Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alfa Romeo

Od: nigglet odpovědí: 4 změna:

hoy uvažuji o koupi alfy mám 100tisíc vyhlídl sem si 2.4JTD 129kw sportwagon rok 2004j ak sou drahý díly na tydle auta.a co tydle motory ta 2.4jtdčko a 1.9jtdčko?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

tycoon*
hodnocení

0x

Alfa 156 má středně drahé náhradní díly. Výjimka je právě motor 2.4 JTD. U něj je může být dost drahá například výměna spojky s dvouhmtovým setrvačníkem, což stojí kolem 30 tisíc, možná i víc.

jenda2*

najděte si recenze na tento motor. Nevyšel jako vhodná investice !

bobec
hodnocení

0x
Měl jsem úplně stejné peníze, ale věděl jsem, že budu chtít rozhodně 2.4 pětivál. Je to skvělý auto když mu dáváš co potřebuje. Je to celkem rychlý auto s výbornými jízdními vlastnostmi ( opomeneme teda brzdy, ty tam mohli dát lepší ) s malou spotřebou ( dálnice 150km/h za 6,7). Kamarád má tu 1.9jtdm a ve spotřebě máme rozdíl 1/2 až 1 litr ale ve výkonu je ten rozdíl znatelnej. Jinak díly nás oba vycházej zhruba stejně. Za mě určitě 2.4jtdm, snad už jenom kvůli zvuku pětiválce :) každopádně to chce natrefit na dobrej kousek ale s těmito penězi si myslím, že nebude problém.

hodnocení

0x

2,4 je oproti 1,9 strašně těžký motor - častěji budete měnit díly na přední nápravě... a servis nemá motor rád, protože při opravě téměř všeho v okolí motoru je lepší ten motor mírně vytáhnout...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]