Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kontrola řidičů na parkovišti?

Od: kajdzaska* odpovědí: 22 změna:
Mam takový dotaz a vím , ze vy mi urcite poradite. Muzou me policiste kontrolovat na parkovisti v zaparkovanem aute jako ridice? Nebo staci predlozit doklady od auta bez řid. Prukazu?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

daves*
hodnocení

2x
Přesně tak. Jako malý jsem rád sedával za volantem, když auto bylo v klidu. A Policie jsem se nebál. Není třeba.

jezevec*
hodnocení

2x

Je to ještě trochu složitější. Podle zákona o policii může hlídka vyzvat občana k prokázání totožnosti, například pokud je podezřelý z protiprávního jednání, podobá se hledané nebo pohřešované osobě nebo se zdržuje na místech, kde je to zakázáno. Pokud nesplnuješ žádnou z těchto podmínek (jasně, policajt může tvrdit, že se podobáš masovýmu vrahovi, kterýho hledají), pak nemají právo tě ani legitimovat. Takže můžeš za volantem klidně sedět s rukama od krve, zfetovanej a ožralej, ale žádnej řidičák a občanku pouze v případech výše uvedených.

kajdzaska*
hodnocení

Zaparkovala jsem, vystupuji z auta a ejhle ...ani nvm kde se vedle me vzali a kontrola...bez majaku atd...potebuji opravdu poradit, protoze to co na me zkouseli se nedela a nvm jak dal postupovat. a resit takovou situaci

Vsem moc dekuji za pomoc.

fvcf
Jakou situaci? Vždyť už je dávno po kontrole...

Tak jak to popisujete, policie klidně můžu provést kontrolu.

martinaa*

Oni musí mít ke kontrole zapnutý maják? To jsou mi novinky... u nás před domem policisté jezdí často a taktéž často dávají pokuty a vždycky bez majáku. Jestli oni na to mají vůbec PRÁVO, že.

danys*
A copak si dovolili na vas zkoušet? Chtěli vidět obcanku nebo ridicak? :)

A v čem chcete pomoci? Už sedíte doma a píšete sem. Tak kontrola proběhla a jste na svobodě. Co by na Vás mohli zkoušet, pokud jste nic neprovedla? Proti čemu chcete postupovat a co chcete řešit? Vždyť už je dávno po všem. Nebo Vám uložili nějakou pokutu, nebo co se stalo?

Pokud jsi jel a pak zastavil. Tak samozrejme muzou te kontrolovat.
bueno1911

A v čem je problém, důvod může být třeba ko na alkohel,nebo stačí podezření na alkohol, nebo prostě silniční kontrola

gerosimo
Takhle běžně kontrolují v bechyni na parkovišti u teska. Zmáknou několik kontrol, byla i pokutička a pak zase odjedou. Plní plán, aby byly premie. Nebo s vojenskou policii stojej u benziny u tý na křižovatce k mostu. Nikdo nejel tankovat, lidi odbočovali k tesku a z druhý strany zabočili ke keramičce. Kdo to tam zná, tak ví. Ale pozor, v některých městech je zákaz parkování výfukem k chodníku, za to jsou taky pokutičky. Ještě jedna sranda, byl zákaz vjezdu, přenosný, mezi tim ještě dvě křižovatky a též dávali pokuty, ale jen těm, co se nechali oblbnout a zaplatili. Když platim pokutu, nebo podepisuju, tak uznávám svou vinu. Bylo to v nejmenovaným městě. A ti, co se dohadovali, tak je ještě chvilku podusili, žárovčičky, tlak v pneu atd. Kdo je nenechal splnit plán...

Parkování výfukem k chodníku? To slyším prvně. Nebyl by nějaký odkaz?

Třeba Praha na to má vyhlášku 7/1979 čl.12 odst. 2)

Ovšem podle Judr. Berana to asi nebude legální.

doplněno 12.04.16 02:28:

Tak teď jsem si všiml, že vyhláška byla v r.1997 zrušena. Ale předpokládám, že se najde město, kde je něco podobného v platnosti.

doplněno 18.04.16 20:37:

Tak v Brně mají strážníci svérázný výklad značky IP11f - Parkoviště.

Tak to je docela svérázný výklad. Taky by mohli pokutovat za to, že moje auto (kombi) vypadá jinak, než na značce, takže tam parkovat nemůžu vůbec *bzum*.

Pamatuji, že v dávné době se nesmělo parkovat výfukem k chodníkům.

martinaa*
hodnocení

0x

Pokud jste za volantem, kde nemá "neřidič" co dělat, logicky vzniká povinnost předložit i ŘP.

doplněno 05.04.16 18:18:

Ano, zapomněla jsem dodat, že pokud je motor zapnutý... u vypnutého motoru může z legrace sedět třeba i mimino na klínu rodiče.

Pokud tazatelka zastavila a vystupovala, pak je jasné, že vozidlo řídila, v tom případě mi přijde předložení ŘP normální v pořádku.

To bych netvrdil. Pokud neřídím (vozidlo je v klidu, motor vypnutý), můžu sedět kde chci.

doplněno 05.04.16 18:51:

Aha, takže ono je to jinak! Policie Vás nekontrolovala v zaparkovaném autě, ona Vás kontrolovala po tom, co jste s tím autem přijela. V tom případě na kontrolu řidičáku samozřejmě právo má.

Příště v dotazu uvádějte všechny rozhodující detaily!

hodnocení

0x
Pokud je v auto v klidu. Nevidim duvod proc bych musel mit ridicak. Muzu v aute klidne spat a byt opily.

mzxy*
hodnocení

0x

stačí si přečíst zákon o policii a máte ve všem jasno

policisté mají na služebně nástěnku s fotografiemu hledaných osob , kdo vypadá jako Salah Abdeslam ten bude tutově zkontrolován

pokud jde o ženy, také chlastají a jezdí bezohledně, telefonují za jízdy a nedávají směrovku, jezdím letos asi 10 dnů na skůtru a už mi jedna trubka při objíždění ( parkovala u krajnice a pudrovala si nos) otevřela dveře ve směru jízdy a druhá nedala při vyjíždění z parkoviště přednost, a to svítím a nosím reflexní bundu

Tak se holky nedivte, od dnešního dne v podobné situaci okamžitě volám na polici s podezřením že je řidička pod vlivem a porušuje pravidla silničního provozu...a budete kontrolovány...i na parkovišti, všude kde vás hlídka objeví...

Závěrem - od té doby, co byl pseudodemokraty zrušen trestný čin znevažování samotného úředního zákroku, pochybuje o činnosti policie kdekdo...Výkřiky o policejním státu na jedné straně a výkřiky o nečinnosti policie na straně druhé jsou toho výsledkem a přímým důsledkem...když policista v civilu slušně upozorní občana, který porušuje zákon a přechází na červenou ( ohrožuje sebe i řidiče jedoucí na zelenou a legitimuje se služebním odznakem ) je občanem poslán někam...když postupuje podle zákona a občana opakovaně vyzve a upozorní na další možný postupop občan nereaguje , resp. reaguje slušně napsánoi nepřiměřeně, neuposlechne policejní výzvy, proto je povalen, znehyněn spoután a předán hlídce k ověření totožnosti...

Tak havloidé, kdo z vás je ochoten a schopen upozornit bezohledného chodce na porušování zákonu v momentu, kdy ostatní zákon dodržují? Samozřejmě nikdo , protože jen tady, v anonymní internetové ulitě máte dost kuráže, ale na ulici v příméo konfrontaci jste jako myšky...Samozřejme je to práce policie upozornit a zakročit při porušování zákona. Tak jim laskavě vytvářejmě k tomu podmínky a poskytujme podporu, a nepišme sem hlouposti a nesmysly...

A pokud jde o POKUTEČKY, je to podle zákona reakce na PŘESTUPEČKY...

A že kontrolují u obchodních center? Divíte se? U Kauflandu v PM jsou včechna místa pro invalidy permanentně obsazená zdravými řidiči v autech vyšší střední třídy.

Z toho luxusu mají totiž velké a těžké prdele, o to méně v hlavě...místa pro invalidy jsou hned u vchodu a hned u vozíků...tak proč tam nazaparkovat? Všem pobným tu POKUTEČKU ze srdce přeju...

"...jsou včechna místa pro invalidy permanentně obsazená zdravými řidiči..."
Já mám trochu jinou zkušenost. A sice tu, že 3/4 míst pro invalidy jsou volné a invalidi parkujou na mítech ostatních. Zdravý řidič pak krouží kolem dokola po přeplněném parkovišti a čeká, až se uvolní místo. Takže ohleduplnost samozřejmě být musí, ale měla by být oboustranná.

magdone, třeba je to tím, jako v mém případě, že nemám v autě osobu ZTP, označení mám přilepené, nechce se mi sundávat, nechce se mi zneužívat výhody přiděleného označení.

Proto často parkuji mimo místa ZTP.

asd1

Těch míst je hlavně zbytečně moc = špatně nastavený předpis pro stavbu parkoviště...

Pokud v autě není invalita tak na ZTP stát nesmí viz Milan. Pochybuju že by invalidi schválně jezdili parkovat tak aby to měli dál ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]