Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto benzin plyn

Od: milan67* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Mám auto na benzín i plyn. Měl jsem závadu ohledně cukání motoru na plyn měl jsem si vyměnit svíčky a kabely ke síčkám co jsem tak udělal. Ale problém nebyl odstraněn. Další s možností je výměna filtru na plyn. Jsem již objednán do servisu. Jak se projevuje závada na filtrech? Je to již pár dnu co jsem načerpal plyn u jiné benzinky a auto již necuká lepší akcelerace a filtry ještě nebyly vyměněny. Kde bude závada? Děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jentak*
hodnocení

2x

Pravděpodobně jste bral znečištěný plyn. S novým, kvalitním plynem se závada zřejmě vyřešila sama. Nicméně, ty filtry bych nechal udělat. Je to asi půlhodina práce. Znečištěný filtr se projevuje tím, že auto při akceleraci, nebo při jízdě na plyn přepíná samo na benzín. předtím než přepne, může auto cukat, nemá dost paliva, ale zároveň pokles tlaku ještě nestačí na přepnutí na benzín.

majcoo
hodnocení

0x

Co sa tyka filtrov tak to by si mal absolvovat vymenu v urcitych intervaloch alebo neviem ci 1x za 1 alebo 2 roky. Kedysik to bolo inac co si ja pamatam. Dost to moze zalezat aj od plynu. Rozny dodavatelia mozu mat rozne zlozenia plynu. Poviem priklad ak sa bude plyn skladat z 50% propanu a 50% butanu tak jeden to tak moze spravit a druhy spravy to, ze da 30% propanu,lebo ten je priklad drahsi, tak ostatnych 70% doplni butanom. Faktorov je viac. napriklad som videl chlapika,ktory pracoval v sodovkarnach, ked menil ventili na CO2 flasiach. Flase,ktore mal na sklade asi 2 roky naplnene vypustal pod nejakou nadobou vody alebo co to bolo, a z vlase vychadzali velke bubliny ako keby tam bol uz len vzduch. Zobral flasu,ktoru mal napustenu asi 2 tyzdne, skusil z nej odpustit pod tou hladinou v tej nadobe a isli z toho malinke bubliky. Co sa nachadza v kazdej sytenej vode ci pive. Presne to mu plavalo v tej nadobe. Ked som sa ho nato pytal, povedal, ze maju 3ch dodavatelov toho CO2 a oni to len plnia. Pri plneni sa vraj obcas stane, pokial nie su na plniacej a prazdnej flase dokonale utesnene konce plniace konce alebo skrutky, tak pri plneni moze dochadzat k uniku rychlo prchavej latky a teda do flase sa mu nepodari dostat spravne mnozstvo CO2. Napriklad O2 ako kyslik moze byt viac prchavy ten sa bude stracat vo vdzuchu a tym padom sa do flase dostane viacej zlozk C uhliku. Preto by sa vraj mali taketo veci robit alebo testovat tesnost vo vacsie nadobe napriklad z vodou, co podla jeho osobnych skusenosti uz dnes malo kto robi. Ak Vam pride objednavka na naplnenie 300 flias za den, tak kto by stihal kazdu flasu testovat takouto skuskou? To bola jeho odpoved. Takze ja by som to z mojho hladiska videl na kvalitu plynu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]