Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí přepis na felicii roku 1996

Od: cibulicka88 odpovědí: 12 změna:

chtěla jsem se zeptat kolik stojí přepis auta felicie rok výroby 1996. děkuji za rychlou odpověd

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bellis*
hodnocení

1x

Pokud se nepletu, Felicia splňuje Euro 2, za což se platí 3000,-Kč.

bellis*
hodnocení

1x

A samozřejmě evidnční jkontrola asi 200,- + samotná registrace vozu asi 800,-.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

správní poplatek je 800,-Kč, eko-daň podle Zákona č.383/2008Sb..

taky odpověď

nespokojenyurednik

jasná jako otázka

otázka -kolik stojí, odpověď - zákon 383...

ano taky odpověď

nespokojenyurednik

rok výroby při určení emisní normy není rozhodující, rozhodující je podle jaké normy EU-EHS-ES bylo auto schváleno, resp, jaký je emisní systém a zda tuto skutečnost někdo do registračního dokladu zapsal...napište mi číslo příslušné směrnice a já Vám odpovím konkrétně...nebo si to můžete najít na netu...a bylo to tady už tolikrát probráno a napsáno, že je trapné dokolečka dokola to rozváděrt

ano, teď s Vámi souhlasím " ..a bylo to tady už tolikrát probráno a napsáno, že je trapné dokolečka dokola to rozváděrt"

Nespokojenyuredniku.

Na jednu stranu mas pravdu - je to presna odpoved, na druhou stranu je to ale slovickareni a hrani si na blbyho. Nebo chytryho?Ostatne jako to ma v oblibe spousta statnich zamestnancu. Stejne tak si mohl napsat, ze vyse spravniho poplatku se ridi dle te a te vyhlasky - proc to lidem ulehcovat, ze?

Urcite vis, ze pokud je rok vyroby auta 96 a bylo prihlaseno nove v EU (coz se da s notnou davkou pravdepodobnosti predpokladat, ze bylo), tak muselo v te dobe splnovat emisni normu Euro 2.

Sice existovali vyjimky na doprodeje vybehovych serii a pod. ale Felicie splnovala Euro 2 jiz od prvni serie, takze na tu se to jiste nevztahovalo.

Proc tedy psat nejake predpisy, ktere nikomu nepomuzou, kdyz se da rovnou a primo odpovedet.

Vetsinou mas dobre odpovedi, ale co je moc, je prilis.

nespokojenyurednik

předpokládát lze i to, žeTP typu knížka, kde bývá u většiny felicií zapsán výraz EU II někdo ztratil a při vystavení duplikátu tam nikdo žádnou normu nezapsal...když napíšu zákon č.383/2008 Sb,.každý kdo si to zadá do vyhledávače si to lehce najde a přečte původní originální nezkomolený text,a mimochodem, nejsem státním úředníkem, ale zaměstnancem orgánu samosprávy, státní úředníci jsou napříjklad na ministerstvu :-P

A vůbec, můžu si psát kam chci a co chci

Jasny, ze muzes. A ja si zase muzu rypnout do koho chci :)

Kazdopadne svym predpokladem nezapsani normy do duplikatu TP pripoustis chybu uredniku, kterym sam ses - nejspise z vlastni zkusenosti, nebo se s tim obcas setkavas.

A za takove lajdactvi vas platime ze svych dani a jeste sme na tom pak biti my, ze musime platit vyssi poplatky nebo si jet nechat draho zmerit emise.

Ale nic ve zlem. To uz je mimo tema. Jen mi proste obcas prijde, ze urednici nic jineho, nez citovat zakony neumeji. A obcane stav se na hlavu.

nespokojenyurednik

no to je pravda, kdybys vědel, jakou radost mi udělal zákon č-383...a nejlepší na všem je, že i když by vzhledem k roku výroby mohlo auto plnit normu EU I nebo dokonce EU II, ale ve velkém TP nemá nic, lidé raději zaplatí 10.0000,- Kč, než aby jeli několik desítek kilometrů do Prahy, do Dekry a za tisícovku si opatřili příslušné potvrzení...Takže mi teď nevykládej, že vyšší poplatky Ti vadí...platíte rádi...Ty ze svých daní neplatíš náš úřad, my žijeme ze správních poplatků,které jsou příjměm města...z daní platíš hlavně své poslance, chtěl jsem napsat eko-poslance, zkus je někdy oslovit, co udělají pro to,aby u nás lidé, co nemají na novější dražší auta nebyli diskriminováni eko-daněmi...ti coi to odhlasovali půjdou konečně od válu i z parlamentu, a ti noví by s tím něco udělat mohli...

Chybu úředníků nevylučuji, ale když se v minulosti dovážela auta, často technický protokol z STK neobsahoval údaj o emisní normě, v minulosti ani nikdo nepočítal s tím, že v budoucnu se stane to co se stalo...taže auta z dovozu byla schvalována a vystavován TP bez uvedení příslušné normy...pokud občan ztratí velký TP, kde byla norma uveden, a ve spisu vozidla je kopie techničáku, není problém vystavit duplikát...pokud kopie techničáku chybí, ale údaj je zapsán v elektronické části registru, také není problém...pokud je zapsán údaj o normě v části registru, která slouží jen k okamžitému tisku nějakých aktuálně prováděných změn nebo poznámek, údaj se po vytištění TP neuloží...TP vystavují nejen úřady, ale i výrobci...dnes všichni euro normy vypisují poctivě, ale se staršími doklady bývají problémy poměrně časté...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]