Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o upřesnění, potvrzení informací ohledně mopedů - mám moped značky Korado, rok výroby 1997.
- platím na něj standardní pojistku
- je pravda, že s tímto mopedem nemusím chodit na STK?
- jak je to s povolením řízení těchto vozidel, vztahují se i na mě povinné lékařské prohlídky, případně v jakém věku?
- co musím mít s sebou a předložit při běžné silniční kontrole? (kromě ŘP a pojistky) - případně, jaká mi hrozí pokuta, pokud něco bude chybět? Případně jaké další požadavky jsou celkově na stav tohoto vozidla, pokud není potřeba STK, co se kontroluje?
Děkuji.
Je mi 68, takže prohlídka by se na mě vztahovat měla, přinejmenším na auto. Jedná se mi, zda to platí i pro moped.
Prohlídka je pro majitele řidičáku, ne určité skupiny - zákon.
Tedy: máš řidičák = musíš k doktorovi.
Musíte nosit helmu, mít zdravotní průkaz u sebe, (ne)povinnost osvědčení o registraci a STK, nekouřit, ...
co se kontroluje?
Jestli to bylo na mopedu z výroby, tak by to tam mělo být a mělo by to fungovat (světla, odrazky, zrcátka, brzdy, ...)
Náhradní el.pojistku (pokud je moped používá), motolékárničkou, ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.