Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna olej. filtru

Od: martin12* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, při minulé výměně oleje se mi "podařilo" nasadit těsnění na víko olejového filtru tak, že olej začal vytékat, protože se to těsnění překroutilo... Nejsem si vědom žádné chyby při nasazování těsnění a proto by mě zajímaly možné příčiny nebo jak ho správně nasadit, aby se to už nestalo.

Dále by mě zajímalo, jestli je lepší novou filtrační vložku nejprve vložit do krytu a ten pak i s vložkou našroubovat zpět do auta nebo nejprve zasunout vložku do auta a pak našroubovat kryt.

Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fastcrash*
hodnocení

1x

těsnění na olejovém filtru se musí nejprve namazat a poté zašroubovat rukou co to jde. Když se nenamaže, tak se může zkroutit.

hodnocení

0x

Rozhodně nejprve vložte vložku do pouzdra až zacvakne a pak potřete gumové těsnění olejem a to celé opatrně ( ne přes závit !) našroubujte na blok motoru.

martin12*
hodnocení

Přesně tak jsem to dělal, ale někde jsem musel udělat chybu... Jestli špatným šroubováním nebo nasazením těsnění - vím, že tam šlo špatně nasadit, pomáhal jsem si trochu šroubovákem, ale že bych ho překroutil si nejsem vědom...

cicko*

Byl by to tak velký problém napsat o jaké vozidlo a motorizaci se jedná?

karel1234
hodnocení

0x

Dobra otazka cicko,tady vsichni radi,bez toho ze by vedeli o jaky auto se jedna,motorizaci a znacku filtru...

fik
hodnocení

0x

Obecně,nepíšeš co máš za auto,těsnění musí být dobře usazené v drážce a hlavně potřené olejem,jinak se zkroutí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]