Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jsem pracovně odjetý a práce se neplánovaně protáhla. Doma mám auto, kterému končí 23.4. technická, ale zpět budu až 26.4., kdy budu moct auto zavést na pravidelnou kontrolu STK.
Kdyby mě stavěla policie tak to nezjistí, že mám pár dní propadlou technickou, že?
Hrozil by mi nějaký postih ze strany stanice STK?
Děkuji za rady
Policie to zjistí právě velmi lehce. Pokud by jsi narazil na normální tak to možná ukecáš že jedeš na STK,ale jinak to bude pokuta. Teď je ovšem otázka co by vyšlo dráž,jestli pokuta,nebo vézt auto na STK odtahovkou.
Stanici STK je to absolutně u zadele,ti prostě kontrolují auto,jak se tam dostalo to neřeší,a ani nemají pravomoce to nějak řešit
stát se může cokoliv, pokud to risknete, doporučuji opatrnost, jel bych na STK v době kdy, se na POLICII střídají směny, pokud nezpůsobíte nehodu, nikdo vás nezkontroluje
mimochodem protijedoucí řidičí blikají, pokud vidí policejní hlídku, pak máte ještě čas odbočit, otočit se nebo auto odstavit a nehlásit se k němu
vozidlo bez platné TP je podle zákona technicky nezpůsobilé a nelze jej provozovat na pozemních komunikacích
Fíku-opět je to ale jen tvrzení nečeho!
Chcete říci že tím že prošvihnu technickou o dva dny je automaticky z auta šrot?Nikoliv,opět,pojištovna by musela dokázat,že byla příčinná souvislost prošlé technické s nehodou.Samozřejmě to ale přinese dost problémů navíc a zbytečně když se tomuto dá předejít!
Právě,v případě že něco zaviní pojišťovna bude vymáhat peníze po něm,a pokud nezaviní tak stejně bude mít pojišťovna záminku mu nic nedat-ti když mají sebemenší kličku,tak jí prostě využijí a dobrovolně nezaplatí ani korunu
Co takhle se na STK nechat dotáhnout kamarádem, stejně jako je to možné, neni zakázané, při odtahu porouchaného vozidla do opravny.
-miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.