Nejste přihlášen/a.
Nemá to smysl. Vhodnější je tankovat u zavedených pump (zavedená neznamená drahá), včas měnit olej, filtry atd... Aditivum vám nepomůže s ničím.
Ma to smysl -
to promon - shell je kvalitativně na urovni kde jakého JZD , to potvrdilo již několik měření jak nafty tak benzínu - u shellu kupuješ jen značku bez kvality .
Opravdu si myslíte, že je nějaký rozdíl mezi jednotlivými značkami pupm u běžného benzínu? Tak to rozhodně není. Ty dvě rafinérky v CZ vyrábějí stále to samé a produkt je leda tak znehodnocen přepravcem a mezičlánky řetězce. Rozdíl je pouze u premiových PHM.
VIF, Millers a jiné nesmysly skutečně nijak neovlivňují nic. Jen kapsu a dobrý pocit. Případně sníží výkon motoru při předávkování.
ale no taaak.. samozřejmě že tyto věci fungují.. ale ve vysoké koncentraci.. mluvim o naftě.. u benzinu nemam zkušenost.. v doporučovaném poměru teoreticky taky ale to je pro dlouhodobé užívání a nijak viditělně to asi pocitit nejde.
Nemáte prevdu. Výchozí nafta je často stejná, ale je rozdíl v aditivech. Pokud vim tak OMV vozí nafru z Rakouska a je tam rozdíl i ve výchozí naftě. Nebo si zkuste natankovat v D - natankuju v ČR, dojedu na jednu nádrž. Natankuju Německou a zpátky na hranicách mám ještě třetinu nádrže - že by to zpátky bylo tolik z kopce?
VIF funguje, na autě jsem s ním měl spotřebu o dost menší a velký rozdíl byl při studených startech. Počítal jsem to a VIF se vyplatí i finančně. O ochraně čerpadla a vstřiků ani nemluvim.
Paliva v ČR nemají nějakou extra kvalitu - často jen těsně splňují normu. D, A, CH - tam paliva normu splní s velkou rezervou. Kdo tam jezdí tak to nejspíš zná hlavně u nafty - motor ztichne, jde líp za plynem, nečoudí při přidání plynu, zmenší se spotřeba. A není to jen placebo pocit.
Použít to, samozřejmě můžete, ale smysl to nemá. Ono je tro tak, že prostě existuje určitá cílová skupina, která má nutkavou touhu do nádrže něco dolévat s pocitem, že vyčistí motor, či palivové potrubí, zvýší výko, či výdrž motoru a pod.
Praxe je taková, že jsem se služebáky všech možných typů najezdil dost přes milion kilometrů a do žádného z nich - ať nafťáka, či benzíňáka jsem nikdy nic navíc nelil. Totéž do svého auta. A vzhledem k tomu, že ony zmíněné služebáky najezdí v průměru 400-500tkm než jdou z firmy, tak ty aditiva asi nebudou tak potřebná věc. Jediné pravidlo - nebereme palivo u různých pokoutních benzínek, firma používá ShellCard, takže tankujeme u Shell, OMV a Benzina.
To harley - takže Shell je podle Vás ne´kvalitní palivo? Mě je to tedy úplně putna, výběr ShellCard provedlo vedení firmy. Ale pak je tedy o to pozoruhodnější, že - jak jsem už psal - auta u nás běžně najezdí tolik km bez potíží? Netřeba jistě poznamenávat, že o aditivu si služebáky mohou nechat leda zdát, stejně tak tzv prémiová paliva se nepoužívají.
Takže to vidím takhle - pokud dokáží auta různých značek (Škoda, Peugeot, Opel VW) najezdit statisíce kilometrů a to i přes to, že s nimi jezdí různí řidiči, tak pak nevidím důvod, proč do svého auta, které má podstatně lepší péči a podstatně nižší nájezdy něco ,,navíc´´ lít.
Ale uznávám, že někomu to prostě může dělat dobře, ten pocit, že číní veci lepší a dokonalejší
Doktoři podobným věcem říkají placebo efekt
Lejt si můžeš cokoliv kamkoliv,to je tvoje věc,ale smysl to mít nebude,nebo jen zcela zanetbatelný. Třeba u starých motorů jako byla škoda 120 a skončil speciál,tak tam to byla a je nutnost,protože by se zaklepala ventilová sedla,to byla náhrada olova.
Paliva v česku jsou totiž takové šunty,že když máš nějaký citlivější systém tak jej to stejně rychle zanese,řeč je hlavně o naftě,u těch benzíňáků to není tak akutní a nějaká aditiva tomu pramálo pomůžou
Víc motoru prospěješ kvalitním olejem,olejovým filtrem a jeho včasnou výměnou a tím že to nebudeš trápit za studena
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.