Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, minulý týden jsem jel ve městě, a když padla červená zastavil jsem až za čárou, za čárou jsem měl jen přední kola, ihned jsem vycouval.
Hrozí za toto pokuta?
A jentak pro zajímavost, jde nějak rozeznat jaký semafor fotí jízdu na červenou? Jaké tam jsou třeba kamery?
děkuji předem za odpovědi.
Záleží na tom, kde to bylo. Mě se tohle přihodilo v Ostravě na nejhlídanější křižovatce v centru. Přejel jsem polovinou auta, covnul a čekal na zelenou. Za tři dny jsem měl doma dopis, že jsem byl vyfocen (vjetí do křižovatky na červenou) a že to může být nebo bude za 2,5 litru a 5 bodíků, ale jelikož se jedná o firemní auto, tak můžu jako majitel zaplatit litříček do státní kasičky a je to vyřízeno. Bez bodů, bez zjišťování kdo vozidlo řídil. Takže jsem z toho usoudil, že už vůbec nejde o výchovu řidičů (stejně by mě to nevychovalo), ale o plnění státní kasy v duchu "nemusí pršet, stačí když kape". A kvůli tomu to tam taky je, stejně jako různá úseková měření v jiných městech. Taková automatická plnička bezedné státní či městské pokladničky.
Takže přijít může, ale záleží na tom, kde to bylo a jestli tam vůbec jsou kamery.
Podobný problém se běžně stává v našem městě, kde na křižovatce svítí na semaforu pravá zelená šipka pro rychlé opuštění křižovatky. Ta však náhle zhasne a po cca 3 - 4 vteřinách na hlavním semaforu blikne oranžová a zelená. Řidič nemá šanci včas zastavit před čárou, pokud mu zničeho nic zmizí zelená šipka těsně před vozem a na hlavním semaforu zůstává s prodlevou svítit červená. Myslím si, že by to mělo proběhnout bez postihu, ale úředník rozhoduje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.