Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlumiče na přívěsný vozík

Od: fik odpovědí: 12 změna:

Ahoj,před pár dny jsem koupil starší přívěsný vozík zn kovopodnik brno. Dnes jsem natíral podvozek tlumexem a všiml jsem si že jeden tllumič to má za sebou. Na vozíku jsou 4 tlumiče,na jedné straně jsou oba OK,na druhé je jeden dobrý a jeden má rozervaný kryt a nejspíš urezla pístnice a zlomila se,takže to sedí jenom na tý pružině.

Hledal jsem na internetu a našel jsem jenom tlumiče na vozíky sport jacht,vypadají naprosto stejně,ale nemají třeba jiné hodnoty? Taky někde jsem četl že by to snad měly být tlumiče z jawy 250.

Vozík je krásně zachovalý,nikde není rez,při jízdě s prázdným jsem si ničeho nevšiml,protože na to stačil ten jeden tlumič,žádné odskakování,krásná jízda,necuká to s autem,drží to,ale jakmile jsem tam dal 3 metráky tak bylo poznat že jedna strana víc skáče a vrže,ten jeden dobrý tlumič už na to nestačil

Poradíte kde sehnat? díky

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaibatsu*
hodnocení

3x

já měl sportjacht a byla to skutečně jawa 250, v každý mototechně to maj za pár korun. Spíš bych si lámal hlavu nad tím, jestli bys neměl vyměnit všechny, protože důležité je, zda mají ty hodnoty stejné. Jestli jsou o trošku jiné, než to původně někdo zamýšlel, nebude to tak velká věc už jen proto, že ten vozík může mít váhu od 100 do 450kg, tedy ladíš něco, co se vyladit nedá.

fik
hodnocení

Budou to ony,odpovídají i délkově,průměry ok. Vyměním je samozřejmě všechny,stejně jako na autě se mění vždycky v páru,nebo vyměním aspoň ty krajní,aby na obou stranách byl aspoň jeden nový,ten vozík má najeto nula prd,je ještě na originálních pneumatikách made in czechoslovakia,takže ty tlumiče by ještě nemusely být tak špatné,tady jde o to že asi nějaký šutr rozbil ten kryt a jak tam lítala vlhkost tak to zhnilo,zadřela se pístnice a praskla.

Celkově se mi ten vozík líbí,co jsem si půjčoval ten nový plechový agados tak prázdný skáče a rachotí a tohle nic,i když je prázný,tak jede krásně tiše,neodsakuje. Ty nový nápravy na vozíky opružený jenom těma gumama se mi zdají dost málo

hodnocení

2x

sluzby.bazos.sk/...p

Alebo otvorte bazoš.sk.Do vyhladávača treba napísať "jagi".Tento pán je z Prešova,drží ešte ND na tieto vozíky,už som s ním v minulosti niečo riešil,spokojnosť.

fik
hodnocení

Díky moc to se bude hodit. Jinak pro všechny,jsem si psal s člověkem co dělal v kovopodniku brno a tlumiče na vozík typ KPN 250 S nejsou z jawa 250,ale z typu 350/634,ty se dají celkem lehce sehnat nové

Tak by ma zaujímala jedna vec,keď už si tu takto dopisujeme.Skúste sa popýtať na originálne tlmiče k prívesu SLP 400.Jedná sa o prívesný vozík s rozmermi 200x156 pôvodne a prioritne určený na prevoz včelých úľov.V rokoch 1985-86 sa vyrábali v rámci pridruženej výroby v JRD MIER Iža (okres Komárno).Neviem presne koľko kusov a sa vyrobilo a ako dlho sa vyrábali ale mal som možnosť vidieť 3 VIN čísla z týchto rokov.To najvyššie bolo 1621-takže asi dosť veľká séria.Takto vyzerá vozík .Foto tlmičov v tejto chíli nemám...ale čo nebolo môže byť.

Tlumiče na přívěsný vozík
Tlumiče na přívěsný vozík #2
Tlumiče na přívěsný vozík #3
fik
hodnocení

Foto těch tlumičů by pomohlo. Ty pružiny vypadají jako z auta. Tehdy si výrobci nemohli moc vybírat z čeho to bude,takže předpokládám že bych to mohl poznat. Taky hnedka napíšu tomu člověku,ten vypadá že se v tom vyzná takže by mohl vědět

doplněno 26.03.16 20:36:

Tak pán z kovopodniku neví,zkus je nafotit,třeba je poznám

Lava strana...bohuzial byvaly majitel to zobral štetkolakom tak je to trochu zapatlane.

doplněno 27.03.16 20:46:

Tam na tých predošlých fotkách to niesu pružiny.To sú naskladané gumenné taniere ktoré fungujú ako tlmenie.Zakončené je to hlavou na 32" orech.Otáčaním sa mení zdvih prívesu (svetlá výška).Cez tie gumenné bloky ide závitová tyč stredom.

Tlumiče na přívěsný vozík #4
fik
hodnocení

Tak to teda bohužel asi nepomůžu,trošku to připomíná tlumiče ze škody 120,ale ty mají jiné úchyty. Z tý 350 to taky nebude,ty dole vypadají jinak. Ale ještě se zkusím poptat,jeden člověk od nás tenhle přívěs taky má,tak třeba ví

Ďakujem aj tak,Inak je celkom schopný,povozil celú stavbu,nevadia ani nízke bočnice-práve naopak.Máme v rodine 2 takéto prívesy,jeden z nich je u nás od konca 90-rokov až do 2013 potom 2 roky preč a tento rok sme ho odkúpili nazad a ide sa renovovať, keďže má platné doklady a po drobných úpravách bude zdá sa znovu bojaschopný:).

k2

Tlumice vypadaji jako wartburg.

k2

S koupi tlumicu doporucuji neotalet.
zbrojovkabreznice.cz/...
Zatim se sehnat daji, ale budoucnost je nejista...

fik
hodnocení

Tak to tu opět oživím,dostal jsem se k samotné rekonstrukci tlumičů,v obchodě mi nabídli tlumiče značky forsa(tchajwan) že prý jsou dobré a že se používají na motorky i do prvovýroby. Máte někdo s touto značkou zkušenosti? aby se to do měsíce zase nerozsypalo. Rozměrově i hodnotami odpovídají,jsou normálně na jawu 634 a tudíž i na tento vozík,jde mi čistě jen o hodnocení téhle značky. Budu moc rád za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]