Nejste přihlášen/a.
leasing,uvěr, nebo si půjčíte hotovost a auto ihned zaplatíte co výjde nejlevněji podle mě třetí možnost
Pokud máte na to, aby jste splácel půjčku, tak si ty peníze dávejte stranou a na to auto si našetřete. Jakákoliv půjčka Vás vyjde mnohem dráž a platíte pouze za nedočkavost. Půjčka na auto mi přijde stejná konina, jako půjčka na Vánoce nebo na dovolenou. To je samozřejmě pouze můj názor. Dovolím si citovat pana Ivo Šmuclera : " Jsem finanční zbabělec, takže dobrodružný život dlužníka je mi odepřen."...:o)
Tak to musí jezdit sockou,když někdo nemá v rozpočtu navíc 15 tisíc tak z čeho chce platit údržbu? Takový lidi mám nejradši,protože na to nemají,jezdí dokud se to nerozsype,lepí to stylem hafo lepící pásky a ohrožují nejen sebe,ale hlavně i všechny ostatní
Fík a Mot opravdu dobrá odpověd ale ještě poradit jak to dělat když -pokud chce něco vydělat-ale nejsou spoje na "socku" (bus ráno školak v sedm nebo půl osmé a zpět pak jen ve 14:00 a má pracovní dobu klasika třísměnu ) a na denodenní docházení či jízdu na kole je to daleko (třeba 30km) Asi je pak lepší když takové lid dotujem sociálními dávkami?
Nevím co ti na to říct,ale když na něco nemám tak si to prostě nemůžu dovolit. Musíš si uvědomit že tím autem jezdíš v provozu,kde jezdí plno dalších lidí,pokud budeš mít nějaký naprosto rozpadlý vrak protože nemáš na jeho údržbu tak ohrožuješ všechny ostatní.
Musíš si koupit na co máš a co utáhneš,když máš třeba minimální mzdu tak si musíš koupit třeba felicii nebo favorita,auta na který i dobrá údržba vyjde docela levně. Když si vezmeš půjčku,koupíš něco víc exkluzivního a pak nebudeš mít na servis tak to by byl vážně lepší ten autobus
Jak už bylo řečeno,nejlepší je si vůbec nepůjčovat,všechno přeplatíš,radši si zatím koupit něco levnějšího,našetřit a koupit to až budeš mít peníze,a hlavně musíš mít taky peníze na údržbu. Ono seženeš za hodně dobrý peníze i nějaký exkluzivnější auto,ovšem až přijde první servis můžeš zjistit že na to prostě nemáš,takových lidí je.
Pokud to nutně musíš mít tak prvně zkusit půjčit od někoho známýho,pokud to nevyjde tak spíš úvěr,leasing dokud auto nesplatíš není tvoje
Záleži, jak moc auto potřebuješ, jaký auto chceš a zakolik, jestli si schopnej financovat auto, které má dražší náhradní díly, jeslti ti vadí vyšší spotřeba atd. Jestli potřebuješ nějaký auto, který tě bude reprezentovat a nemáš moc času, tak si něco našetři a dej to jako akontaci, nejlíp, aby to bylo aspoň 60% z celkové ceny, a splátky tak max na 12 -18 měsíců, jinak se to prodraží. Tohle byl zrovna můj případ, potřeboval auto alespoň střední třídy, protože jsem vědel, že mě bude reprezentovat, udělal jsem to tak u aček. Měl jsem ale tu jistotu, že auto uživím a na splátky budu mít. Tady tahle teorie začíná v bodě, kdy se rozhoduješ, jestli si daný auto koupíš nebo ne. Pokud si ho nencháš pořádně prohlídnout, a budeš mít jistotu, že ti nikdo nezatajil něco, co by výrazně ovlivnilo tvoje náklady, můžeš začit uvažovat. V tvým případě bych si půjčil hotovost a dal to jako akontaci, pokud to auto opravdu tak potřebuješ a víš, že se ti to vrátí, jinak bych jezdil mhd, než riskovat jistotu budoucnosti za tu, že budeš jezdit autem, i když to není zrovna nutný.
Nejlepší je vzít něco ze svého třeba 50tis. Kč a u banky si prostě půjčit zbytek, přijít k prodejci a auto zaplatit hotově a vypůjčenou částku splácet - dnes už jsou ty půjčky poměrně dobré, ty přeplatky vzhledem k době splácení už nejsou vysoké .. ( nejlepší je se domluvit s nějaký finančním poradcem, porovnat nabídky všech bank ) , leasing u ojetiny - zvláště pak nějaké starší je podle mě poměrně nevýhodná záležitost. Brát auto jako 100% ceny na splátky je nevýhodné obvykle celkem dost - vždy je lepší složit aspon 30% akontaci - tedy dát okamžitě část ceny na dřevo a zbytek splácet.
Názor - nejlepší je nic si nepůjčovat a nezadlužovat se - to je sice asi pěkná myšlenka, ale zcela upřímně, když chci koupit novější auto protože chci jezdit a ne se jen starat tak už potřebuju těch 150-250tis. Kč - to se asi doma v šuplíku většině nepovaluje, po kapsách to asi taky nenahmatám, našetřit to jistě lze, ale proč šetřit x let (možná xx let), vezmu to hned a prostě se smířím s tím, že mě to bude prostě stát o něco víc, místo toho abych pomale šetřil budu mít celou tu dobu auto, a místo do prasátka budu házet do banky. Zatím každé auto jsem měl na splátky, zhodnotím mám/nemám podle toho koupím/nekoupím.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.