Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, příští měsíc jdu na technickou kontrolu. V příloze posílám obrázek mého pásu, projdu s ním přes STK nebo už nikoliv? Rád bych se zařídil, než tam pojedu.
Děkuji.
Těžko říct, záleží na konkrténím technikovi. Předpisy stanovují závadu u pásu takto "Některý bezpečnostní pás chybí nebo je opotřeben nebo poškozen natolik, že je zřejmě narušena jeho pevnost, popřípadě omezena jeho funkce".
Je to hodnoceno jako závada vážná, tzn. technickou získáte jen na 30 dnů a následně musíte na stejnou stanici STK znovu s již odstraněnou závadou.
Jinak teda jde o Vaše zdraví, být Vámi takový pás vyměním. Tady není prostor na šetření.
Vzhledem k tomu z jakého jsou pásy materiálu,tak tohle by na pevnost mít vliv nemělo,uvědomte si že to musí být šíleně předimenzovaný. Ovšem bude se to trhat dál a dál,takže bych s tím neotálel a vyměnil. Co je to za auto? možná na vrakovišti by to mohli mít za únosnou cenu.
Na legální STK ne,to bije do očí,a vzhledem k tomu jak mi pokaždý rvou za pásy bych s tím nepočítal ani náhodou
Prodělal jsem už hoooodně TK, ale nikdy jsem neviděl, že by technik kontroloval stav a funkčnost pasů. Dal bych přes to návleky
Zdravím, tak to jsou ty lepší STK, někde se třeba vyzkouší vůle, brzdy a dále se ptají vše funkční? Stačí říci ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.