Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převoz soustruhu

Od: kubu odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

moje otázka se týká převozu soustruhu SV18 s celkovou hmotností počítám do 2 tun. Mám možnost půjčit si od kamaráda dodávku Iveco daily super maxi s jednomontáží na zadních kolech.Velikostí se vejde to už jsme zkoušeli.Myslíte že by to uvezla cca 8 km daleko.Motor je třílitr. Nebo půjčit třeba ten přepravník na bagr a tím to vzít?Co myslíte?Jak byste postupovali?

Díky za odpovědi

Převoz soustruhu

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mzxy*
hodnocení

1x

Iveco Daily kolem 2800 ccm, nafťák s výkonem kolem 107 kW v kategorii N2 má
provozní hmotnost 2 200 kg a největší technicky přípustnou /povolenou hmotnost 6 500 kg

Největší technicky přípustné/povolené zatížení náprav [kg]: 2 300/2 300; 5 000/5 000

takže s řidičem dodávka prázdná váží 2.2 tuny a s 2t soustruhem 4.2 tuny, je to tedy v mezích do 6500 kg

Pokud je to v TP takto a máte řodičák na náklaďák, je to v pohodě

Pak je nutné náklad řádně upevnit podle zákona 361 a použil bych speciální paletu a vysokozdvižný vozík k nakládce a vykládce

hodnocení

0x
Pokud pojedete opatrně v klidu s rozvahou tak to těch 8km auto i soustruh přežije bez úhony
trtr

Zdravím, s ohledem na auto i nakládku a vykládku bych volil možnost půjčit plaťák a převést to na něm. Ono něco zasouvat do dodávky a pak to zase tahat ven není žádný med, i když jsou boční dveře odsuvné.

P.S.: Kvalitní kurtny jsou nutností v každém případě, jinak Vás nebo někoho jiného může soustruh rozmáčknout jako červa.

hodnocení

0x

Pokude víte hmotnost soustruhu tak stačí kouknout do TP neb ORV kde máte napsanou užitečnou hmotnost a hned budete vědět zda-li smíte či nikoliv.Osobně myslím,že tato auta jsou poředimenzována a jejich užitečná hmostnost je malá jen zdůvodu aby nemusel být ŘP sk.C ale stačilo jen B !Ale to je jen můj soukromý názor.Jiank užitečná hmotnost škody 105 byla někde kolem 370 kg ale v pohodě uvezla cca860kg (740kg náklad + moje maličkost a další věci)

doplněno 31.03.16 17:42:

O kdo psal o pohodové jízdě? při rozjezdu na křižovatce jsem musel ručkovat abychzatočil a rychlost -spíš pomalost!Ale když se chce,tak jde vše mimo chcíplé kozy-ta nejde! Představ si že jen jednou šoupě v kufru mělo přes 100kg to největší++ hejno menších dva komplet kanál dekly (rám + dekl) cca 100x100cma každý bratru 50kg,moje maličkost tehdy cca 120kg .Ve zlatých cihličkách by to stačilo do zadního kufru !

karel1234

To jsi vezl v 105 zlate cihly,nevim kam by se ta tuna veci naskladala?Jinak o pohodove jizde se da tezko mluvit,ty auta meli problem jej prazdna,natoz s tunou nakladu*ee*

trtr

Zdravím, tak tuto věc jsem předpokládal, že tazatel ví, resp. má zjištěno. Nedokážu si představit soukat 2 tunový soustruh dovnitř a pak zase ven, proto bych volil přívěs + vozidlo k tomuto přívěsu a řidiče s odpovídajícím průkazem a zkušeností.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]