Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Evidenční kontrola, přepis

Od: katka85* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli je nutné odhlásit vozidlo, nebo jestli je možné na registru auto odhlásit a přihlásit zároveň na základě plné moci od pův.majitele. Potřebuji mít na evidenční kontrolu zápis v technickém průkazu, že je auto odhlášeno, nebo mi kontrolu na moje jméno udělají na základě kupní smlouvy?

Díky za odpověď

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Trošku nepřehledný dotaz. Koupíte vozidlo, původní vlastní na jeho evidenci odhlásí vozidlo na Vás. Vy uzavřete povinné ručení, dojedete na evidenčku a pak na přepis vozidla.

katka85*
hodnocení

vozidlo jsem koupila od rodinného příslušníka, tak jsem chtěla odhlášení zařidit zároveň s přihlášením.

samozřejmě že to lze, vyplníte si plnou moc a vše zařídí jeden člověk. Ten co má nejvíce peněz.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

auto je nutné podle zákona odhlásit, lze to provést i současeně před přihlášením na základě plné moci, pokud je prodávající a kupující ze stejného správního obvodu, tedy pokud je register místně příslušný pro oba žadatele...oba musí mít trvalé bydliště ve správním obvodu daného úřadu...na evidenční kontrolu potřebujete přistavit auto a předložit oba technické průkazy, velký a malý...evid. kontrolu na jakékoliv jméno Vám udělají po předložení obou TP, přistavení auta a zaplacení poplatku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma evidenční kontrola

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]