Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrolka výfukových plynů

Od: mara21® odpovědí: 5 změna:

Ahoj mám problém.Dneska jsem jel s fábia 1.2 htp.Dlouhou trasu asi kolem 160km v tahu.Najednou se mě rožnula kontrolka výfukových plynů.Podíval jsem se na celí výfuk a najednou spony,jsou černé a někdy zných kape voda.Ještě mě napadá,že by byl špatný snímač výfukových plynů.Jinak auto jezdí bez problému.Spotřebu palíva mám 4.8-5,5l na 100km.Jinak vůbec nachápu proč kontrolka začla svítit? davidhavel.pise.cz/...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

může to bít víc věcí -třeba lambda sonda,nebo může zahaprovat třeba zapalovací svíčka nebo cívka nebo to nejlepší u htp podpálený ventily

jasno do toho vnese někdo kdo umí načíst vůz diagnostikou *palec*

karel1234
hodnocení

1x

To neni zadna kontrolka vyfukovych plynu,ale kontrolka elektroniky!

Znamena problem v elekronice auta,muze byt treba jen zoxidovany kontakt,nebo horsi nejake cidlo ...

Napojit ma VAG a nacist zavady.

hodnocení

Tak je to kontrolka elektroniky motoru.Tak na diagnostice jsem nebyl.Zkoušel jsem měřit hodnoty lambdy sondy obje dvě,zapalovací cívky jsem taky měřil vše bylo v pořádku.Svíčky jsem vyměnil,protože už měly něco za sebou.Furt mě kontrolka svítila.Nakonec mě ještě napadla škrtící klapka.Vymontoval jsem škrtící klapka byla štrašně zanesená karbonem + trubka odvětrávání byla taky strašně zanesená.Vše jsem dukladně vyčistil a složil.Na konec jsem to jel projet a auto začlo šklubat po 2km přestalo šklubat a i kontrolka zhasla.Pak konečně auto oživlo a jelo bez problému.Krásně jde motor do otáček.Doufám že to vydrží a kontrolka se už nerosvítí.

hodnocení

0x
To musis pripojit k pocitaci.
Muze to byt blbost , ktera po vymazani se hiz neukaze.
Muze to byt lambda sonda.
V horsim pripade se zacina podpalovat ventil. U htp caste.

majcoo
hodnocení

0x

Ak by si mal v haji lambda sondu pred katalyzatorom, tak by spotreba isla razne vyssie. Tieto motory su haklive a klasicke na zobrazovanie tejto kontrolky. Vacsinou sa stava, ze odchadza druha lambda sonda, ktora je za katalyzatorom. Tiez by to mohla robit skrtiaca klapka a zle sviecky len k tomu dopomozu, kedy sa moze jednat o zle spalovanie. Treba napichnut na VAG-Com a skusit pozriet co to je zac. Ak by to bola sporadicka chyba, tak ju treba vymazat a skusit behat dalej. Ak chybu nevypise ako sporadicku, a bude sa jednat priklad o lambda sondu, ak ju bude treba vymenit. Samozrejme ti nepomoze vymena pred diagnostiku, pretoze aj po vymene komponentov budes potrebovat kontrolku na zmazanie chyb cim zhasne kotrolka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]