Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úhel škrtící klapky Felicie

Od: tomi463* odpovědí: 2 změna:

Ahoj, mám Feldu 1.3 mpi, měnil jsem těsnění pod svodama sáním a při té při té příležitosti jsem vyčistil klapku, všechno proběhlo bez problému, provedl jsem základní nastavení přes vag i nastavení klapky přes porgrámek od motordiag, otáčky po startu drží konstantní(cca 750), úhel klapky bez plynu při vypnutém motoru je 6°, což je podle mě i dílenské příručky v pořádku ale zajímalo by jaký by klapka měla mýt úhel otevření při plně sešlápnutém plynu, někde jsem četl že max 90°, mě to uzovalo asi 93,5° tak jsem trochu vyšrouboval doraz pod pedálem na nějakých 89°, podotýkám že lanko mám napnutý správně, ještě je tam jedna drážka vůle a při plném sešlápnutí plynu se klapka nedotýká dorazu, chtěl bych se tedy zeptat jestli někdo ví kolik je maximální přípustný úhel? :)

Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

vernon
hodnocení

2x
Klapka se má otvírat až k dorazu, na údaj z potenciometru se vykašli, těžko bude po těch letech poťák přesně sesouhlasený s klapkou a ani doraz nebude přesně.
tomi463*
hodnocení

Diky za radu, ještě jednou jsem prošel celou dílenskou příručku a maximální úhel otevření by měl být do 94°, a to odpovídá dorazu klapky, takže je to v pohodě, 2-3 mm by měla být vůle lanka, aby při plném sešlápnutí plynu se klapka nezastavovala o doraz, takže to tak nastavím a nebudu řešit :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]