Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nereagující tlačítko Octavia

Od: nirvana odpovědí: 9 změna:

Zdravím! Nedavno jsem koupil Octavii r.v. 1999. Na ovládacím panelu světel je úplně vpravo tlačítko se symbolem budíku a žárovky. Dle logického uvažování jsem usoudil, že bude ovládat osvětlení přístrojů, což mi poté i manuály potvrdily. Ovšem ať mačkám, jak mačkám, nic se neděje :) Nevíte někdo proč? Nemáte ho v autě také? Díky.

Nereagující tlačítko Octavia

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

1x

Musíš ten kolík vymáčknout a TOČIT S NÍM. Je to klasický potenciometr, reguluje jas podsvícení přístrojového štítu i panelu topení a tlačítek na palubce.

hodnocení

0x

Octavie jsem měl tři po sobě a žádná tam tohle tlačítko neměla - ovšem šlo o novější model, ten měl čidlo přímo v tachometru a tím si řídil jas podsvětlení budíků

vernon
To jako jas budíků podle rychlosti jízdy? Co je to za kravinu?

Ne, skutečně to nemá souvislost s rychlostí jízdy *haha*

Jde o to, že v tachometru je čidlo, které reaguje na úroveň světla v interiéru. Takže za prudkého slunce budíky svítí na max, ale stačí vjet do tunelu a samy se ztlumí. Na to umístění čidla jsem přišel celkem náhodou, když jsem nuloval denní počítadlo km a jakmile jsem strčil ruku před tacho, tak budíky pohasly

vernon
Jasně no :) taky mě to potom došlo že asi myslíš nějaký snímač osvětlení, ale v jedničkové oktávce jsem ho nikdy neviděl. Vždycky tam byl jen ten knoflík. Mě by to asi štvalo, jsem zvyklý mít budíky naplno i v noci.

majcoo
hodnocení

0x
Treba ho stlacit aby vyskocil a tocenim do prava alebo do lava si mozes korigovat jas osvetlenia palubovky

nirvana
hodnocení

Máte pravdu! :) To by mě nenapadlo, já mačkal jak o život a nic :-D Ale Octavie, alespoň MK1 mají víc takových vychytávek, jak koukám. Minulý týden jsem řešil nefunkční zásuvku zapalovače - vypne se spolu se zaplou pojistkou zadních oken :-D Jsem zvědav, na jakou další "srandu" ještě přijdu. Díky.

vernon
Na to že je to knoflík s kterým se točí příjde i malé dítě...
A zapalovač je v oktávce pod napětím při zapnutém zapalování.
nirvana
hodnocení

No, tak já na to nepřišel, mistře :) A zapalovač v Oktávce je u první modelové řady opravdu ovlivněn pojistkou zadních oken. U novějších modelů již tato "vychytávka" není. Tak tu ze mě nedělejte debila, nenutil jsem Vás přece odpovídat. Hezký večer :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]