Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak platí záruka na skutr

Od: petr6456* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

v 01/2015 jsem zakoupil skutr Motorro speed jet ( Čína ). Letos po zimě jsem ho chtěl mechanicky

našlápnout k tomu určenou startovací pákou. Při sešlápnutí se tato vytrhla, vylomila.

Prodejce = opravář tvrdí, že se záruka na mechanické poškození nevztahuje.

Myslím si opak.

Poraďte prosím, děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

3x

Záruka se vztahuje na vady materiálu nebo konstrukční vady. U startovací páky - pokud ruplo při běžném startování podle návodu, tak jde o vadu materiálu/ konstrukce a reklamace je oprávněná. Pokud by byl např. zablokovanýný píst a ty bys páku ulomil přetížením, tak by šlo o mechanické poškození a mohl by reklamaci zamítnout. Můj názor - snaží se s tebou v...t a zkouší jestli se necháš. Když prodává čínský šrot tak musí nést následky když se to rozsype.

Zajdi tam znovu, písemně reklamuj, v protokolu přesně popiš vadu a způsob startování (dodržel jsi správný postup podle návodu). Výsledek reklamace opět písemně. Navrhni znalecký posudek a upozorni že ho někdo ho bude muset zaplatit. Je s tím trochu práce, ale pokud uvidí že s tebou snadno nevyběhne tak to vyreklamuje tak jak má...

moto*

Přesně tak!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]