Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kompletně zrezlý motor Jawa Pionýr

Od: fechtlar odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Dneska jsem od bratrance dostal motor z jeho mustanga, kterej asi 15 let ležel v hodně vlhkém sklepě a už od pohledu bylo jasný, že motor bude celej zrezlej. Dovezl jsem ho domů, sundal víko spojky, olej v něm nebyl a všechny železný části mají docela silnou povrchovou rez. Po vyndání svíce jsem zkusil blickama otočit řetězovým kolečkem na klikovce a ani se to nehlo, takže hádám že bude zarezlej píst ve válci. Dál jsem se zatím nedostal, ale chtěl bych ho znovu oživit a nějak si nevím rady s tím jak to rozebrat, aby se hlavně kartery moc nepoškodily. Jednou jsem generálkoval motor, kterej byl v pohodě a normálně jezdí už asi dva roky, takže zkušenosti mám, ale jak říkám, tento je zrezlej a bude se muset použít síla, jenže nevím, jak ten motor rozpůlit když je klika zarezlá v ložiskách atd.. Předem dík za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

fik
hodnocení

0x

To teda upřímně přeju hodně štěstí,to budou zrezlý pístní kroužky,hliníkový válec bude totálně zoxidovaný a rozsypaný. Záleží jak hluboko se koroze dostala do materiálu,ale každopádně si dávám otázku,jestli by nebylo lepší tohle hodit do šrotu a zgenerálkovat radši motor co se aspoň točí. Všechno samozřejmě lze když se chce,ale tohle dát do dobrýho stavu by bylo těžce nerentabilní

k2

Ono dnes sehnat motor na pionyra s neznicenymi neolamanymi kartery, ktere nejsou vymlacene od volneho retezu, neni tak jednoduche a levne, jak by se mohlo zdat.

hodnocení

0x

To nechej být, nedělej s tím prozatím nic, nepůl to, obrať to hlavou vzhůru a otvorem pro svíčku tam nalej oleje, ať to zalije píst. Netlač na pilu, třeba se to poddá.

trtr

Zdravím, foto by napovědělo více. Pokud je to totálka, tak to opravdu nemá cenu, jen zbytečná práce pro nic. Pokud je to ještě trochu k použití, tak jak píše kolega, motor a převodovku zalej trochu petrolejem (lépe vzlíná jak olej) a nech to chvíli být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]