Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojkový pedál jde ztuha

Od: alfa15616ts odpovědí: 5 změna:

Ahoj, mám problém s tuhým spojkovým pedálem, který lze těžko sešlápnout a vrací ze do výchozí polohy dost pomalu, spojka není opotřebovaná, zabírá docela brzo a než začal jít spojkový pedál ztuha, tak jsem nic špatného nepozoroval.

Může to být špatný spojkový válec?

Teď jde o to jaký, buď hlavní spojkový válec, nebo pomocný? Proč tam jsou dva spojkové válce

díky a hezký den

doplněno 04.04.16 11:45:

Napadlo mě, jestli to není potřeba jen odvzdušnit, odvdušňují se spojkové válce?

Bohužel nejsou k dispozici manuály typu "Jak na to" tak jako na mnoho jiných značek vozů, proto otravuju tady *smich*

doplněno 04.04.16 11:48:

Proč se tam vůbec dává nějaký spojkový válec s brzdovou kapalinou?, proč to nelze udělat tak, jako je to třeba na Felicii, kde je jen spojkové lanko?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můžeme si tipnout - ale s jistotou vám to řekne servis. My mohli pochopit jen to, že pokud je autorem výše uvedené, jedná se o alfa romeo 156 1,6ts - nic víc vám na 100% nikdo neřekne.

asd1
hodnocení

2x

Dva tam jsou protože hlavní je na pedálu spojky a pomocný hýbe se spojkou ;)

Může být a nemusí... Asi nutno rozebrat a uvidíš co tam bude..

hodnocení

2x
Pokud máš hydrauliku na spojce tak se to odvzdušnuje ,pokud lanovod tak ne
Jinak jestli ste dělali spojku měli ste lehce máznout tu hřídel na převodovce dělá to divy
Taky múže bejt unavenej přítlačnej talíř ale to by asi spojka měla tendenci klouzat
Většinou když spojka začne jít z tuha nebo klouzat je čas se připravit na její kompletní výměnu
alfa15616ts
hodnocení

díky, ale ta spojka právě krásně zabírá už odspodu, jako by byla nová, ale těžko říct, jestli původní majitel neměnil jen lamelu přítlačnou a na ostatní se vykašlal...

alfa15616ts
hodnocení

Teď jsem ještě zkoušel v nenastartovaném voze sešlapovat spojku a trochu to při sešlapování vrže :( Spojka zabírá opravdu brzy, takže opotřebovaná snad nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]