Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka superb II

Od: tom1* odpovědí: 10 změna:

Dobry den, v patek jsem koupil superba II facelift a zvykam si stale na rizeni a hlavne na spojku...parkrat jsem ji drzel moc dlouho pri prerazovani, nebo jsem prerazoval s nedoslapnutou spojkou a paka se jako by klepala az jsem doslapl zcela bylo to v poradku. Mohl jsem nejak spojku nebo prevodovku poskodit? Nekdy se mi zda ze jde trosku hur zaradit rychlostni stupen ovsem na druhy pokus uz jde zase normalne...mozna to jen moc pozoruji, je nejaka metoda jak poznat ze je spojka a prevodovka v normalu nebo naopak ze je neco v neporadku co bych zpozoroval jako prvni? Nebo cim se spojka kazi nejvice a staci treba i parkrat spojku nespravne pouzit k jejimu nadmernemu opotrebeni nebo spojka neco vydrzi? Dekuji mnohokrat...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

0x

Leda spálit dlouhým prokluzem + vyššíma otáčkama motoru - spálí se lamela. Nedošlápnutím atd. můžeš očesat zuby v převodovce, špatným řazením (podtáčení, rázy) trpí i dvouhmotový setrvák (pokud tam je)

Jinak je spojka vcelku blbovzdorná a těžko jí ublížíš.

Pokud si nejsi jistý správnou funkcí tak to nech projet mechanikovi...

tom1*
hodnocení

Moc děkuji za odpověď. Rikam opravdu to bylo asi dohromady 5 takovychto nedoslapnuti nebo dlouhych drzeni...tak snad bude vse v poradku...a poznal bych nejak zavady ktere jste zminil jako laik?

hodnocení

0x
Pokud to je ojetina a ma nalitano buhvi kolik , nebot se supem se nejezdi do kaufu a zpet , tak muze byt jiz spojka v poslednim tazeni. Bylo by dobre , aby na to kouknul mechanik.
tom1*
hodnocení

Ma najeto 127 000 rok vyroby 2013 v provozu 11 mesic...

ctenar*

Jak je možný nalítat tolik km? To vychází na skoro 550km KAŽDÝ pracovní den. *sok*

azyluv5

Najezdím prakticky podobné km a že je to moc mi nepřipadá. Jsou lidé, co najedou přes 100tis km za rok. *frajer*

doplněno 18.04.16 21:34:

Dle zadání jezdí superb 29 měsíců. To máme každý den cca 146km. To není zas tak moc.

Já jsem třeba dnes najel cca 250km a vlastně jsem skoro nikde nebyl.

ctenar*

No ale kam jezdíte? To je buď 10 hodin jízdy po městě BEZ PŘESTÁVKY nebo 260km na otočku KAŽDÝ DEN. *ee* Tolik nenalítá ani pendler do Německa. *nevi*

Co je 11mesicu v provozu? To nekde stal jeden rok odstaven?

hodnocení

0x

Předpokládám, že je tam dvouhmotový setrvačník. Jeho poškození se projevuje zpočátku velmi nepatrným pohupováním motoru na volnoběh. Takový spíš ne zcela klidný chod. Při vyšších otáčkách je klid. Mnozí si to ani neuvědomí. Já jsem u Suerbu II měnil tento po 140 tisícich ( když jsem ho koupil) a byl totálně v háji. Na jízdě se nijak negativně neprojevoval. Původní majitel ale tušil, protože když jsem mu řekl, že se mi dvouhmota nezdá, okamžitě dal slevu deset tisíc.

Co je však horší. Poškozená dvouhmota velmi těžce namáhá klikovou hřídel. Měli jsme tu auto, jehož majitel si byl vědom poškození dvouhmoty, ale musel pořád jezdit a na opravu neměl čas. Po nějaké době začal motor nepatrně klepat. To bylo v době, kdy prasklo ložisko kliky u setrváku. Jezdil dál, protože to pořád jelo. Pak praskla klika. Auto pořád jelo. Oprava skoro sto tisíc.

Dvouhmotu pořídíte za deset až patnáct tisíc, výměnu za trojku. Poraďte se s někým kdo se opravdu vyzná a neváhejte s výměnou.

Mám i jiná auta, kde dvouhmoty měníme téměř pravidelně po 140 tisíci kilometrech.

Ano souhlas a prave proto se pred vymenou dvouhmoty , vstriku rychle auto proda ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]