš nějak moc na STK daleko.

hodnocení

1x

Několikrát mě Policajtí chytli s prošlou STK a nikdy to nic nestálo. Auta mám ale ve velmi dobrém stavu. Je to "o lidech", kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde. Kdo je člověk a ne debil, pochopí. Navíc, jak mi naposledy Policista řekl, auto se za týden nezkazí, tak si to dejte do pořádku.

Narazil jste na inteligentního policistu.*ua*

asd1

Spíš už měl ten den splněnou normu ;)

fik
hodnocení

0x

Policie to zjistí právě velmi lehce. Pokud by jsi narazil na normální tak to možná ukecáš že jedeš na STK,ale jinak to bude pokuta. Teď je ovšem otázka co by vyšlo dráž,jestli pokuta,nebo vézt auto na STK odtahovkou.

Stanici STK je to absolutně u zadele,ti prostě kontrolují auto,jak se tam dostalo to neřeší,a ani nemají pravomoce to nějak řešit

danys*
hodnocení

0x
Jestli vlastnite řidičský průkaz,tak nechapu,ze se takhle ptáte. Hrozící pokuta do 2tisic je smesna,tak nemusíte dělat saskarny s kamarady atd. Spis pozor, abyste cestou neboural.
doplněno 19.04.16 18:21: Mzxy: jak zjistíte,kdy se na policii střídají směny?.:) V horní dolní možná,ale ve městě mate problém :-D

danys, vy si myslíte, že každý řidič zná všechny předpisy?

Že zná všechny sankce za porušení předpisů?

mzxy*
hodnocení

0x

stát se může cokoliv, pokud to risknete, doporučuji opatrnost, jel bych na STK v době kdy, se na POLICII střídají směny, pokud nezpůsobíte nehodu, nikdo vás nezkontroluje

mimochodem protijedoucí řidičí blikají, pokud vidí policejní hlídku, pak máte ještě čas odbočit, otočit se nebo auto odstavit a nehlásit se k němu

vozidlo bez platné TP je podle zákona technicky nezpůsobilé a nelze jej provozovat na pozemních komunikacích

hodnocení

0x
Policie sice může zjistit,ale pkd nenarazíte na vyloženě debila,ta do konce měsíce to tolerují.Horší je to pak v případě nehody.
doplněno 19.04.16 17:37:

Fíku-opět je to ale jen tvrzení nečeho!

Chcete říci že tím že prošvihnu technickou o dva dny je automaticky z auta šrot?Nikoliv,opět,pojištovna by musela dokázat,že byla příčinná souvislost prošlé technické s nehodou.Samozřejmě to ale přinese dost problémů navíc a zbytečně když se tomuto dá předejít!

fik

Právě,v případě že něco zaviní pojišťovna bude vymáhat peníze po něm,a pokud nezaviní tak stejně bude mít pojišťovna záminku mu nic nedat-ti když mají sebemenší kličku,tak jí prostě využijí a dobrovolně nezaplatí ani korunu

hodnocení

0x

Co takhle se na STK nechat dotáhnout kamarádem, stejně jako je to možné, neni zakázané, při odtahu porouchaného vozidla do opravny.

-miro

asd1

Legálně jen na odtahovce, táhnout ho nesmí ;)

danys*
Jen primitiv může jet bez platné TK,pojištění atd. Pokud vim,ze v době konce TK budu pryč, není problém jet s autem na STK třeba měsíc před jejím skončením
výtka
Upozornění od sys milancukrar 21. 04. 2016 11:57:51
Danys, prosím, nenazývejte nikoho promitivem, zvláště v této diskuzi, páč tazatel napsal, že se služebka protáhla.Děkuji

Miro, spousta lidí a zřejmě i vy se domníváte, že tažení vozidla na špagátě kamarádem je něco jiného, než jízda s použitím motoru.

Omyl. Jedině na odtahvce či vleku se nejedná o jízdu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]