Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Brzdové destičky na Felicii

Od: tomi463* odpovědí: 11 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat na kombinaci destiček a kotoučů na felicii, minulý rok na podzim nam začaly kopat brzdy, tak jsem skouknul kotouče a byly na nich znatelné rýhy po obvodu, tak jsem je nechal stočit, rozhýbal pístky, vyměnil brzdovku a promazal vodící čepy mazivem ate, a až do těď to brzdilo perfektně, najeto asi 6000km, ale dneska při delší jízdě jsem si všiml, že zase začínají kopat, kotouče i desko jsou myslím snad ferodo, četl jsem, že destičky ferodo jsou moc tvrdé a dost ničí kotouče, přemýšlím zkusit kombinaci kotouče ferodo a desky ate, rád si nechám poradit, jestli máte i nějakou jinou odskoušenou kombinaci? :)

Děkuji

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eniv
hodnocení

2x

Poslední 3 kombinace jsem dal vždy Ferodo kotouče(oba dva cca 600Kč) a desky Valeo(4ks cca 250kč). Tyhle desky se mi líbí od pohledu. Po zahřátí brzdí leště lépe, než studené.

Destičky mi vydrží cca 80tis km. Kotouče by dali více, ale než se v tom příště zase hrabat, tak to zahazuji celé a dávám nový komplet.

Na této kombinaci mám najeto přes 300tis km a funguje to .

fik
hodnocení

2x

Já mám kotouče brembo a desky ferodo SL,funguje to docela dobře,žádný kopání,všechny desky rovnoměrně sjeté,nepískaj,brzdný účinek dobrý. Kotouče mám už cca 70 tisíc kilometrů a jsou skoro jako nové,desky jsou tak na polovině

tomi463*
hodnocení

Diky vsem za rady, a co rikate na desticky ate v kombinace s ferodo kotoucema? Protoze brembo ani valeo u nas v mototechne nemaji, jsem od jeseniku, tak bych pro to musel nekam zajet nebo objednat z netu, Diky
eniv

Ale té kombinace Ferodo-Ferodo se také neboj. Taky to funguje a běžně se to dává. Stáčet na feldu kotouče je blbost, když nový stojí pár korun.

cc-autodily.cz/...

cc-autodily.cz/...

cc-autodily.cz/...

tomi463*
hodnocení

Diky za rady, asi zkusím kotouče klasika ferodo a ty desky roadhouse, je na ně na netu spousta kladných recenzí, jsou prej měkčí, práší,rychleji ubývaj, ale najezdím tak 10-15tkm ročně takže mi spíš jde o brzdný účinek, no i kdyby vydrželi 3 roky tak je to paráda :)

o té kombinaci ferodo-ferodo jsem taky přečetl dost recenzí a hodně majitelů má stejné zkušenosti jako já, že ferodo destičky jsou dost tvrdé a ničí kotouče, takže fakt nevím, asi fakt zkusím ty destičky roadkouse, ještě jednou díky :)

ate není výrobce ale přebalovač.. na fabii máme kotouče zimmermann a desky ferodo a funguje to docela dobře.. a proč nevezmeš rovnou sadu roadhouse? vychází to dráž?

tomi463*
hodnocení

no právě že nechci stejného výrobce kotoučů i destiček, s ferodo kotoučema mám dobré zkušenosti pokud se na ně nedaly ferodo destičky, nevím proč ale po par tkm měly kotouče vyjeté drážky a byly zvlněné, tak chci zkusit měkčí destičky :)

pokud ti nehážou náboje tak se ty kotouče přehřívaly.. jo to samozřejmě je tvoje věc ale zrovna brzdy od tohoto vyrobce fungují dobře.. na autě mám trw+brembo a taky to brzdí pěkně, kotouče bez rýh

tomi463*
hodnocení

honzas: no to vůbec netvrdím že ferodo destičky nefungují moc si nesedli s ferodo kotoučema, ale asi máš pravdu protože pokud si vzpomínám, tak rýhy měl jen kotouč na pravé straně a tam mi hůře chodí pístek, jenom jsem ho rozhýbal, chystal sem se ho vyměnit, ale stočily se kotouče, tak jsem na to jaksi zapoměl *zed*, takže určitě vyměním aji ten pístek, spojím to hned s výměnou brzdovky, Díky *palec*

hodnocení

0x

doporučuju nový kotouče i desky,tatíkovi sem na jeho 1,6ku dal kotouče Feroda a destičky Meyle

nepíská to,nekopeto,brzdí to

jinak něco k výměně

vectra-club.cz/... *palec*

tomi463*
hodnocení

Diky za radu a perfektní fotonávod *palec* už jsem pár brzd rozdělaných měl, takže by to mělo jít dobře, když pujde vše povolit :) určitě koupím vše nové, protože stáčet to už fakt nemá smysl, ještě jednou díky všem za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]