Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radio/reproduktory - NUTNĚ!

Od: favoriririt odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, potřeboval bych radu, měl jsem v autě staré repráky (40W), co jen šuměli a hráli strašně.. Tak jsem si koupil nové - 300W a zapojil sem je. Jenomže mám problé, že zvuk je sice trochu lepší, ale není to žádný velký rozdíl a hlasitost se nezměnila vůbec. Potom jsem zjistil, že moje rádio dává 4x50W. Půjde to udělat nějak aby repraky hráli na plný výkon? Díky!

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím si, že budeš asi potřebovat zesilovač:(

hodnocení

0x

bud seženěš pořádný autorádio nebo dokoupíš a zapojíš zesilovač

Začni tím, že zkontroluješ anténu a její kabeláž. Teprve pak začni řešit zbytek. Když nebude mít rádio pořádný signál, nemá ani sebelepší zesilovač co zesílit. chytáš tři řitě programů i v místech se špatným příjmem, nebo ti jde slušně jen pár kanálů a zbytek šumí?

favoriririt
hodnocení

Kanálů chytám dost ale stejně z 99% si přehnrávám hudbu s flashky.:)

fiser22*
hodnocení

0x

Reproduktory hrají na takový výkon jaký dodá autorádio - max. 50W (i zde platí zákon zachování energie která se nebere ze vzduchu), proto bude tedy výhodnější místo silnějšího autorádia shánět zesilovač na 4x300W.

Pokud reproduktory jen šumí, a téměř nehrají, může být problém někde jinde... - mohl odejít koncový stupeň autorádia, či přerušené/poškozené vodiče někde po cestě, apod.

hodnocení

0x

4x 50W v uzavřeném prostoru (autě) umí udělat dostatečně velký "bordel", takže problém bych nehledal v papírovém výkonu zesilovače autorádia, ale v nějakém problému v samotném zesilovači. Doporučil bych nové rádio a myslím, že ti bude výkon stačit.

jitrnickuj
hodnocení

0x

reknu ti to takhle já měl v autě stary repraky nevím vykon ale byli to philipsy a když se měl k nim seriove radio hralo to uplně na hovno koupil jsem radio Pioneer a teť to hraje jak zamlada bass uplně krása a výšky též

takjan*

Radio s nápisem 4x50W nedá a ani nemůže dát víc, než asi (12V-2V) *2/4OHM=25W při doat velkém zkreslení

vernon
Rádio 4x50W dává max. 12W SIN na kanál.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]