Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o upřesnění, potvrzení informací ohledně mopedů - mám moped značky Korado, rok výroby 1997.
- platím na něj standardní pojistku
- je pravda, že s tímto mopedem nemusím chodit na STK?
- jak je to s povolením řízení těchto vozidel, vztahují se i na mě povinné lékařské prohlídky, případně v jakém věku?
- co musím mít s sebou a předložit při běžné silniční kontrole? (kromě ŘP a pojistky) - případně, jaká mi hrozí pokuta, pokud něco bude chybět? Případně jaké další požadavky jsou celkově na stav tohoto vozidla, pokud není potřeba STK, co se kontroluje?
Děkuji.
doplněno 16.04.16 20:44:
Je mi 68, takže prohlídka by se na mě vztahovat měla, přinejmenším na auto. Jedná se mi, zda to platí i pro moped.
1x
Prohlídka je pro majitele řidičáku, ne určité skupiny - zákon.
Tedy: máš řidičák = musíš k doktorovi.
doplněno 17.04.16 06:17:
Musíte nosit helmu, mít zdravotní průkaz u sebe, (ne)povinnost osvědčení o registraci a STK, nekouřit, ...
co se kontroluje?
Jestli to bylo na mopedu z výroby, tak by to tam mělo být a mělo by to fungovat (světla, odrazky, zrcátka, brzdy, ...)
doplněno 17.04.16 07:03:
Náhradní el.pojistku (pokud je moped používá), motolékárničkou, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.