Nejste přihlášen/a.
Zdravím! Nedavno jsem koupil Octavii r.v. 1999. Na ovládacím panelu světel je úplně vpravo tlačítko se symbolem budíku a žárovky. Dle logického uvažování jsem usoudil, že bude ovládat osvětlení přístrojů, což mi poté i manuály potvrdily. Ovšem ať mačkám, jak mačkám, nic se neděje Nevíte někdo proč? Nemáte ho v autě také? Díky.
Octavie jsem měl tři po sobě a žádná tam tohle tlačítko neměla - ovšem šlo o novější model, ten měl čidlo přímo v tachometru a tím si řídil jas podsvětlení budíků
Ne, skutečně to nemá souvislost s rychlostí jízdy
Jde o to, že v tachometru je čidlo, které reaguje na úroveň světla v interiéru. Takže za prudkého slunce budíky svítí na max, ale stačí vjet do tunelu a samy se ztlumí. Na to umístění čidla jsem přišel celkem náhodou, když jsem nuloval denní počítadlo km a jakmile jsem strčil ruku před tacho, tak budíky pohasly
Máte pravdu! To by mě nenapadlo, já mačkal jak o život a nic
Ale Octavie, alespoň MK1 mají víc takových vychytávek, jak koukám. Minulý týden jsem řešil nefunkční zásuvku zapalovače - vypne se spolu se zaplou pojistkou zadních oken
Jsem zvědav, na jakou další "srandu" ještě přijdu. Díky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.