Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Octavia 3 RS Combi TDI nebo TSI?

Od: oc odpovědí: 7 změna:

Ahoj,

uvažuji nad koupí nového auta, ale nevím jestli jít do TSI nebo TDI, jsou tam velké rozdíly ve spotřebě na velké vzdálenosti?
Momentálně jezdím v O1 2003, která je TDI 1.9 74kW 4x4 a se spotřebou 4l na 100km jsem velmi spokojený, tak by mě zajímalo jestli, když koupím dvoulitr TSI, tak jestli mě to zrujnuje nebo to nebude moc velká změna?
skoda-auto.cz/...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Taky máme v rodině octavia TSI spotřeba je na 100km kolem 10l.Kámoš má TDI a spotřebu má na 100km kolem 4,5.Ta octávia TSI se mě zdá víc živější něž TDI.

hodnocení

0x
RS TDI jezdí za 5,5 litru a
RS TSI jezdí za 7,5 litru,
samozřejmě s manuálem, DSG nebrat a pro komfort bych zůstal u 17" kol.
S TSI se parádně svezete a po letech nebudete sypat mince do servisu TDI, toť můj pohled na věc...

hodnocení

0x

za 4l to asi nebude .. to pomalu nežere rotačka natož PD ve 4x4.. ale jinak záleží na co to chceš.. tsi určitě bude žrát na dálnicích o dost víc než tdi...

dankju*
hodnocení

0x
Na velke vzdalenosti - hádám ze dálnice + okresky?
Na dlouhe trasy se doporucuje TDI. Spotreba bude nizsi. TSI se bude spotreba zvedat hlavně kdyz vjedete do mesta - benzin s turbem moc do mesta neni ale kdyz pisete na velke vzdalenosti tak tohle je asi vedlejší.
Za me TDI ale zalezi na vas, jste zvykly na diesel takze by jste nemel velkou zmenu
oc
hodnocení

No, většinou co jezdím, tak po E442 ze směru Litoměřice směr Karlovy Vary a pak taky cesty do práce 27km tam a 27km zpátky. Jinak přes víkendy do těch Litoměřic 60km z Chomutova a pak cesta zpět 60km.
Pak občas, ale úplně minimálně se objeví nějaká cesta po městě, ale to je úplně minimálně... Mě právě docela zalákalo to TSI, že je to živé a má to i příjemnej zvuk a není to žádnej traktor, ale prostě pohodlné auto ve kterém má člověk občas pocit, že jede ve sporťáku nebo něčem takovém... To v TDIčku člověk moc nemá.

dankju*
Ano s tim zvukem musim souhlasit. Prece jen je to normalni obsah v benzinu a k tomu s turbem. Chcete si obcas zablbnout a jezdit sportovne nehlede na spotrebu? Tak benzin pokud nevadi spotreba klidem 12l... u nafty se tak vysoko nedostanete.
Pokud by jste chtel naftu ktera ma dobry zvuk tak 6ti valce od audi nebo BMW ale tam je cena jinde...
Jinak v cenové kategorii pokud by jste chtel vykon tak se kouknete na Seat ST Cupra - 280HP a dobre drzi na silnici podle testu a nekrade se tolik

echo*
hodnocení

0x

S TDI Ø kolem 6,5l

S TSI Ø kolem 8,8l

Ale pokud jezdíte s O1 4x4 za Ø 4l, možná se dostanete na nižší hodnoty :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]