Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Homologace vs. EKO poplatek

Od: shaleman* odpovědí: 2 změna:
zdravím. Jedu se podívat na "nový" vůz (r.v. 1999), původem z Rakouska, takže bych byl v ČR prvním majitelem. Jakž takž jsem se prokousal, co všechno budu muset udělat pro přihlášení v případě uzavření obchodu, ale vystrašili mě kolegové platbou EKO poplatku, což mi zvedá kupní cenu vozu. Žil jsem v domění, že tento EKO poplatek je již zahrnut v platbě na STK, kam musím zamířit jako první, v rámci jakési homologace EU. Jak to tedy je? Budu platit to STK a navíc ještě EKO poplatek, nebo je ten EKO poplatek někde v ceně během přihlášení? Co mě tedy budou účtovat na tom STK?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ano ekodan budete platit , za to , ze vase auto neplni nejvyssi normy emisi. Je to takova ekologicka buz**ace. Prave proto , at banda nekupuje a nedovazi state plecky ze zahranici. Jinak dovazet 17roku stare auto je na zamysleni.
Na stk se kontroluje zda je auto homologovano pro jizdu v CR a zda vsechny cisla a vinka atd... souhlasi s autem. STK dela technicke veci a nema nic s ekodani. To jde do kasicky statu.

hodnocení

2x

Skrátka a jasně na STK zaplatíš jen za provedení technické prohlídky včetně emisní. ostatní se platí na odboru dopravy -přihlašovací poplatek,eko"výpalné" (nevím kolik při dovozu,běžný převod registrovaného je 800kč + emisní 0-E3 a víc,3000-E2,5000-E1,O=10 000kč)ve tvém případě asi 3 000kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]