Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě automobilů

Od: tomik1986 odpovědí: 8 změna:
Zdravím vás, potřeboval bych prosím poradit jak při koupi auta.
V pátek o státním svátku jedu manželce pro auto vzdálené 350km, tak bych potřeboval poradit jaké jsou možnosti ss prepisem, tak aby prodej proběhl v pořádku, a to jak přepis a zároveň i přihlášení. Jelikož bude svátek tak na místě určitě nic neprepiseme a vzdálenost mi určitě nedovolí se vrátit.
Děkuji za rady

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hk
hodnocení

0x

Pamatujte, že pokud převod neuděláte hned (což ve svátek nelze), ale dodatečně po uhrazení kupní ceny, je vždy nejisté následné chování prodávajícího. Tedy bych to realizoval vše rovnou v jeden pracovní den.

hodnocení

0x

jj, v aktuální legislativě bych si nedovolil kupovat auto (mimo nějaký skvělý bazar) o víkendu nebo svátky...

hodnocení

0x
Jj uplne dementni legislativa... radeji o nechte o pracovni den a okamzity prepis. Ja bych treba nerad 2x zbytecnych 350km

tomik1986
hodnocení

A co kdyby jsem přijel, auto by se mi líbilo, sepsali by jsme kupní smlouvu, prodejce by mi dal Velký a malý TP, doma by jsem zařídil evidencku, pojistku, + plnou moc. Zpět bych mu pak poslal veškeré dokumenty, on by to na mě ve svém bydlišti přihlásil a poslal zpět? Šlo by to takhle?
k2

Pokud to prodavajici na Vas prehlasi, tak by to slo. Pokud prevezme zasilku s doklady a bude delat mrtveho brouka, tak mate problem, protoze duplikat TP Vam nikdo nevystavi a vicemene na predejce nemate "zadne paky". Pak se s nim muzete leda soudit a doufat, ze suod skonci drive, nez platnost STK...

tomik1986
hodnocení

To same by se ale mohlo klidně stát i u těch poloprevodu co bylo kdysi. Prodejce si vlastně nechával veškeré doklady a vy jste jen mohli doufat že vám je pošle prepsane na vas,kupoval jsem predtim takhle několik aut a naštěstí vše v poho.Cl

loufasis
hodnocení

0x
zkus to odložit na jiný den, jak už bylo řečeno. A nebo, taky jak už bylo řečeno, nakupuj od áček :D

fik
hodnocení

0x

Hlavně nebuď zbrklej,to auto nemá nohy,neuteče. Teď si užij velikonoce a pro auto jeď třeba až v úterý. Přímo s prodejcem zajděte na přepis a máš po starostech,to je nejjednoduší.

Pokud máš pocit že to už nevydrží tak si nech napsat od něj plnou moc k přepisu,vem si všechny doklady a přepiš to ty sám,zrovna nedávno jsem takhle přepisoval přívěsný vozík,tak tuším že u auta by to mohlo fungovat stejně. Jen na svátek asi nikde nezískáš úřední ověření toho podpisu,takže to je asi taky bezpředmětný,to už by musel mít tu plnou moc připravenou.

Spíš bych být tebou počkal na pracovní den a na prohlídku si vzal někoho zkušeného,ať nekoupíš zajíce v pytli,stočenou vylítanou plečku,slepenou z více aut která ti dojede k první benzínce a tam definiivně chcípne

Na soudy zapomeň,i kdyby jsi byl v právu tak než se to rozhodne tak auto ti na zahradě zhnije

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]