Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký skútr do 10tis?

Od: mohlyn odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,chtěl bych si pořídit nějakého skútra, s kterým bych mohl jezdit s řp. B.Mám na něj vyhrazeno max 10 tis, neporadil by mi někdo jakou značku volit či čeho se vyhnout?Děkuji všem

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

doktpr365*
hodnocení

0x

Myslím že za deset tisíc nic pořádného nebude. Možná nějaký vrak,nebo něco bez čísel na jezdění po zahradě.

hodnocení

0x

Vyhněte se levným ojetým skútrům - jsou jen pro další servis. Zvláště Polsko, Čína a levná Itálie.

Jenže za uvedenou částku budou opravdu jen tyto kusy - takže měsíční servis, každou chvilku potíže... Nejhorší je, že to není "Jawa pionýr" - takže vám nestačí šroubovák a kombinačky na servis - potřebujete často měnit originální díly.

hodnocení

0x

Max 10tis? Takový skútr bude na odpis a pokud ještě ne, tak se budou muset vynaložit opět nemalé peníze za servis, včetně výměny náplní apod..takže za těch 10tis si raděj kupte kolo..to už se nějaké dá slušnější ojeté sehnat.

hodnocení

0x

Napadá mě jedině starý Simson . Nějaký udržovaný a né moc jetý. Ale těch bude v ČR secsakramensky málo...bohužel :( A nebo to risknout a koupit nějakou ojetou "čínu"...ale . . . To je má odpověď ,,, to je má rada teď . :) PS: a co koupit nějaký na splátky?

fik

Neplatí to náhodou jenom pro automatickou převodovku? teď si nejsem jistý jestli by to mohl s řidičákem na B řídit. Jinak by to byla nejlepší volba,sehnat nějakýho fakt zachovalýho simsona nebo pionýra,to by se do těch 10 tisíc vejít mohlo. Sice je to starý ale dá se na tom udělat jakákoliv oprava nebo generálka za pár korun a díly jsou na to dostupnější než na ty číňany. Ono dneska číňan je strašnej risk,někteří výrobci údajně snad už i docela ujdou,ale jinak je to prý bída a děs

mohlyn
hodnocení

Dobrý den,

ono je v inzerci za 10tis opravdu dost nabídek skútrů.

Pokud stál kdysi skútr kolem 25tis a nyní ho koupím za 10tis, nemuselo by to být tak špatné, nebo se mýlím?

Nebo coříkáte na starou zachovalou babetu?

Jezdí na nich i mladí lidé?

Děkuji

pokud jde o krátké cesty - po městě či vesnici - babeta za 10 tis je rozhodně lepší kup než šunt původně za 23tis z číny-polska-kdovíodkud. Babetu spraví kdokoliv na koleně, servis levný ...

Doporučuji!

doplněno 02.04.16 21:44:

upřímně - bylo by mi u zádele, jestli někdo hledí, na čem jezdím... Jestli chcete dělat frajera, 10tis na to nestačí - kupte si něco za 100 tis a zabijte se 20 minut po nákupu

moto*

Víte o tom evidentně prd a dělate machra.
Dělám v oboru velmi dlouho a s Babettami jsem měl svého času i velkoobchod s vlastní prodejní síti. Jejich kvalita se stále zhoršovala, až tunelovaný výrobce v Kolárovu zkrachoval. Náhradní díly které se dnes vyrábí v druhovýrobách jsou velmi různorodé kvality a údržba je drahá a nejistá.

Ojetý skútr 50tka se dá seznat i za 10 Kč ve slušném stavu, jen musí vybírat a posuzovat kdo tomu opravdu rozumí. Od dob, kdy na běžný ŘP se dá jezdit i se skútry 125, se padesátek dost lidí zbavuje a dají se získat i za rozumnou cenu. Jejich údržba není nákladná a díly jsou dostupné v kvalitě od výrobce. Dnes se Číňané naučili motorky vyrábět kvalitní a když se někdo koupí japonský nebo italský skútr, či slabší motorku, tak je velmi pravděpodobné, že byla vyrobena v Číně, nebo i jinde, ale v činské továrně. Zabývám se m.j. například i značkou Jincheng a to cca 10 let, tak o ni něco vím. Je to obrovský podnik který dělá i pro armádu a kosmonautiku a má nejvyší standardy kvality. S japonskýmí výrobci spolupracuje a pro ně vyrábí již 25 let. A před pár lety si postavila fabriku v Argentině kde vyrábí skútry Aprilia pro americké i další trhy.

Tak si imlci vyndej ruku z nočníku a probuď se.
V roce 89 jsme měli podobnou výchozí pozici co se týkalo motorek jako tehdy začínající Číňané. Naše fabriky byly vytunelované a rozkradené a zkrachovaly a Čína je největší výrobce motocyklu na světě. Tedy Jawa ještě živoří, jen díky dotací, které soudruh majitel je schopen někde vycucat.

Poláci dnes dodávají na náš trh také motocykly a skútry, sami je nevyrábí, dokáží si ale jejich kvalitu ohlídat. Na rozdíl od některých naších zlatokopeckých firem, které nakupují z Číny to nejlevnější a pochopitelně s odpovídající horší kvalitou, takže kazí pověst činských motorek.

Mnohdy je problém se v tom skutečně orientovat, s motorkou, podobně jako autem, melounem, ženou... do vnitřku nikdo nevidí, takže někteří se napálí, jiným to zase vyjde.

výtka
Upozornění od sys ladinpraha 03. 04. 2016 13:33:31
! Pravidlo Z2: je zakázáno psát vulgárně, napadat, urážet uživatele, používat urážlivý nick.

Máte nějaký důvod mne urážet? Nemůžete prostě jen pomoct tazateli s doporučeným inzerátem? Já mám svůj názor, který mám podložen zkušenostmi kamarádů, kolegů, sousedů, známými z okresu... Jsem toho názoru, že v případě koupě skútru do dané částky bude měsíčně vyjíždět jen 2-3x, a to ze servisu, kde mu to na chvilku opraví - tj. na dojezd domů. Druhý den nenastartuje nebo se nerozjede a nechá si odvést zpět na další servis.

Jestli někdo prodá plně funkční a nejetý kousek za uvedenou částku? Prosím - pošlete mi také odkaz na inzerci - skútr jsem hledal 2-3 měsíce a nic dobrého jsem nenašel. Ale jistě jsem se díval špatně.

Děkuji!

doplněno 03.04.16 14:30:

@sysle - to nebylo nutné - není to tak strašné...

@moto - to už beru jako konstruktivní kritiku - ok, máte bod. Možná těch pár známých, co mi čínu nedoporučovali, měli jen smůlu na kus a na servis... Pravdou je, že tady vařím spíše z recenzí. Já se díval ve skútrech raději na HONDA - ale to už je částka více než 4x vyšší...

moto*

Nechal jsem se trochu unést, promińte výrazy. Na svém názoru ohledne skútru si trvám. Rád bych tazateli pomohl, nemám čas ale sledovat inzeráty, pokud má ale tazatel chytrý foun, může si do něj nahrát apku která dle zadaných klíčových slov hledá patřičné nabídky na Bazos a Aukro. Sám ji používám, abych se orientoval o cenách toho, co mne zajimá.

play.google.com/...

Možná máte svůj názor od kamarádu a známých, já mám vlastní z prodeje tisícovek Babett a stovek dalších malých motocyklů a skútrů. Posledni leta převážně činských a také indických a to s nejlepšími zkušenostmi.
Nový čtyřtaktní motor do čínského skútru 50 se dá pořídit do 5 tisíc, karburátory, zapalovaní, variátor atd. jsou stovkové položky. Nejdražší jsou plasty, s těmi se musí opatrně, nejsou na padání. Jenže to chce solidního mechanika na občasný servis, prosklené napudrované firmy nad tím ohrnou nos a za práci chtějí majlant. Největší problémy působí benzin z kterého se po delším stání usazuje v karburátoru šlem z biopřísad a skútr přestane startovat, tím se poničí baterie. Naučil jsem zákazníky dával lepší benzin bez přísad a je klid. Cca po 10 tisících se musí vyměnit řemen variátoru, což je pro mechanika práce na půl hodiny a po dvou letech oleje.

Na tyto motory také existuji kity pro větší obsah, stojí i s montáži do 2500. Pak to lépe jezdí a ve městě je dostatečně dynamické, v tlačeniocích a na parkování mnohem lepší než velký skútr.

Doporučuji Kentoya Zoom 4T. Mpkorado Solana, Yuky Spedy a pod na kolech 10". Ty bývaly velmi levné a ověřené, i díly vzájemně pasují.

mohlyn
hodnocení

Dobře a jezdí na babetě i mladí 25 let lidé?

Já spíše vydívám jen starší pány.

planetka*
hodnocení

0x

mzxy*
hodnocení

0x

za 12 - 14 se dá koupit starší piaggio liberty 125 ccm, bohužel se sem ve velkém vozí i různé poštovní skůtry a skůtry používané k rozvozům jídel, pizzy atd

Pokud je motor dobrý, není co řešit

Dobrá je i stará yamaha neos 100 ccm - 2 takt, ake za 10 asi neseženete

doplněno 03.04.16 21:38:

MOTO má pravdu s tím biosra**kovitým benzinem, chce to tankovat "prémiový" který se vyrábí v zahraničí a biopřísady téměř neobsahuje, nebo donekonečna čistit karburátory, vstřiky a šktrící klapky

Pokud jde o čínské značky motorek a skůtrů, určitě mohou dobře sloužit někomu kdo jezdí relativně málo nebo příležitostně ale určitě to nebudou stroje na celý život...nedávno jsem se projel na yuki smile 100 a myslím že na ryby by byla o hodně lepší než moje stará B207...ale babča je po generálce, má nový lak, zachovalý chrom a vyleštěný motor, vypadá o hodně líp než yuki...

Moto, přijed se podívat na mojí Hondu VT 1100, vyrobenou v Americe, i po desítkách let vypadá jako nová, klidně jí mohu postavit do obýváku jako bytový doplněk..s mým 10 let starým Piaggiem Beverly 500 jsem najel už 40 tis km a stovku dá i po letech pod 7 sekund:-P

Závěrem - pokud dobrý a spolehlivý skůtr, tak od někoho, kdo je v tom nejlepší, to jsou Italové...

moto*

mzxy: souhlas, k tomu se nedá co dodat, mám půlitra Hondu a to je také jiná liga
co se týká italským skútrů, byl jsem v továrně Piaggio a respekt, na dovolené v Řecku jsme měli pasesátku Piaggio půjčené, mělo to přes 20000, dost rozvolněné, mizerné gumy ale jinak neskutečný dělník, vážím metrák, moji pani, tedy lehčí, nějaká bagáž a vyšplhalo to s námi pod vrchol Olympu

jde o to, že bylo jasné zadání, skútr za desítku
dá se koupit samozřejmě i italský, ovčem za desítku to znamená investice a díly jsou setsakra drahé

abych se přiznal, skutry mne absolutně neberou, prodám, když se nedají říci na motorku
Smile je spíše motorka než skůtr, to beru

mohlyn
hodnocení

Dobrý den,

děkuji za vaše typy možného výběru skůtrů levnějších variant.

Jsem rád, že jste mi poradil, jelikož každý dnes nad Čínou ohrňuje nos, ale jak píšete je třeba znát jaká značka je dobrá a které se raději vyhnout.

Budu vybírat a snad něco rozumného za rozumnou kvalitu do 10 tisíc najdu ;)

Hezký den

Až budete mít první měsíc provozu za sebou, ozvěte se sem prosím s typem a zkušeností... díky moc!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]