Nejste přihlášen/a.
na přední sklo mi vletěl kamínek a udělal pavoučka - 3 čárky asi cca 1cm na straně spolujezdce, vadí to na STK? bude se šířit?
na STK to nevadí - na pavoučka bych kápla vteřinové lepidlo, mně to drží už několik let bez problému...
S tím ledidle bych byl opatrný. Lepší je kde to lepí,pak dají certifikát a je záruka že to vydrží!
Jo to už je hejno roků takže cenu nwn a navíc to auto již nemám! Na současném jsem chytil kamínek a z asi 5mm pavoučka byl do dvou měsíců pavouk po celé délce skla ,těsně pod stěrači -výměna skla 0,-kč a ještě mi to dělali před panelákem-připojištění skel v autě.To první lepené ,tak s tím jsem jezdil cca rok a nic až to viděl policista tak jsem to jel zacelit,tehdy to bylo přímo v zorném poli ale pokuta nebyla,jen Ty,ty!
Záleží na konkrétním ťukanci, ale pokud tam vznikla nezakončená prasklina, tak se to velmi pravděpodobně šířit bude. Doporučuji co nejdříve zajít do autosklo servisu a nechat to opravit. Nicméně klidně se může stát, že už ráno tam budete mít prasklinu větší. Pak už jen výměna skla.
Pokud bude poškození čelního skla větší jak 20mm pak již STK neprojdete a auto bude nezpůsobilé k provozu.
Mám pavoučka cca 2cm přímo v zorném poli řidiče - už to prošlo třemi STK (na různých místech). Někde jsem četl jakou plochu smí ta prasklina mít (už nevím), ale bohatě jsem se do toho vešel. Také jsem si ji chtěl nechat zacelit, ale nešlo to. Ono jim vždycky to lepidlo dovnitř nezateče, tak jsem ušetřil. Na dotaz, co se může dál stát, mi řekli - může se vám to začít šířit, ale může to vydržet taky 20 let.
Toto je v zákoně č. 341/2002 , § 36, odstavec 3, bod a.), včetně dalších závad ohrožujících bezpečnost provozu na pozemních komunikacích
a) prasklé nebo poškozené čelní sklo ve stírané ploše o velikostí větší než 20 mm.
Hezký den -miro
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.