Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci, mám trochu peněz bokem a současné práci to nevypadá moc dobře. Myslíte že má smysl vrazit je do řidičáku C popřípadě i E? Je šance chytit se někde kupříkladu ve stavebninách i s minimální řidičskou praxí? 10 let jsem makal zavřený ve fabrice tak by i tento styl práce byl vítanou změnou. Dá se na tom vydělat na slušné živobytí? Je tu někdo kdo se v tom pohybuje?
S Céčkem bez profesáku můžeš jezdit jen soukromě pro sebe ,
za profesák dáš dalších 30 000 - 60 000 jak kde .
Udělejte si určitě "C", za 3 roky přijďte, budu hledat řidiče na náklaďák do stavebnin.
Není pravda, že s "C"musí být profesák, tak to určitě není! záleží jakou pracovní smlouvu máte, co vykonáváte za činnost, jak a s čím budete jezdit.
prosím, ještě o doplnění zdroje, abych zjistil, jak je stará Vaše informace. Doporučil bych přečíst platnější verzi zákona, což ale není jádrem neshody. V předpise 247/2000 se dočtete, že ne každý kdo řídí vozidlo "C"musí mít profesní průkaz. Třeba skladník, zedník, svářeč a další některé profese a činnosti, (nemají řízení jako hlavní pracovní náplň), klidně můžou řídit nad 3,5 tuny a nemusí mít záznam v řidičáku, že mají profesní školení, platné 5 let.
§46 předmětného zákona, odstavec 2, písmen:
g) vozidel používaných při přepravě věcí, které řidič využije při výkonu své závislé práce nebo podnikání, pokud řízení není hlavním předmětem výkonu závislé práce nebo podnikání řidiče,
h) vozidel používaných pro vlastní potřeby a ...
OK?
Ještě náhodný odkaz, že o tom něco vím:
Prosím, to není reklama na žádnou autoškolu, jen vyvrácení mýtů o ceně a dostupnosti.
Za mě poradím ano. Vyplatí, nikdy nevíš, na co se Ti to kdy může hodit (no třeba taky nikdy). Před devíti lety jsem si dodělal všechny skupiny, roky jsem to nepotřeboval, před třemi lety jsem byl rád, že nemusím honem do autoškoly a mohu zrovna sednout do čehokoliv od A do T a jezdit. Ono se to hodí i například kdybys dělal na stroji, způsobilém pohybovat se po veřejných komunikacích, a o hmotnosti převyšující 3,5t a semtam by ses tam s tím objevil (přemísťování stroje), ani řidič bys nemusel být. Řidičák nemá s profesákem nic společného, jezdím s náklaďákem a nikdy jsem jej nepotřeboval. S tím je to tak, jak píše Milan. Profesák potřebuješ jen pokud bys byl zaměstnán jako řidič vozidla o hmotnosti převyšující 3,5t nebo autobusu (jako hlavní pracovní činnost) nebo pokud bys měl něco takového svého a provozoval silniční dopravu (zjednodušeně řečeno).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.