Nejste přihlášen/a.
dobrý den
chci se jen zeptat na platbu povinného ručení u osobního auta.. Na internetu jsem našel ceny o polovinu nižší než mám. Jakto? mate s tím někdo zkušenosti? nebo to prostě tak je? tam pišou že žadne skryte věci. Tak nevím...proč by pak zbytek byl o tolik dražší
děkuji za vysvětlení či rady
Já osobně bych si u těchto firem pov. ručení neuzavíral. Prostě mě odrazuje ta nízká cena. Jsou to spíše sběratelé kontaktů a věční otravovači. Jelikož dnes má vliv na cenu pov. ručení tolik faktorů (věk , bydliště , bonusy atd. ) , je dobré zkusit třeba finančního poradce (nezávislého finančního poradce) , oni mají trochu lepší možnosti to porovnat. Samozřejmě lze uzavřít i pov. ručení u renomované pojišťovny , ořezané na základ , takže výsledná cena je velice příznivá. Tohle se ovšem netýká nových (novějších) aut kde si majitelé to lepší ručení prostě zaplatí. U těchto levných na první pohled platí ,,ušetřím , ale za jakou cenu"
A zkusil jsi jejich kakulátor?
Jinak někteří makléři,fin.poradci či různí ,jak je nazvat,pojišťováci? můžou díky smlouvě s pojištovnami ("nahání klienty ve velkém) tak snižují ceny co by nabídly na přepážce pojištovny.Osobně s tímto portálem skušenost nemám ale již asi 3x jsem využil TOP pojištění . Poprvé přechod z ČP a auto 1351ccm a paltil jsem jako 1,8, a koupil jsem TD 1,8 a PR mi u triglavu udělali s TOPpoj na polovinu co u ČP .Takže musíš vyhodnotit priority.
např jaké u PR ,přes ony str ,budeš mít limyty a další věci,např odtah při poruše ,příp výměna čelní skla atd.Výše hrazení škody je stanoivena zákonem minimální hranice takže s tímto bych pokud nejezdíš cizinu a dálnice dle mne stačíale i to jde navýšit...
Totak -na tebou popsanou fintu jsem ještě nenarazil ale přesto mi to nedá.Nějak matně se totiž domnívám,že taková společnost která by šla pod cenu stanovenou zákonem (tuším 35/35 milionů škody)tak má smůlu neboť n nemůže jit pod zákonnou hranic placení škody!Teda jestli to myslíš takto!
Některé pojišťovny nabízejí povinné ručení se spoluúčastí. Pak při takové té běžné plechařině jde valná většina škody za tebou. Jiné si zase za snížení ceny na minimum nechají poepsat prohlášení, že se zavazuješ nemít třeba tři roky nehodu. Když to dodržíš, platíš pojistku opravdu silně pod hranicí běžného pojištění. Ovšem v závazku máš, že v případě nehody dopatíš pojistné do výše normálního pojistného. A takových fint je fůra.
Já už roky sjednávám ručení přes epojisteni.cz , kde vím,že mi taková šméčka nenabídnou a nebo mě na ně vysloveně upozorní. Skoro každý rok si u nich nechávám smlouvy před koncem přepočítat a vím, že to co mi nabídnou oni, mi žádná pojišťovna u přepážky nenabídne.
Je to prostě přeprodejce pojištění, který dokáže u pojišťoven vyjednat lepší cenu. Takových přeprodejců existuje víc, někteří mají i malé "kamenné" pobočky. Já jsem povinné ručení taky uzavřel přes přeprodejce. Když jsem si kupoval auto, tak bez bonusů a se zdvihovým objemem dva litry byly oficiální sazby pojišťoven 7 až 10 tisíc. No a já jsem platil a platím 3,5. Nejdřív to bylo přes přeprodejce, pak přes tzv. flotilové pojištění a poté, co ČNB zakázala flotilové pojištění, tak opět přes přeprodejce.
Jsou různá povinná ručení - s různou výškou plnění, s různou asistencí, někde je to tak, že nabourám, zavolám o víc se nestarám a jinde to je prostě přístup "postarej se sám,vše si ohlídej, máš na to určitej počet dní, jinak smůla", asistenční služby jako odtahovka apod, vztahující se na urázové pojištění řidiče nebo třeba i dalších osob a třeba i nákladu, některé se vztahují i proti vandálům nebo občanské zodpovědnosti, střet s zvěří apod. - tedy už v sobě mají nějaké prvky havarijka. Podle toho se potom určuje ta cena, můžete mít tedy velmi levné povinné ručení a při nějaké vážnější nehodě najednou můžete zjistit, že je vám vlastně na nic.
A samozřejmě velký vliv na na tu cenu vozidlo, objem ale hlavně věk řidiče, bydliště, určitá havaríjni minulost - přece jen jiné pojištění bude mít 50letá paní co v životě auto neodřela a 20lety kluk co má za sebou 4 odepsaný auto (příklad), každopadně věk hraje velkou roli (proto tak často mladí, začínající řidiči mají auta psané na rodiče)
velmi dobrý srovnávač povinného ručení - epojisteni.cz jeden z mála těch kalkulátorů, kterým se dá opravdu věřit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.