Benzín má manželka - cesty do 15ti km, většinou kratší. Jednoduchý a slabý motor. Naftu mám já - silný kombík na cesty do práce na jedno nastartování nad 40km - pohodlí a stabilita robustního vozu.
Mám rád jeden nebo druhý podle typu a délky cesty.
doplněno 14.04.16 18:50:
Je fakt, že můj starý HDi z r. 2001 ještě nemá ty 3,14čoviny...
Preferuji benzin atmosferu. Hlavni je rychle zahrati motoru , rychle topeni v kabine a zadne problemy se vstriky za dum , cerpadlo za dva domy , dvouhmotka (nyni se dava i do benzinu) a zadny filtr pevnych castic. Do nafty bych sel jen v MPV. Ale zadny ekonaftovy motor , ktery nic nevydrzi.
Mně osobně je to jedno měl jsem benzzíny i ropáky .A jen tak mimo soutěž vzhledem k rádoby úsporám v pohonu! Benzín jde předělat jen na LPG,pominu-li etanol ,kdežto diesel pominu-li RO ,jde na oba plyny-LPG a CNG !
Je mi to celkem jedno. Vystřídal jsem několik aut na benzín, posledních 8 let mám naftu (2,5 TD z roku 1995). Ropáka jsem koupil proto, že se mi to auto líbilo a ten motor tam prostě už byl. Výhodou je větší kroutící moment při nižších otáčkách, což se hodí při občasných jízdách v terénu. Nevýhoda je větší náročnost na údržbu a nemožnost přestavby na plyn. Ale vzhledem k tomu, že by mi plynová nádrž zabrala 1/2 kufru (který docela potřebuju) bych to ale stejně nechtěl.
doplněno 14.04.16 19:57:
Jo a tenhle 20 let starý motor s minimem elektroniky není náročný na kvalitu nafty a bez problémů schroustá i použitý fritovací olej
Benzin 2.0i 8v stara osvedcena klasika, snese hodne, neni buhvijak nachylny na kvalitu benzinu a udrzbu, avsak se rad napije jezdim mimo mesto kolem 7,5 litru, mesto prumer 10l, kdyz je hodne provoz tak i za 14... V automatu
Já i manželka benzin. Staré malé jednoduché vozy s minimem elektroniky. Jezdíme pouze do práce, já nejvíc 10 km, manželka 25 km na jeden start. Tady se nafta nechytá. Současné vozy mě neberou, na naše roční nájezdy není důležitá spotřeba, ale cena a dostupnost dílů a servisu. A pokud jedu 1x za rok o dovolené dálku, tak vyšší cenu za palivo unesu.
LPG. Protože mám rád charakter atmosfericky plněných zážehových motorů s lineárním zátahem a dobrou reakcí na plyn od nejnižších otáček (konkrétně 2.0 8V) a najedu 40 tkm ročně, takže si nemůžu dovolit jezdit na benzin. Kdybych nemusel hledět na peněženku, zvolil bych osmiválec na benzin.
Mám jednoduchý benzínový motor předělaný na LPG,mám jej kvůli ekonomické stránce,hodně jezdím a při spotřebě 7,5-8 plynu není co řešit,plyn nyní za 10 kaček
Osobne vlastnim benzin - stara atmosfera s malym obsahem ale na auto ktere nevazi ani 900kg staci. Dalsi auto bych chtel diesel, ale žádné tzv. diesely ktere maji obsah pod 1.9 - to uz pak ztraci smysl. Minimalne 2.0 diesel a nejlepe 3.0V6 diesel jelikoz to ma zátah od spod a jezdi okolo 5-6 litru. LPG v aute nemam rad jelikoz ten motor vydrzi mene nez kdyby se tam lil benzin - vlastni zkusenost. Nebal bych se ani novych dieselu ktere maji filtr pevnych částic jelikož ten se meni jednou za cas a kdyz clovek jezdí jak ma s tim autem tak vydrzi dlouho teda ted kvuli vymyslum eko mozku uz budou to mit diesely horší.
Souhlasím s tebou že třeba motor 1,4 diesel tříválec je tak trošku nesmysl. S LPG jak který motor. Třeba já jezdím už přes 300 tisíc kilometrů s úpravou na LPG a motoru vůbec nic není,komprese pořád dobrá,ani kapičku oleje nesežere.a to tam nemám žádné přimazávání ventilů,žádné speciální svíčky nic takového,systém nastartuje na benzín a po pár sekundách přepne na LPG,výkon +/- stejný,není problém. Poctivý neošizený motor to snese v pohodě. Takové provozní náklady jaké má ta stará felicie 1,3 na plyn už nebude mít asi žádné jiné auto,proto se o ni velice dobře starám a držím si ji zuby nehty
Ty diesely s malym objemem se vytaceji aby jeli... mam zkusenost s Hyundai i30 1.7, nerikam ze je to spatne ale proste nejde cítit zatah od spod. S tim LPG mate pravdu, my jsme to meli na Honda Civic Shuttle z roku 1988 a motor odesel dříve nez na druhe ktera je ciste benzin-ty motory maji vyrobni vadu ktera se projevi az po 270 000 km. Ta s tim LPG vydrzela daleko mene. LPG je dobre ale ne na vse a hlavně když se auto nalozi tak je vykon az od vyssich otacek kdyzto diesel táhne skoro stejne
Na denní ježdění a práci mám LPG a na zbytek jsem si udělal včera radost a pořídil čistě benzín. Předělávat to nebudu, nevyplatí se mi to. Plný moment má 320Nm od 1500ot/min až do 4800ot/min. T5 od Volva. Takže dole to jede jako 2.0 TDI od VW a nahoře to už jede jako auto. K tomu ještě AWD a ta nejvyšší možná výbava.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.