Nejste přihlášen/a.
Ahoj mám problém.Dneska jsem jel s fábia 1.2 htp.Dlouhou trasu asi kolem 160km v tahu.Najednou se mě rožnula kontrolka výfukových plynů.Podíval jsem se na celí výfuk a najednou spony,jsou černé a někdy zných kape voda.Ještě mě napadá,že by byl špatný snímač výfukových plynů.Jinak auto jezdí bez problému.Spotřebu palíva mám 4.8-5,5l na 100km.Jinak vůbec nachápu proč kontrolka začla svítit? davidhavel.pise.cz/...
To neni zadna kontrolka vyfukovych plynu,ale kontrolka elektroniky!
Znamena problem v elekronice auta,muze byt treba jen zoxidovany kontakt,nebo horsi nejake cidlo ...
Napojit ma VAG a nacist zavady.
Tak je to kontrolka elektroniky motoru.Tak na diagnostice jsem nebyl.Zkoušel jsem měřit hodnoty lambdy sondy obje dvě,zapalovací cívky jsem taky měřil vše bylo v pořádku.Svíčky jsem vyměnil,protože už měly něco za sebou.Furt mě kontrolka svítila.Nakonec mě ještě napadla škrtící klapka.Vymontoval jsem škrtící klapka byla štrašně zanesená karbonem + trubka odvětrávání byla taky strašně zanesená.Vše jsem dukladně vyčistil a složil.Na konec jsem to jel projet a auto začlo šklubat po 2km přestalo šklubat a i kontrolka zhasla.Pak konečně auto oživlo a jelo bez problému.Krásně jde motor do otáček.Doufám že to vydrží a kontrolka se už nerosvítí.
Ak by si mal v haji lambda sondu pred katalyzatorom, tak by spotreba isla razne vyssie. Tieto motory su haklive a klasicke na zobrazovanie tejto kontrolky. Vacsinou sa stava, ze odchadza druha lambda sonda, ktora je za katalyzatorom. Tiez by to mohla robit skrtiaca klapka a zle sviecky len k tomu dopomozu, kedy sa moze jednat o zle spalovanie. Treba napichnut na VAG-Com a skusit pozriet co to je zac. Ak by to bola sporadicka chyba, tak ju treba vymazat a skusit behat dalej. Ak chybu nevypise ako sporadicku, a bude sa jednat priklad o lambda sondu, ak ju bude treba vymenit. Samozrejme ti nepomoze vymena pred diagnostiku, pretoze aj po vymene komponentov budes potrebovat kontrolku na zmazanie chyb cim zhasne kotrolka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.