Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis motorky bez velkého TP

Od: kolemjdouci odpovědí: 5 změna:

Zdravím.
Známý mi nabídl darem Simsona S51 Enduro. Prý mu několik let leží v garáži a stejně na něm už nikdy nepojede. Problém je v tom, že když motorku kupoval, nedostal velký TP a tuším že motorka nebyla ani oficiálně přepsána. Existuje pokuď možno legální možnost, jak přepsat motorku na mě a vydat duplikát velkého TP? Pokud ne, pořád je tu možnost zakoupit papíry, značku a štítek, ale radši bych to vyřešil tou první možností. Také bych se chtěl zeptat, mohu v šestnácti mít na sebe napsanou motorku? Řidičák na ni už můžu mít, tak by v tom snad neměl být problém.

Předem děkuji za odpověď.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Dohledat původního majitele at vám da úředně ověřenou plnou moc
doplněno 17.04.16 19:38: Nebude.
doplněno 17.04.16 21:07: Nashle :-D
kolemjdouci
hodnocení

Nejsem si jistý, jeslti lze původního majitele dohledat. Nebude stačit kupní smlouva?

kolemjdouci
hodnocení

Někde jsem se dočetl, že lze v těchto případech využít falešnou plnou moc. Je to moc nebezpečné? Vím že je to nezákoné, ale jde mi o to, že motorka je od známého, jen to není oficiální. Tudíž je možnost, že se v tom původní majitel nebude šťourat.

asd1

Plná moc musí mít ověřený podpis.

= Najít původního majitele, dokopat ho k přepisu/ získat od něj plnou moc k přepisu + techničák.

Jinak to je leda na díly...

mzxy*
hodnocení

0x

duplikát TP vydají na úřadu registrvoanému majiteli, a registrovaný majitel musí spolu s váma podat žádopst o PŘEPIS...

takovou motorku at si známý strči za klobouk, maximálně je dobrá na díly

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]