Nejste přihlášen/a.
Zdravím. Dneska jsem od bratrance dostal motor z jeho mustanga, kterej asi 15 let ležel v hodně vlhkém sklepě a už od pohledu bylo jasný, že motor bude celej zrezlej. Dovezl jsem ho domů, sundal víko spojky, olej v něm nebyl a všechny železný části mají docela silnou povrchovou rez. Po vyndání svíce jsem zkusil blickama otočit řetězovým kolečkem na klikovce a ani se to nehlo, takže hádám že bude zarezlej píst ve válci. Dál jsem se zatím nedostal, ale chtěl bych ho znovu oživit a nějak si nevím rady s tím jak to rozebrat, aby se hlavně kartery moc nepoškodily. Jednou jsem generálkoval motor, kterej byl v pohodě a normálně jezdí už asi dva roky, takže zkušenosti mám, ale jak říkám, tento je zrezlej a bude se muset použít síla, jenže nevím, jak ten motor rozpůlit když je klika zarezlá v ložiskách atd.. Předem dík za rady
To teda upřímně přeju hodně štěstí,to budou zrezlý pístní kroužky,hliníkový válec bude totálně zoxidovaný a rozsypaný. Záleží jak hluboko se koroze dostala do materiálu,ale každopádně si dávám otázku,jestli by nebylo lepší tohle hodit do šrotu a zgenerálkovat radši motor co se aspoň točí. Všechno samozřejmě lze když se chce,ale tohle dát do dobrýho stavu by bylo těžce nerentabilní
To nechej být, nedělej s tím prozatím nic, nepůl to, obrať to hlavou vzhůru a otvorem pro svíčku tam nalej oleje, ať to zalije píst. Netlač na pilu, třeba se to poddá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.