Ahoj,mam octavku,1,9 TDI,rok 2006 a mechanik mel auto na diagnostice a sam v nem jel a tvrdi,ze auto nema vykon(asi je pry znecistena hadicka od turba).Asi mu to i ukazovala diagnostika.No je pravda,ze v kopci obcas jak kdyby klesl vykon,cukneme me plyn...Ale auto jede dobře!Chci se zeptat,mam to nechat spravit?a kolik si zhruba veme za to vycisteni?on tvrdil,ze to bude met cele vykuchane,tak se bojim kolik by stala oprava?ma nekdo stim zkusenost?Dekuju. doplněno 10.04.16 17:04: Vsem dekuji!olej to nezere!Jen mechanik v tom jel a rikal,ze to nema tah!Jak se to pozna,ze to nema tah?me prijde v poradku...
Jak už bylo řečeno,může to být i váha vzduchu,to taky odchází a když jednotka dostává nesmyslný údaje,výkon může klesnout. Kdyby bylo špatné turbo tak bude házet olej do sání a bude oleje ubývat..ubývá?. Když vyndáš intercooler a turbo by už bylo horší,bude také plný oleje. Konkrétně u tohoto auta,docela nedávno,jsme jej vytáhli a vypustili jsme z toho tak 4 deci oleje.
Poku s tím nejsou jiné problémy,zaměřil bych se prvně na software a čidla,než dělat repasi a pak zjistit že to byla nějaká kravina
Ucpaná hadička tak stim sem se ještě nesetkal ,spíš urezlá banka regulace na turbu nebo zatuhlá samotná regulace to pak turbo ven rozebrat a vyčistit ,pokud by to dělali trvat na podložení tý regulace podložkama 0,1mm jinak se problém zas do roka vrátí Cena tady tak 3000kč
U starejch rotaček je to v pohodě měl sem podloženo 4 roky 0,1mm než začlo baštit olej a dávalo se nový a úplně v pohodě ,nouzák už sem nepoznal a na výkonu to taky znát nebylo doplněno 10.04.16 13:12:
tady máš celý téma a sou tami fota tak můžěš študovat
jo u starych rotaček to bude vklidu.. ale tohle je PDčko s KKK.. a už jsem slyšel že i těch 0,1mm dělalo problémy... ale neřikam že to bude jeho případ..
Já mám také problémy s turbem u toho samého auta. Já když jedu trochu vyšší rychlostí, tak najednou jak když auto někdo chytne za prdel a turbo přestane fungovat a nemá výkon. Musím zastavit, vypnout motor, znovu nastartovat a zase OK. Dost mě to obtěžuje už.
brumovjan*
jaj,tak to já zas ne,jedu do kopce někdy mě to občas cukne ve spojce,ale rozjede se...tak to teda máte daleko horší...
a proč na chcípnutí motoru zastavujete? to jde přeci za jízdy.
vernon
Znal jsem jednoho blba, byl to můj švagr, kterej taky nahazoval motor za jízdy. Jenže vzhledem k jeho inteligenci při tom vytáhl klíčky ze zapalování a než je tam nasadil zpátky, vyletěl s autem se zamčeným řízením v zatáčce do pole...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.