Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny motorkáře,
zakoupila jsem starou, zachovalou babettu 206. Můžete mi někdo poradit nějaké "vychytávky" jak na ní jezdit? Zatím jen nasednu, otočím plynem a řazení nechávám na ní. Ale stačí to kopce? Není třeba " podřazovat"? Pokud ano, tak jak a kdy? Zatím jsem jen šlapala na kole, ale teď na stará kolena jsem už lenošná, a proto tedy ta výměna vlastního pohonu za motor.
Díky za rozumné rady
N.
když jedete do kopce na dvojku a už to nejede,má to malé otáčky tak na okamžik pusťte plyn a pak znovu rychle přidejte.Mělo by to pak přeřadit na jednotku.Stejně tak když jedete na jednotku po rovině a má to už velké otáčky a dvojka tam nechce ještě skočit-pustte plyn,pak hned zase přidejte a samo to přeřadí na dvojku.Takovým způsobem se pomáhá řazení,protože ta dvourychlostní babeta často blbne se řazením.Chce to cvik a vyzkoušet
Babeta 206 se nikdy nevyráběla., zřejmě jde o 1-rychlostní B - 207
ta nepodřazuje, protože má jen 1 rychlost, do těžšího kopce se dá pomáhat šlapáním do pedálů za současného běhu motoru, lehčí kopec v pohodě vyjede
nedávno jsem vyjel šťáhlavský kopec u rokycan
mám i další rozumné rady ke zvýšení výkonu, nevím zda to zvládnete
Je to babetta 210 a má dvě rychlosti. těžší kopce na trase nemám a neplánuji, takže tedy chápu dobře, že si jízdu do kopce stroj řeší sám? Není třeba jakkoliv manipulovat s plynovou rukojetí? Prostě jedu po rovině, následuje kopec a já to neřeším?
A jakou cca vzdálenost si můžu dovolit ujet na jeden zátah v terénu bez náročnějších kopců (nebydlím na horách)? Stroj mi seřídili i vyčistili. Nějaké speciální úpravy neplánuji. Prostě jezdítko na výlety.
Díky
N.
At uz jde o jakykoliv typ babety, zda do kopce staci poznate tak, ze bud kopec vyjedete a nebo nevyjedete.
Vy kazdopadne nikde nic radit nemusite. Pokud vam do nejakych strmilovaku nevoni prislapavani babate na prilepsenou, doporucuji najit sikovneho kutila, ktery vam za par stokorun namontuje silnejsi prevod (vetsi rozetu na zadni kolo).
Maximalni rychlost sice klesne, ale to Vam asi stejnak muze byt jedno, pokud ste si do ted vystacila s kolem a babete se do kopecku bude jezdit hned snaze.
já mám na 207 hnací kolečko se 13 zuby, karburátor dellorto s bočním sáním, nemusí se pracně nastavovat hladina paliva, má jen jeden šroub k seřízení volnoběhu...hlavu a válec mám z 210 ( bez dekompresoru) a koleno výfuku zkrácené - do tlumiče výfuku se zasuen maximáně 5-7 cm...Jede cca 43 km/h ale vyjedu jakýkoliv kopec a motor se netočí tolik jako s 12 zubým kolečkem
U B-210 si s přeřazením na dvojku s větší rozetou poradí tak že nepřeřadí dokud babča nedosáhne určtité otáčky, někomu to delší rozjíždění může vadit
samozřejmě nedoporučuji používat olej M2T, sám dávám SUNOCO, je zelený a naucpe se mi po půl roce výfuk karbonem
nisla mívala jsem babetu a do kopců to byla bída, pak jsem si koupila Corádo, neco jako babeta, to ale do kopce jezdilo krásně, babeta mi veké kopce tak nejak nezvládala, ted mám do kopce´elektkrokolo a je bezva, přeju vám pekné ježdení a štastnou cestu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.