Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moped - jaká administrativa je potřeba?

Od: moped* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím o upřesnění, potvrzení informací ohledně mopedů - mám moped značky Korado, rok výroby 1997.

- platím na něj standardní pojistku

- je pravda, že s tímto mopedem nemusím chodit na STK?

- jak je to s povolením řízení těchto vozidel, vztahují se i na mě povinné lékařské prohlídky, případně v jakém věku?

- co musím mít s sebou a předložit při běžné silniční kontrole? (kromě ŘP a pojistky) - případně, jaká mi hrozí pokuta, pokud něco bude chybět? Případně jaké další požadavky jsou celkově na stav tohoto vozidla, pokud není potřeba STK, co se kontroluje?

Děkuji.

doplněno 16.04.16 20:44:

Je mi 68, takže prohlídka by se na mě vztahovat měla, přinejmenším na auto. Jedná se mi, zda to platí i pro moped.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ctenar*
hodnocení

1x

Prohlídka je pro majitele řidičáku, ne určité skupiny - zákon.

Tedy: máš řidičák = musíš k doktorovi.

doplněno 17.04.16 06:17:

Musíte nosit helmu, mít zdravotní průkaz u sebe, (ne)povinnost osvědčení o registraci a STK, nekouřit, ...

co se kontroluje?

Jestli to bylo na mopedu z výroby, tak by to tam mělo být a mělo by to fungovat (světla, odrazky, zrcátka, brzdy, ...)

doplněno 17.04.16 07:03:

Náhradní el.pojistku (pokud je moped používá), motolékárničkou, ...

danys*
hodnocení

0x
K provozu stačí pojistka a rp. Těžko říct,jestli i lék.prohlídka,když nevíme kolik je vám let

mzxy*
hodnocení

0x

pokud moped nebyl registrován na žádost majitele, má z výroby od výrobce DOKLAD , který se jmenuje TECHNICKÉ OSVĚDČENÍ a VÝPIS Z TECHNICKÉHO OSVĚDČENÍ.

Výpis se vozí při jízdě spolu se zelenou kartou.

mzxy*

moped se šlapadly podle § 40 zákona, písm. 1 odst.c) 56/2001 Sb. nepodléhá pravidelným TP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]