Dobrý den, potřebovala bych poradit. Potřebovala bych dolít bzdovou kapalinu ale nevím jaký typ. Znamí mi řekli ze se to rozděluje podle barev, vim ze mam žlutou ale uz nevim jak mam rozpoznat v krame kterou koupit. Mam Mercedes A170 cdi rok výroby 2000 mohl by jste mi prosim někdo poradit? Moc děkuji za každou pomoc.
Potřeba dolití brzdovky není normální, na místě je kontrola brzd a spojky. Pokud se brzdovka poslední roky neměnila tak bych nedolíval ale vyměnil komplet.
Keď mercedes 2000 tak určitě žlutou! Hmm žlutou jsem měl už v seatu rv 1985!
doplněno 14.04.16 16:41:
Ještě,že tyto starosti už nemám ,jen občas zkouknu zelenou.Žádná žlutá, čirá ,červená, a výměna po 2-4 rocích příp.kontrola varu,jen zelená
trtr
Zdravím, mám takovou zkušenost s originální VW Group kapalinou DOT 4. Při nalití čirá, za dva roky při výměně již žlutá a znečistěná. Na barvu se nehraje, jen ať není starší 2 let a systém brzd je v pořádku. Dolití může být třeba, jsou-li destičky na minimu, nemusí to vždy být porucha.
Pokud začíná ubývat rychlejším tempem je nezbytností důkladná kontrola celé soustavy. V brzdách máš poměrně velký tlak a malá netěsnost se může rázem a v místě kde se ti to vůbec nehodí změnit na velkou a už nezabrzdíš. Také bych to spojil s její celkovou výměnou,ale ne jenom odsátím z nádobky,trvej si na tom aby to opravdu vyšlapali přes odvzdušňovací šrouby.
Přesnou specifikaci kapaliny najdeš v manuále,ale tipoval bych to na DOT 5
trtr
Zdravím, tak samozřejmě, je třeba se držet servisních pokynů, konec konců by daná specifikace měla být napsána na víčku nádobky na brzdovou kapalinu. Pokud se rychle kapalina ztratila, tak je to samozřejmě porucha. Jen pro pořádek, abych předchozí odpovědí nemátl.
Byva to napisane na nadrzke od kvapaliny. Nepozerat moc na faarbu kvapaliny v aute a podla toho kupovat. Po opotrebeni kvapaliny sa stane ze zmeni farbu a moze byt ciastocne do cervena. Treba pozriet na vrchnak nadobky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.