Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

VW transporter X Ford Transit

Od: transporter odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

uvažuji o koupi jednoho z těchto dvou vozů. Můžete mi napsat, jaké s nimi máte zkušenosti, nejlépe někdo, kdo měl oba tyto vozy nebo s nimi jezdil? Zajímá mě především spolehlivost a spotřeba.

Zatím vyhrává Ford Transit, je i levnější. Kolik žere v nejběžnější motoru? Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já mám T5 a jako aždé auto samozřejmě nějaké mouchy má. Volil jsem mezi Transportérem a Tranzitem a na plná čáře to vyhrál Transportér. Tranzity měl známý (několik známých) a stále si stěžovali, stále byli v servisu. Kupoval jsem nového. Vybral jsem si nejvýkonější motor.

Závady, které jsem měl na Transportéru:

v záruce: pravá poloosa, zadřené střední ložisko, výměna čidla filtru pevných částic, přetěsnění turba (tekl olej po motoru).

po záruce: pravá poloosa (tisícihran), vačka, spojka + dvouhmota každých 140 tisíc km (auto je permanentně maximálně vytíženo), čidlo filtru pevných částic podruhé

Ta vačka je bohužel následek měnění oleje až v intervalech 30 tisíc km. LongLife olej je pouze název, jinak nic takového neexistuje.

Jsou to závady, které jsou spíš vlastností těchto aut od VW. Na spotřebu nejezdím, ale dá se jet pod 9 litrů s maximální hmotností. Já mám průměr 11,8.

Dnes mám necelých 400 tisíc a neměnil bych. Za Tranzita určitě ne i když musím uznat, že kabina Tranzita se mi uvnitř maximálně líbí, co se týče odkládacích prostor. Ale je to asi věc názoru a pohledu na věc, někdo je spokojen s tím, jiný zase s jiným autem.

hodnocení

0x

Transitů i Transporterů bylo a je x- generací a v případě Transitů i x - variant značně se lišící velikostí . Zkuste upřesnit dotaz

majsterjoe*
hodnocení

0x

Každý bude hájit to své. Já bych se nebál ani jedné varianty, ale přeci jen, FORD je mi blíže.

hodnocení

0x
Transit je top auto...najede v pohodě milion km. Spotřeba je shodná u obou aut.
Transporter ale vydrží jen pár set tisíc km pak se nevyplatí opravovat...motor v něm shodné s Passatem a když musí jezdit s takovou krychlí 180 celým Německem tak to nedá dlouho...poddimenzovaný pohon olej. čerpadla, plastové kolo vodní pumpy co se jednou vylomí atd. a úplně nakonec to nejlepší... Když se vyleští válce a motor se zadře...
Tohle Transit nezná!

hodnocení

0x

Mám zkušenost z TRANSIT 135 T350 2.4 TDCi.

Je to valník dvojmontážka. Rok výroby 2005.

Po mechanické stránce o.k.

Při plném naložení slabší brzdy.

Výkonově super, 6 rychlostí.

Motor je ale slabým článkem vozidla.

Neustále úniky oleje nevyřešily ani 3 reklamace v záruce.

První turbo odešlo ve 40000 naj km.Ještě záruka, ale uznaná jen částečně.

Druhé se odporoučelo ve 130 000 km, ale dávalo o sobě vědět už min 10000km padáním do nouzáku.

Ve 145000 km prasklá klika a tím konec vozidla.Totálně zrezlá korba (2015)

Za 10 let naj 145000 kmJiné než popsané problémy však nebyly.

transporter
hodnocení

Omlouvám se, nemam to sam rád a neuvedl jsem typ :-D jedna se o typy okolo roku 2005, ty novější tváře už... A co Renault Trafic? Spotřebu maji jakou všechny tyto tranďaky? Vlezu se do 8?

hodnocení

0x
Transporter T4 top auto pro me. Ale ojetina je jiz stara a najit neco v dobrem stavu je tezky. Dalsi generace jiz nejsou tak jednoduche a jsou poruchovejsi.

transporter
hodnocení

A spotřeba těchto vozů?
Tak nikdo nevi jaky preferujes motor , kolik vas v nem bude jezdit. Kolik materialu v tom budes vozit , jake zrasy atd atd atd...
Muzes stim jezdit za 5 i za 12
transporter
hodnocení

Ok, Ford Transit rok výroby 2007, takže novější tvář a motor 2.2TDCI 96kw. Jezdit budu kratší trasy a převážně sám s nákladem spíše objemným, nežli těžkým...okolo 200kg...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]